Panowie, dzięki uprzejmości kolegi @Olsztynteam stałem się posiadaczem Corto GORTS 6102LT.
Niestety prędko z powodów zdrowotnych jej nie zwoduję, ale skrobnę kilka zdań.
Wędka jest jadowicie cięta. To taki Aji-Do Solid tylko w wersji Tubular. Jestem zaskoczony jak ten blank jest szybki, jadowicie szybki. Szczyt pomimo swojej średnicy jest mięsisty, oj mięsisty. Jeśli przy swojej mocy, dobrze będzie trzymał powiedzmy 20cm okonie, to będzie to kapitalny sprzęt.
Wędka jest zdecydowanie szybsza jak Corto 18 742 LT. Zdaje się być bardzo czuła i nerwowa. Nie mogę się doczekać jak nią połowię. Zdam pełną relację jak już się trochę z nią oswoję. Gdyby jeszcze miał wygląd serii z 2018, byłbym w niebie.
Generalnie, jestem zaskoczony jaki poziom prezentowało Corto już w 2014 roku. Wojtek, skrobnij kilka zdać o GCRTS 612 LT-mam nadzieję, że Ci się spodobał
Pytanie do posiadaczy, lub osób mających przyjemność połowić Super Finezza GSFS-752L-T. Ile realnie górą obsługuje ten kij ? o jego akcji ciężko mi się wypowiedzieć, widziałem tylko film na YT jak holowała sporego zandera. Ta wędka ma wielki power w sobie.
Zastanawia mnie praca szczytu. Czy przypomina on inne Finezzki, czyli jest raczej miękki, czy tutaj już podchodzi pod serie Corto, czyli ma
w sobie zacięcie oraz moc.
Użytkownik Matss87 edytował ten post 17 styczeń 2025 - 19:55