Witam.
Użytkuję trzeci rok gumowe gacie oraz wodery z Decathlonu. Dużo je użytkuję - raz że nie chce mi się często ubierać całego oddychającego rynsztunku i później go suszyć, dwa - łowię często w bardzo piaszczystych, mulistych i krzaczastych ciurkach.
Nie chcą się na razie ani przedziurawić ani "zepsuć" w jakikolwiek inny sposób. Spodniobuty są nieco sztywne, więc stwierdziłem że jak się już zużyją to zakupię właśnie te z linku Norda. Oglądałem je i mierzyłem - dużo wygodniejsze od gumowych, ale cza będzie uważać bardziej na krzaki. Za tę cenę i z takim postępowaniem gwarancyjnym sprzedawcy to brać w ciemno i nie narzekać.
Chociaż ... są w Jaxonie takie materiałowe, podgumowane za połowę ceny. Też oglądałem i wg mnie dużo mocniejsze. Równie wygodne i miękkie. Ale nie takie ładne i bez oddychalności całkowicie.
Codo Respi ... na zimę nie ma lepszych niż 5C - wątpię żeby kiedyś jeszcze były takie. Pociekły mi i zamiast wymeniać je na inny model w ramach gwarancji (już ich nie było), wolałem użyć Aquasure i łażę dalej.
Pozdrawiam.