Udało mi się kupić GORTS-6102L-T , 732L-T mam lepiej oblowionego ale to zdecydowanie za mocna wędka do takich zastosowań . 6102 dopiero raz nad wodą , jeśli o czułość chodzi to jest na najwyższym poziomie . 5g+3" jest idealnie 7g+ wąskie 3" też było ok ale to raczej górna granica . Wędka przy tych ciężarach dalej agresywnie animuje przynęty . 18corto 612L-T nie znam więc nie mam jak porównać czy GORTS wyraźnie mocniejszy , w każdym razie przy jego ogólnej lekkosci i szczycie 0.9mm jest ekstremalnie " stabilny przy wymachu" ostry i czuły . Balans wędki jest taki że obojętnie co podepniesz do 200g nie czuć jej w ręku.
Wojtku z tą mocą GORTS-732L-T byłbym ostrożny, w mojej ocenie powyżej 12g łącznej masy ten kijek traci swą jadowitość, ale wiadomo że każdy z nas może odbierać tą samą wędkę na inny sposób, więc z tym nie dyskutuję.
Podczas przeciążania tego kija bardziej bym się obawiał wysokiego modułu węgla i cienkich ścianek blanku.
Ja osobiście nie lubię tego strasznego dźwięku po którym zostaje mi w dłoni travel .
Co do reszty twojego wpisu, to podpisuję się pod nim obiema rencami .