Wiesz tu chodzi o napis który swoje zadanie spełnia ale szpeci robotę. Bynajmniej dla mnie.
Czyli twoim zdaniem szpeci, czy nie szpeci?
Bo przez to "bynajmniej" (a o mylenie z "przynajmniej" nie posądzam) stało się to trochę niejasne.
Delikatna wykałaczka w klasie UL na blanku Qualia XPSJ642UL, 193cm długości, 5lb mocy oraz cw opisane 0,5-4g.
Kijek w klasie BFS, tubular ze szczytem 1,15mm, jak na swoje parametry blank szybki o ugięciu przesuniętym do szczytu.
Obsłuży przynęty w przedziale 1-5g całkowitej masy, dedykowany do gumki i jiga, okazjonalnie drobne przynęty twarde, bardzo fajnie pozwala połowić na wszelkiej maści gumowe imitacji owadów.
Prezentowa egzemplarz ubrany został w rekojesc z pianki EVA, uchwyt ATC Razor ULH CCT, zabudowany weglem, z czarnymi dodatkami aluminium. Użyte przelotki to ATC Tytanium w czarnych ramkach, omotki czarne z czerwono niebieskim tipetem.
#hubrodscustom #hubrods #qualiablanks #customrods
Wiem, że średnica średnicy nierówna, ale mam kijek ze szczytówką 1,25mm (górny skład z tego co kojarzę z 40T) i podbijam nim 10g + guma, rozumiem, że grubość ścianek może zrobić aż taką różnicę?
Da się gdzieś znaleźć, z czego Qualia jest zrobiona? Kuszą mnie wędki "pracowniane", ale na razie patrzę na parametry blanków i zastanawiam się, który jest najciekawszy.
Użytkownik Andżej edytował ten post 30 kwiecień 2024 - 23:01