Januszu, idąc tym tokiem rozumowania, do nowego Mercedesa tez można wsadzić pomalowaną matowym podkładem, słabo wyszlifowana maskę i tez będzie spelniac swoje zadanie techniczne i funkcjonalnePytanie brzmi, w jakim celu. To jest rozwiązanie mające wnieść maksimum korzyści technicznych, funkcjonalnych.
Spotkałeś się kiedyś z narzędziami które były lepsze przez to, że pomalowane w kwiatki czy inne ornamenty
Dla jasności, ja nie neguję potrzeb wyższego rzędu. Rozumiem, że każdy ma inną wrażliwość. Moja Córka, budując sobie wędki, dodaje np. drewno egzotyczne. Komponuje się to naprawdę świetnie. Z węglem bardzo dobrze komponuje się dużo materiałów. Postarzane srebro, złoto, kość słoniowa, macica perłowa, szmaragdy, rubiny itd. byle nie wszystko naraz (moje subiektywne odczucie). Jeśli to nie psuje balansu, nie wpływa na własności użytkowe, nie mam nic przeciw. Córka uzasadnia, że przecież ona jest dziewczyną i wędki też chce mieć dziewczyńskie Jest OK.
Ja wędki wolę takie proste, surowe. Nic nie bije po oczach, nic się bez powodu nie zniszczy, nie ubrudzi. Jeśli nawet, to przepłukanie w łowisku załatwia sprawę Ja nie mam w zwyczaju na rybach drżeć o sprzęt, co ma się stać, i tak się stanie. Narzędzie, jeśli się zniszczy, to jest wkalkulowane. Przedmiot kultu i pożądania, jeśli się zniszczy w trakcie używania zgodnego z przeznaczeniem, blizna pozostanie na zawsze
Oczywiście nie porównuje bezpośrednio Twoich uchwytów do takiej samochodowej maski. Chce tylko przekazać, ze oprócz korzyści technicznych i funkcjonalnych, dla wielu z nas wędka ma tez ładnie wyglądać.
Ja chce bardzo spróbować Delfina ale za chiny ludowe nie mogę zdzierżyć jego wyglądu... Oglądałem ostatnio kilka wedek tak zbrojonych. Dla mnie, bez urazy, wyglada jakby go ktoś ulepił z modeliny, na kolanie wyszlifowal i wpakował do kija.
Stad pytanie, czy jest szansa na stworzenie wersji "lux", która byłaby dopieszczona pod względem równości powierzchni, szlifowania i wykończenia (zwłaszcza zakończeń/zwężeń elementów uchwytu i butt'a, bo to wg mnie najbardziej kole w oczy...) i polakierowana na wybrany kolor (np czarny połysk lub mat)?
Użytkownik Żbiku edytował ten post 25 czerwiec 2017 - 18:21