Do przyczepki Spawline dorobiłem sobie trap aluminiowy .Nie będzie się skakać po ramie .
Te małe boczne kółeczka na końcu przyczepy , czemu mają służyć ? centrowanie przy załadunku ?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 październik 2017 - 06:08
Do przyczepki Spawline dorobiłem sobie trap aluminiowy .Nie będzie się skakać po ramie .
Te małe boczne kółeczka na końcu przyczepy , czemu mają służyć ? centrowanie przy załadunku ?
Napisano 03 październik 2017 - 15:19
Na przyczepce stoi łódka nie za bardzo będzie trap widać na zdjęciu .Trap odchyla się w raz z ramą do góry w niczym to nie przeszkadza potrzebny jest tylko wtedy gdy zaczepiam pas z ucho dziobu łódki . Nie chodzę po ramie .
Robas te kółka niebieskie dwie pary po dwie sztuki muszą takie być bo moja łódka ma kil cienki ze sklejki około 3 cm i wysoki na 6 cm jest on wklejony w dno łódki .
Żeby łódka na przyczepie nie stała na kilu zrobiłem te kółka które opierają się o dno łódki .a kil wjeżdża między nie . Łódka w ten sposób stoi 7 cm niżej na przyczepie .
Oczywiście pomagają one w czasie wciągania łódki na przyczepkę i co najważniejsze nie są z tworzywa tylko gumowe nie rysują dna .
Napisano 03 październik 2017 - 17:41
.
Robas te kółka niebieskie dwie pary po dwie sztuki muszą takie być bo moja łódka ma kil cienki ze sklejki około 3 cm i wysoki na 6 cm jest on wklejony w dno łódki .
Żeby łódka na przyczepie nie stała na kilu zrobiłem te kółka które opierają się o dno łódki .a kil wjeżdża między nie . Łódka w ten sposób stoi 7 cm niżej na przyczepie .
Oczywiście pomagają one w czasie wciągania łódki na przyczepkę i co najważniejsze nie są z tworzywa tylko gumowe nie rysują dna .
chodzi mi o te zaznaczone na fotce
a02a6ee04247facc94c12001549d6aec.jpg 88,59 KB 43 Ilość pobrań
Napisano 03 październik 2017 - 21:34
Nie załapałem . Te kółeczka ( znowu twardy plastik a nie guma ) do zabezpieczenia żeby dziób łódki nie uderzył w kant ramy w czasie wciągania łódki na przyczepkę .
Napisano 05 październik 2017 - 06:51
Pozwolę sobie pożyczyć to rozwiązanie
Gdzie dostanę takie kółeczka ?
Napisano 05 październik 2017 - 15:12
Były na wyposażeniu przyczepki jak kupowałem ale można założyć np takie http://e-kolka.com.p...-fi--80mm--1ts/
Napisano 05 październik 2017 - 16:10
Napisano 01 marzec 2018 - 13:04
Napisano 22 kwiecień 2018 - 11:31
Taki tam mały wieś tunning wciągarki
Napisano 22 kwiecień 2018 - 13:39
I piwko można otworzyć
Napisano 22 kwiecień 2018 - 14:32
Taki tam mały wieś tunning wciągarki
knagi zaciskowej nie chcesz dać ??
I odrazu pytanie. Jaką farbą pomalować łódkę by nie zeszła ??
Próbowałem chlorokauczuk ale niestety słabo trzyma ... cos lepszego bym chciał
Napisano 22 kwiecień 2018 - 18:08
Knaga zaciskowa chociaż wygodna w użytkowaniu, to raczej nie będę montował.
Dobre pytanie o farbę. Miałem łódkę pomalowaną jakąś farbą szkutniczą i po kilku sezonach właśnie odchodzi płatami. Podejrzewam, że stało się tak, bo za słabo przygotowałem powierzchnię do malowania. W przyszły weekend będę musiał ją zdrapać i następnie łódkę czymś pomalować. Może dobrze sprawdziła by się jakaś farba z utwardzaczem ? A kolor dobrać z palety ral.
Napisano 22 kwiecień 2018 - 18:51
Po zeszlifowaniu nałożyć podkład epoksydowy i na to poliuretan dwuskładnikowy np techniczny bo już szkutnicze cena x 2 . Najlepsza farba szkutnicza odejdzie jak się źle przygotuje powierzchnie .
Napisano 22 kwiecień 2018 - 21:26
jesli jest to łodka z laminatu pomaluj topkotek (zelkot +parafina)i masz spokuj
Użytkownik marek1985 edytował ten post 22 kwiecień 2018 - 21:28
Napisano 22 kwiecień 2018 - 21:28
Napisano 23 kwiecień 2018 - 14:36
Topkot tylko na surowy laminat lub dobrze przygotowany
Żelkot to super malowanie tylko jak później wygląda powierzchnia .
Napisano 25 kwiecień 2018 - 21:28
czym rozrzedzić Topkot do malowania ?
Napisano 28 kwiecień 2018 - 08:00
czym rozrzedzić Topkot do malowania ?
Acetonem, i malować wałkiem,ale i tak wyjdzie baranek,jak chcesz na błysk to szlifowanie i polerowanie,
Ja podnosiłem rufę pod silnik, to tylko papierem przeszlifowałem i gitara.
Napisano 02 maj 2018 - 10:03
Acetonem, i malować wałkiem,ale i tak wyjdzie baranek,jak chcesz na błysk to szlifowanie i polerowanie,
Ja podnosiłem rufę pod silnik, to tylko papierem przeszlifowałem i gitara.
może być baranek będę kombinował
Napisano 04 maj 2018 - 20:20
20170714_145455.jpg 41,63 KB 87 Ilość pobrań
I odrazu pytanie. Jaką farbą pomalować łódkę by nie zeszła ??
Próbowałem chlorokauczuk ale niestety słabo trzyma ... cos lepszego bym chciał
W zeszłym roku malowałem farbami chlorokauczukowymi swoją łódkę , pierwsze szlifowanie ręczne bardzo grubym papierem ściernym , później drobnym , odkurzanie i mycie rozpuszczalnikiem chlorokauczukowym . Malowałem w bardzo ciepły dzień ale w cieniu , wałek troszkę robił pajęczynkę ale nie przeszkadzało to w malowaniu a farba bardzo dobrze się rozchodziła . Jak do tej pory wszystko jest ok
20170714_145455.jpg 41,63 KB 87 Ilość pobrań
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych