jest tu po co zagładać fajne projekty i super prezentacja kiełbia
Twory Prida ;)
#1221 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 16:18
- Pride lubi to
#1222 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 20:36
No dobra...
Zacznę od tego, że babka jest bycza Dziękuję za czereśnię, bo sam kiedyś chciałem zrobić wiśnię i dzięki tobie wiem jak zrobić to inaczej. Czereśnia prima sort! A fatałaszki na boleniówce, to już jakiś kosmos. Co ty palisz?
- woblery z Bielska, Sebalos, Pride i 2 innych osób lubią to
#1223 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 21:54
No dobra...
Zacznę od tego, że babka jest bycza Dziękuję za czereśnię, bo sam kiedyś chciałem zrobić wiśnię i dzięki tobie wiem jak zrobić to inaczej. Czereśnia prima sort! A fatałaszki na boleniówce, to już jakiś kosmos. Co ty palisz?
Przy babkach trochę roboty było, więc cieszę się, że się podobają jeśli chodzi o czereśnie to przy drugim podejściu też bym zmienił kilka rzeczy, a już na pewno ustawienie oczka od haczyka. No właśnie nic i to chyba stąd te wszystkie pomysły Ostatni projekt zaprezentuję jutro, pochłoną najwięcej czasu
Użytkownik Pride edytował ten post 05 kwiecień 2016 - 21:59
- joker lubi to
#1224 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 22:08
Mateusz Ty się weż za naukę nie za woblery
- Pride lubi to
#1225 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 22:37
No masz jazdę człowieku
- Pride lubi to
#1226 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 22:48
Mateusz Ty się weż za naukę nie za woblery
Właśnie wczoraj wróciłem na studia co by nie zapomnieli jak wyglądam do końca tygodnia nadganiam projekty i później znowu znikam na jakiś czas woblery strugać szczęście, że to już trzeci rok i nie mam dużo zajęć
#1227 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2016 - 13:20
Nadeszła pora na zaprezentowanie ostatniej konkursowej pracy
Dwa zdjęciu plus filmik roboty była przy tym kupa, ale cel szczytny, więc było warto
- Artech, bobesku, teki77 i 6 innych osób lubią to
#1228 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2016 - 17:43
A myślałem że widziałem już wszystko.
- Pride lubi to
#1229 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2016 - 22:18
Czołem,mam coś dla Ciebie w zamian za babkę,zgadnij co??? ..tak tak to ..parówa Kolor mamba ,może być?
- Pride lubi to
#1230 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2016 - 23:07
- Sebalos lubi to
#1231 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2016 - 23:10
Jeszcze muszę je zapeklować żywicą i zapiec w suszarce,wymiana na Syrsan oczywiście.
- Pride lubi to
#1232 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 09:34
Cisza tu jak makiem zasiał Wklejam fotki kijanek sprzed dwóch miechów. Mówiąc krótko okazały się klapą, inaczej umyślałem sobie ich pracę, to tak żeby nie było, że życie lurebuildera różami usłane, a każda konstrukcja super łowna. Kiedyś podratuję je śruciną na brzuchu, zobaczymy co powiedzą
- bobesku, Ubik, pablo1988 i 1 inna osoba lubią to
#1233 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 11:03
Dobrze, że tylko trzy a nie trzydzieści
To normalne, że nie wszystko wychodzi. Następne będą dobre
- Pride lubi to
#1234 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 11:23
Aż taki ryzykant nie jestem żeby robić trzydzieści sztuk nowego modelu bez sprawdzenia jego pracy w sumie to niewiele woblerów doczekało się u mnie takiej ilości produkcyjnej, nawet po pomyślnych testach. Wyjątkiem z pewnością jest tutaj kiełż, trochę ich narobiłem przez te dwa lata Nie lubię zatrzymywać się przy jednym i tym samym (jednocześnie nie uważam, że to coś złego), kręcą mnie nowe, zwariowane konstrukcje
#1235 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 04:37
@Pride
Kiedyś podratuję je śruciną na brzuchu, zobaczymy co powiedzą
#1236 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 10:00
Trochę nimi porzucałem i pracują już wystarczająco agresywnie problem jest w stabilności, owalny kształt powoduje, że wobler często zakręci się wokół własnej osi i bardzo nieregularnie pracuje. Śrucina powinna go nieco ustabilizować. Zmontuję je do końca tygodnia i zobaczymy czy coś z nich będzie.
Od jutra wracam do warsztatu, pojawią się w wątku nowe modele, wykończeniówka przed wyjazdem do Szwecji
#1237 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 09:26
Pora bujnąć coś wątek, na początek moja specjalność- czyli dziwny projekt
Wymyśliłem sobie drewnianego rippera wielokrotnego użytku. To tylko ociosany prototyp, byłem z nim przedtem nad wodą i przy podbiciach pracuje jak zwykły ripper, tyle, że super dobrze czuć to na kiju. Stworzony pod czeburaszkę.
Temat wart rozwinięcia, na które chwilowo nie mam czasu.
Ukręciłem też sobie okoniowe koguciki 3,5g/4cm. Wykonane zostały z różnych dziwnych rzeczy, więc niech profesjonalnie krętacze nie patrzą bo ich oczy rozbolą. Pewnie złamałem jakieś główne zasady tworzenia kogutów, ale okonie nie muszą o tym wiedzieć.
Testy bliżej lata.
Użytkownik Pride edytował ten post 28 kwiecień 2016 - 09:28
- Tomy, woblery z Bielska, pablo1988 i 2 innych osób lubią to
#1238 ONLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 09:33
Za sztywne pióra masz na tych kogutach. Nie chcę Cię martwić, ale to nie będzie pracować.
Co do woblero-rippera, kiedyś coś podobnego se zrobiłem pod bolki tylko,że jednoczęściowe. Na ogonie, zamiast drewnianej płetwy przykręć małą srubką ster z poliwęglanu Będzie zamiatać
#1239 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 09:48
Prawdopoobnie masz rację, nie wiem, nie łowiłem jeszcze na koguty Najwyżej pójdą do ozdobnego pudełka. Wczoraj wieczorem się nudziłem to machnąłem na dobranoc 5 sztuk, szkody wielkiej nie ma, a może jednak jakiś okoń da się oszukać.
Hehe właśnie wpadłem na ten pomysł z poliwęglanu godzinę temu, potężne umysły myślą podobnie Ciekawe czy taki 4cm zainteresuje okonie. Będę musiał skrobnąć ze dwa na lato i potestować.
#1240 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 10:59
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych