Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Graphiteleader

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1228 odpowiedzi w tym temacie

#1221 OFFLINE   matysznak

matysznak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • LokalizacjaWPR
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Matysek

Napisano 14 listopad 2024 - 14:01

Bez zakładania nowego wątku: Clear Blue Crystar. Kto miał z nimi do czynienia? Olympic czyli to samo co Graphiteleader. Interesują mnie modele ul
szczególnie Clear Blue CRYSTAR 57 PLUS 1,70m 0,3-3,0g oraz CLEAR BLUE Crystar 56 FinderXTech 1.68m 0,1-1.3g.

Zakładam, że to pochodna/ala corto. Przy tym cw raczej bezużyteczna.... Czyli xfasty w wydaniu xxxul. 

ALe sam jestem ciekaw opini. Na tym filmie powyżej gośc nie do końca chwali ten kij.... Mówi że kupił z ciekawości i to nie to. Tak przynajmniej google tłumaczy ruski...

#1222 OFFLINE   Pescador de caña

Pescador de caña

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów
  • LokalizacjaBuenas Noches
  • Imię:Mrevansh

Napisano 14 listopad 2024 - 14:34

Corto w cascie mi się marzyło ale skoro nie ma to wybór padł na pochodną;) x-fast przy xul to zły kierunek? Miałem kijka 0,4-4g i uważałem go do xula. Super szybki i sztywny. Świetna zabawa przy nim była. 

#1223 OFFLINE   Valo

Valo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 14 listopad 2024 - 17:13

No gdzie zły kierunek. Jakby był zły to Japończyk by nie robił wędek do AJI o akiej akcji a to same x fast.

Wszystko, zleży od potrzeby animacji.

#1224 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 14 listopad 2024 - 20:33

Niekoniecznie 

#1225 OFFLINE   JDM fan

JDM fan

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • Imię:Jacek

Napisano 14 listopad 2024 - 23:53

Bez zakładania nowego wątku: Clear Blue Crystar. Kto miał z nimi do czynienia? Olympic czyli to samo co Graphiteleader. Interesują mnie modele ul
szczególnie Clear Blue CRYSTAR 57 PLUS 1,70m 0,3-3,0g oraz CLEAR BLUE Crystar 56 FinderXTech 1.68m 0,1-1.3g.

Olympic czyli to samo co Graphiteleader - według mnie tak. Wszystkie moje Graphiteleader były kupowane jako Olympic.

Załączony plik  IMG_8975.jpeg   81,4 KB   4 Ilość pobrań

#1226 OFFLINE   Valo

Valo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 15 listopad 2024 - 00:19

OLYMPIC to firma, Graphiteleader to jedna z jej marek, oprócz wędek produkują jeszcze kije golfowe. Niektóre firmy/marki Japońskie robią kooperacje z innymi np. Daiwa robiła kołowrotki dla Megabass czy APIa, Shimano i Jackall Poison Adrena to owoc ich współpracy, Fenwick / TIEMCO - kij pstragowy.

#1227 OFFLINE   matysznak

matysznak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 77 postów
  • LokalizacjaWPR
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Matysek

Napisano 15 listopad 2024 - 06:31

Corto w cascie mi się marzyło ale skoro nie ma to wybór padł na pochodną ;) x-fast przy xul to zły kierunek? Miałem kijka 0,4-4g i uważałem go do xula. Super szybki i sztywny. Świetna zabawa przy nim była. 

0.4 -4g to już fajna okoniówka, 0.1 - 1.8 to brzmi dziwnie a charakterystyka kija podobna, Takie cw to białoryb albo jakieś paszoki, ale wtedy akcja xfast nie pomaga...

Olympic = Graphiteleader.

Ajing ma pewne wymagania i tam ma być xxxfast co nie koniecznie przekłada się na nasze wody. Chyba że, mówimy o okoniach.

Corto ma to do siebie że przy swoich parametrach nie gubi ryb i ładnie pod nimi pracuje. Posadam 03.-4g HS i to ma u mnie dożywocie. Wyciągał wymiarowe szczupaki, duże klenie, jazie, wzdręgi i karasie (przy okoniowaniu). No i masę okoni 30+ do czego jest idealnym narzędziem. Oczywiście wszelaki jig, opad, ale też dropshot i wszelakie X rigi. Kij elektryczny i niesamowicie czuły z odpowiednią linką (prawdziwe 3lb) rzuca bardzo daleko. I czuć ten magiczny pstryk w dolniku, nawet przy okoniu 5cm :) i co najważniejsze CW jest opisane prawidłowo, a górą można nawet trochę przeciążyć. Ja rzucam tantą 1" na 0.3gr główce i daje to rade.

Podusmuwując nie ma sensu gramturowo zjeżdzać do 0.1 - 1g wędką w charakterystyce xfast, wg mnie oczywiście. Ale taki ajing w gramaturze 05.-4g ma jak najbardziej sens.

PS oczywiście to tylko moje zdanie poparte jakimś tam doświadczeniem.

Użytkownik matysznak edytował ten post 15 listopad 2024 - 06:44

#1228 OFFLINE   Pescador de caña

Pescador de caña

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 507 postów
  • LokalizacjaBuenas Noches
  • Imię:Mrevansh

Napisano 15 listopad 2024 - 11:28

Ja bym brał w ciemno. Co jak co ale olympic wie jak dać radość z łowienia małych ryb. Wystarczy spojrzeć na te uśmiechnięte mordeczki 

Załączony plik  Screenshot_20241115_112335_Chrome.jpg   56,5 KB   6 Ilość pobrań

#1229 OFFLINE   koval75

koval75

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 289 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Szymon

Napisano 15 listopad 2024 - 17:17

Cześć, czy ktoś łowił tym kijkiem w wersji castingowej:

Graphiteleader VELOCE 1,95m 21g

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk