Nie jedna do wszystkiego ale jedna do:
-wody głębokiej
-wody średniej
-wody płytkiej
-do wody płynącej
-do wody płynącej wolno
-do wody stojącej
Do tego koniecznie trzeba dodać kombinacje z dnem - mulistym
- piaszczystym
- kamienistym
😁
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 marzec 2020 - 22:04
Nie jedna do wszystkiego ale jedna do:
-wody głębokiej
-wody średniej
-wody płytkiej
-do wody płynącej
-do wody płynącej wolno
-do wody stojącej
Napisano 16 marzec 2020 - 22:11
Nie wiem po co te idiotyczne komentarze. Kolega szuka wędki do jiggowania na głębokości 6-7m więc odradziłem mu tą co jest do tego za miękka i poleciłem trochę sztywniejszą. Pierdoły o mulistych dnach, wodach wolno płynących itd. sami sobie dodaliście.
Napisano 16 marzec 2020 - 23:25
Nie wiem po co te idiotyczne komentarze. Kolega szuka wędki do jiggowania na głębokości 6-7m więc odradziłem mu tą co jest do tego za miękka i poleciłem trochę sztywniejszą. Pierdoły o mulistych dnach, wodach wolno płynących itd. sami sobie dodaliście.
Dziekuję za konkretną odpowiedź,tym bardziej cenną,że łowisz Finezzą.
Jesli koledzy nie czują tej zalezności to zostawmy to bez komentarza.
Napisano 18 marzec 2020 - 10:39
A musi być grafitlider ?
Napisano 18 marzec 2020 - 11:16
A musi być grafitlider ?
Napisano 22 marzec 2020 - 08:07
https://spinningshop...gonts-762l.html ktoś jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?
Napisano 22 marzec 2020 - 08:26
Użytkownik zandermafija*SpinnigistaWT edytował ten post 22 marzec 2020 - 08:27
Napisano 22 marzec 2020 - 09:11
Kolega ma już chyba ze dwa lata i bardzo sobie chwali.https://spinningshop...gonts-762l.html ktoś jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?
Napisano 22 marzec 2020 - 19:52
to czekam na priv
Napisano 22 marzec 2020 - 20:00
Napisano 22 marzec 2020 - 22:17
To podziel się Wojtku informacjami w wątku, coby służyły potomnym .
Napisano 23 marzec 2020 - 06:19
https://spinningshop...gonts-762l.html ktoś jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?
Napisano 23 marzec 2020 - 06:25
Używam kijka w starszej wersji. Głównie do gum na główkach 2.5-8g. Kijek lekki, dynamiczny i bardzo czuły. Docelowo okonie na wodzie gł. 4-10m. Zabieram go czasem na pstrągi. Tu również dobrze sobie radzi z obrotówką do nr 2 oraz ze standardowymi woblerami. Celny.https://spinningshop...gonts-762l.html ktoś jest w stanie powiedzieć na temat tego kijka parę słów? Chociażby teoretycznie do czego się nadaje czy bardziej do wobków i blach czy do podbicia? Jak wygląda kwestia gwarancji?
Użytkownik popper edytował ten post 23 marzec 2020 - 06:26
Napisano 23 marzec 2020 - 14:21
To podziel się Wojtku informacjami w wątku, coby służyły potomnym .
Kupiłem. Podzielę się swoją opinią pod koniec tygodnia.
Napisano 23 marzec 2020 - 14:30
Jakiej linki używasz przy tym kijku?Używam kijka w starszej wersji. Głównie do gum na główkach 2.5-8g. Kijek lekki, dynamiczny i bardzo czuły. Docelowo okonie na wodzie gł. 4-10m. Zabieram go czasem na pstrągi. Tu również dobrze sobie radzi z obrotówką do nr 2 oraz ze standardowymi woblerami. Celny.
W dolniku czuć przyrost mocy w trakcie holu 50+cm.
Napisano 23 marzec 2020 - 15:32
Jakiej linki używasz przy tym kijku?
Jprd. Takich pytań nie przewidywałem ale o ile pamiętam, to Varivas #0,.8............................. lub 1.0
Użytkownik popper edytował ten post 23 marzec 2020 - 15:33
Napisano 23 marzec 2020 - 15:51
Jprd. Takich pytań nie przewidywałem ale o ile pamiętam, to Varivas #0,.8............................. lub 1.0
Napisano 23 marzec 2020 - 15:59
Dzięki, źle sprecyzowane pytanie bardziej chodzili mi o średnicę. Dość grubo widzę. Taka mocna linka ze względu na głębokość?
Ze względu na szczupaki. Nigdy, w praktyce nie schodzę poniżej #0.8. Jaka to grubość? Cienka jest i to mi wystarcza. Nie jestem zwolennikiem UL. To, nawiasem mówiąc, mój najdelikatniejszy spin. Lżej, spławik wybieram.
Na fotce z 10g, o ile pamiętam, czeburaszką.
Użytkownik popper edytował ten post 23 marzec 2020 - 16:01
Napisano 24 marzec 2020 - 06:57
Dzięki, źle sprecyzowane pytanie bardziej chodzili mi o średnicę. Dość grubo widzę. Taka mocna linka ze względu na głębokość?
PE - to starojapońska miara przekroju.
Jeżeli będziemy przekrój aproksymować okręgiem, to możemy wyliczyć średnicę tego okręgu.
Dla bazowej wielkości PE=1.0 - średnica ta wyniesie ok. 0,165mm.
A dla PE 0.8 odpowiednio - 0,148mm.
Natomiast to, co podają niektórzy producenci podając równocześnie PE i średnicę w mm, woła o pomstę do nieba, przy czym dotyczy to głównie rynku europejskiego.
Napisano 27 marzec 2020 - 12:46
Miałem w ręku na Rybomani Super Corto Esagonale GOSRES-6102L-HS to bardzo sztywny mocny kijek.
Nie widzę go przy dłubania okonie a bardziej przy lekkim sandaczowaniu.
Ale znowu 18 Super Finezz GSFS-6102L-HS rozłożyła mnie na łopatki swoją akcją i parametrami.
Nie mogłem odejść z pustymi rękoma i zabrałem jedną jedyną sztukę w weekend testy.
Przepraszam za może banalne pytanie ale czy autor cytowanej wypowiedzi lub ktokolwiek kto wie, podzieli się ze mną informacją, kto wystawiał na Rybomanii wędki Graphiteleadera? Będę dozgonnie wdzięczny za link do wystawcy
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych