Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Twory Prida ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1963 odpowiedzi w tym temacie

#421 OFFLINE   Adam L.

Adam L.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 652 postów
  • LokalizacjaDąbrowa Górnicza
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Lorenc

Napisano 18 październik 2014 - 16:04

Fajny ten robalinio, jakiej on jest długości ?
  • Pride lubi to

#422 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 18 październik 2014 - 19:28

Całe 5 cm ;)

#423 OFFLINE   Adam L.

Adam L.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 652 postów
  • LokalizacjaDąbrowa Górnicza
  • Imię:Adam
  • Nazwisko:Lorenc

Napisano 18 październik 2014 - 20:51

To jak narobisz ich więcej to pamietaj o mnie ;) chetnie połowił bym pstrągi na taką rosówe hehehe
w zamian oczwiście też cos dam od siebie :)
  • Pride lubi to

#424 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 19 październik 2014 - 09:41

O ile sam o nich nie zapomnę to nie ma sprawy ;) w razie czego zawsze możesz się przypomnieć na pw :D super, będzie machniom ;)

#425 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 19 październik 2014 - 11:29

Zacząłem na weekendzie dłubać takie oto dwa klasyki pod klenia :) brakuje jeszcze lakieru, który szybko się nie pojawi z braku czasu :ph34r:

Załączony plik  1110736_DSC05592.JPG   25,91 KB   6 Ilość pobrań  Załączony plik  1110737_DSC05593.JPG   23,71 KB   6 Ilość pobrań Załączony plik  1110738_DSC05594.JPG   26 KB   6 Ilość pobrań

Podjąłem się też po raz kolejny próby stworzenia fajnego bezsterowca na bolenie. Mniejsze egzemplarze świetnie działają, wprawić w ruch coś powyżej 3,5cm już nie jest tak łatwo, ale się nie poddam. Najważniejszy w tym bezsterowcu jest jego kształt, tyle mogę powiedzieć ;)

Załączony plik  1110734_DSC05587.JPG   28,91 KB   6 Ilość pobrań  Załączony plik  1110735_DSC05588.JPG   32,01 KB   6 Ilość pobrań

• BARENZ i Tszonek lubią to

#426 OFFLINE   tomas24

tomas24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 157 postów
  • LokalizacjaWarmia
  • Imię:Tomasz

Napisano 19 październik 2014 - 19:23

Kurczę , fajny ten robal - zawsze chciałem coś takiego stworzyć , tylko w kolorkach al'a pijawka - bardzo jestem ciekawy jak ten robal w wodzie się zachowuje.

Nigdy nie robiłem łamańców i chyba dla tego stworzenie takiej al'a pijawki przesuwa mi się w czasie , ale jak zobaczyłem tą rosówkę ...

• Pride lubi to

#427 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn
  • Imię:Marcin

Napisano 19 październik 2014 - 22:28

No to czekamy ;)

• Pride lubi to

#428 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 01 listopad 2014 - 14:58

Wczoraj szybki wypad na Ropę w poszukiwaniu jesiennych kleni. Rzeka przywitała mnie takim widokiem:

Załączony plik  klen3.JPG   43,85 KB   5 Ilość pobrań

Miałem 3 godzinki, więc postanowiłem obskoczyć co lepsze miejscówki- opłaciło się. Po dotarciu na pierwszą ,na koniec agrafki powędrował wobler produkcji kol. @Tszonek. Na efekty nie trzeba było długo czekać- pierwszy kleń szybko zameldował się na brzegu.

Załączony plik  klen4.JPG   52,84 KB   5 Ilość pobrań

Następną miejscówką była spokojna płań, tutaj najlepsze rezultaty miałem ostatnimi czasy na twister z podwójnym ogonkiem i wczoraj również nie zawiódł, wyjechało na niego koło 5 kleni z 20m rzeki.

Załączony plik  klen1.JPG   85,99 KB   6 Ilość pobrań Załączony plik  1191154_1191150_klen2.JPG   71,36 KB   6 Ilość pobrań

Na kolejnych płaniach dołowiłem jeszcze 3 klenie i nadszedł czas aby zmykać do domu,

dzien uważam za bardzo fajnie spędzony ;)

#429 OFFLINE   Ubik

Ubik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 981 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa
  • Imię:Rafał

Napisano 01 listopad 2014 - 16:17

Dobre łowienie :)

• Pride lubi to

#430 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn

Napisano 01 listopad 2014 - 20:42

No gratuluje Mateusz. Fajne rybki ;)

• Pride lubi to

#431 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 02 listopad 2014 - 18:09

Dzisiaj bardzo szybki wypad w poszukiwaniu kleni, miałem zaledwie 2h łowienie, później trzeba było zwijać manatki i zasuwać na studia.

Ropa jak zwykle bardzo klimatyczna:

Załączony plik  torzek.JPG   50,62 KB   5 Ilość pobrań

Zdecydowałem, obłowić porządnie tylko jedną płań (jakieś 30m rzeki). Na efekty nie było trzeba długo czekać, klenie meldowały się całkiem przyzwoicie. Szkoda tylko, że nie miałem czasu bawić się w fotografa i uwieczniłem zaledwie kilka z nich:

Załączony plik  tokl.JPG   66,65 KB   5 Ilość pobrań  Załączony plik  tokl2.JPG   98,97 KB   6 Ilość pobrań  Załączony plik  tokl1.JPG   32,17 KB   6 Ilość pobrań

Kolejny fajny wypada- zaliczony ;)

W drugiej części postu chciałem zaprezentować najnowsze "wynalazki" ;) na pierwszy rzut wobler szczupakowy, 10cm długości, 20g wagi.

Malowany nowymi farbkami, w realu wygląda o wiele lepiej niż na zdj.

Załączony plik  to2.JPG   19,68 KB   6 Ilość pobrań Załączony plik  to.JPG   23,88 KB   6 Ilość pobrań  Załączony plik  to3.JPG   24,31 KB   6 Ilość pobrań

Powstały też dwa klasyki pod klenia. Ten kształt i barwy sprawdzają mi się niemal zawsze ;) 3cm/ 2g

Załączony plik  to4.JPG   21,77 KB   6 Ilość pobrań  Załączony plik  to5.JPG   23,23 KB   5 Ilość pobrań

#432 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn

Napisano 02 listopad 2014 - 20:52

Super kształt tego szczupakowego woba ;).

Zajefajny Mateo.

• Pride lubi to

#433 OFFLINE   Tszonek

Tszonek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów
  • LokalizacjaWyszków
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 listopad 2014 - 00:30

Cieszę się że udało się coś złowić! :)

Tak w ogóle zazdroszcze Ci rzeki!!

Co do wobków to miód malina szczupakowy będzie kosił na bank, a Twój okonek nadal łowi, jednak w "mojej" wodzie BAAAAAAARDZO rzadko (czyt. w tym sezonie ani razu ;x ) zdarzają się rybki powyżej forumowego limitu, dlatego nie odwdzięcze się fajnym zdjęciem :(

Pozdro! :)

• Pride lubi to

#434 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 03 listopad 2014 - 08:56

Udalo i uda jeszcze nie raz, woblery mają potencjał ;)

Nie dziwię się, Ropa to prawdziwa perełka :) ... chociaż mogloby być na niej wiecej szczupaka :ph34r:

To szczegół, wal ze zdjeciami na priv, to dodatkowa motywacja :)

#435 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 09 listopad 2014 - 15:45

Wobler dedykowany pod szczupaka, 8cm/10g/głębokość pracy 1-2m. Bardzo spodobało mi się to malowanie, z całą pewnością dorobię jeszcze kilka przynęt w takiej szacie, zdjęcia nie oddają nawet w połowie rzeczywistych barw. Co do steru to wiem, że użyłem zbyt cienkiego poliwęglanu (1mm), ale wobler został stworzony pod jedną, konkretną miejscówkę, żadnych kamieni, konarów itd... ma iść 0,5m nad dnem. Przednie oczko do kotwice również zostało przesunięte do przodu świadomie.

Załączony plik  1236154_1.JPG   24 KB   7 Ilość pobrań   Załączony plik  1236155_2.JPG   22,57 KB   7 Ilość pobrań

Byłem również połazić za kleniem i kilka sztuk udało się złowić:

Załączony plik  1236156_3.JPG   43,2 KB   7 Ilość pobrań   Załączony plik  1236158_5.JPG   79,76 KB   7 Ilość pobrań  Załączony plik  1236160_DSC05706.JPG   76,29 KB   6 Ilość pobrań

• BARENZ, Tszonek i WIL lubią to

#436 OFFLINE   Tszonek

Tszonek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów
  • LokalizacjaWyszków
  • Imię:Łukasz

Napisano 09 listopad 2014 - 22:43

fajne rybki fajny wobson! :)
A tak zapytam czy oczka są wkręcane?

Szkoda że u mnie klenie nie chcą nawet spojrzeć na wszystko co jest zrobione z gumy :P

#437 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 10 listopad 2014 - 15:09

Dzięki ;) w tym akurat są wkręcane, to co robię dla siebie jest zawsze na wkrętach :) ludziom tworzę raczej ze stelażami bo to ponoć mocniejsze i solidniejsze :rolleyes:

Z moimi kleniami mam tak samo, nie spojrzą na nic co gumowe poza.... tą właśnie przynętą :D co ciekawe w innych kolorach jest całkowicie nieskuteczna.

A, są jeszcze żabki manns'a, zapomniałem.

#438 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn

Napisano 11 listopad 2014 - 22:01

Ja osobiście robię zawsze pełne stelaże ale Paweł kiedyś wrzucał film z wytrzymałością wkrętów. Byłem zaskoczony ;). Wobek naprawdę fajny :P

• Pride lubi to

#439 OFFLINE   Pride

Pride

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3263 postów

Napisano 11 listopad 2014 - 22:27

Również oglądałem ten filmik ;) jestem zdania, że jeśli wkręty są prawidłowo wklejone to ryba nie ma prawa ruszyć. Oczywiście jeśli podchodzimy do tego z odrobiną dystansu bo niejednokrotnie spotykałem  w sieci takich co narzekali, że wobler kleniowy na wkrętach przy braniu suma nie wytrzyma... :ph34r: jakby żyłka nie miała wcześniej puścić. Kiedy tworzę dla siebie, wiem czego oczekuje i jakich ryb mogę się spodziewać. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ryba popłynęła z wkrętem.

#440 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4649 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 listopad 2014 - 17:33

Również oglądałem ten filmik ;) jestem zdania, że jeśli wkręty są prawidłowo wklejone to ryba nie ma prawa ruszyć. Oczywiście jeśli podchodzimy do tego z odrobiną dystansu bo niejednokrotnie spotykałem  w sieci takich co narzekali, że wobler kleniowy na wkrętach przy braniu suma nie wytrzyma... :ph34r: jakby żyłka nie miała wcześniej puścić. Kiedy tworzę dla siebie, wiem czego oczekuje i jakich ryb mogę się spodziewać. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ryba popłynęła z wkrętem.

Hehe, sum wyrwie wkręt z kleniowego wobka :-D i na dodatek porwie żyłkę 0,16 łobuz jeden :-)) nie dość,że woblery tandetne robią, to jeszcze żyłki takie słabe :-B
Nawiązując do wkrętów, wystarczy zobaczyć jak Japonce montują kotwice w dużych, morskich woblerach...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych