IMG_6392.jpg 55,85 KB 16 Ilość pobrań
Zelldo Lures
#241 OFFLINE
#242 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 11:36
Widok pierwszych zdjęć daje dużego kopa motywacji, bo nie ukrywam, że nieco się ostatnio wypaliłem, ale to raczej przez małe kłopoty osobiste aniżeli brak pomysłów czy inspirujących osób
Dzięki @Pitt za świetne zdjęcie i obszerne podsumowanie z dokładnym podkreśleniem jeszcze (coby nie ukrywać) - kilku mniejszych i większych poprawek. Przemyślę wszystko, ułożę plan działania i zacznie się praca pełną parą!
- pitt i Dienekes lubią to
#243 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 11:40
- Zelldo lubi to
#244 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 12:39
Forumowiczom śledzącym temat należy się "słowo" wyjaśnienia
- joker, Zelldo i PLECIONA lubią to
#245 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 13:03
Forumowiczom śledzącym temat należy się "słowo" wyjaśnienia
Ale RAKIETA!
Też chcę taką!
- Zelldo lubi to
#246 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 13:22
Dzięki @Pitt za świetne zdjęcie i obszerne podsumowanie z dokładnym podkreśleniem jeszcze (coby nie ukrywać) - kilku mniejszych i większych poprawek. Przemyślę wszystko, ułożę plan działania i zacznie się praca pełną parą!
mysle,ze wklad pracy wyplaci sie sporym oprocentowaniem
#247 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 18:52
Jakiś specyficzny tryb prowadzenie tej przynęty jest potrzebny?
#248 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 19:12
- PLECIONA i woblery z Bielska lubią to
#249 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 19:20
Tak. Trzeba ją prowadzić... poprawnie lub prawidłowo.
Toś poleciał po bandzie!
A tak poważnie, człowiek pyta, to zasługuje na odpowiedź. Każdy może się nie znać, to w końcu jerkbait.pl a nie jakaś wiocha.
#250 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 19:32
#251 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 20:25
Czy pytanie mało poważne , to nie jestem pewien , bo kilka postów wcześniej sam piszesz , że to hybryda/ bo chyba trochę inaczej prowadzimy oddzielnie te dwie połączone przynęty /.
Chcesz szlifować jego pracę , aby coś osiągnąć - może poprawną jego pracę?
Pozdrawiam
- Zelldo lubi to
#252 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 20:37
Przynęta nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Fachowcy próbują wycisnąć z niej maksimum możliwości. Ja kibicuję To pierwsza taka konstrukcja w Polsce. Oficjalnie.
Pozdrawiam
Użytkownik Dienekes edytował ten post 23 wrzesień 2014 - 20:40
- Zelldo i woblery z Bielska lubią to
#253 OFFLINE
#254 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2014 - 23:36
Nie nie, jerkujesz, jak Ci się podoba. Wolno, uzyskując dłuższe odjazdy na boki. Szybko, energicznie, wtedy wabik skraca skoki i błyska bokiem. Przy pauzie jerk opada z mocnym kolebaniem. Ogon pracuje w każdej fazie ww. ruchów. Aha, przy ciągłym zwijaniu linki jerk wychyla się na boki, nieco zygzakując.
Przynęta nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Fachowcy próbują wycisnąć z niej maksimum możliwości. Ja kibicuję To pierwsza taka konstrukcja w Polsce. Oficjalnie.
Pozdrawiam
Dzięki Radku za dobre i dokładne opisanie jego pracy. Ale słowa o pierwszej i oficjalnej konstrukcji brzmią tak wyniośle, że się jeszcze rumieńców nabawie Ja wciąż czuję, że dopiero drepcze w tym wszystkim.
Pitt, jak wszystko poprawimy i doleci trochę większy kaliber, to mam nadzieję, że następnego szczupaka już z taką lekkością nie utrzymasz
- Dienekes lubi to
#255 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2014 - 04:31
- Zelldo lubi to
#256 OFFLINE
Napisano 25 wrzesień 2014 - 19:10
Teraz najwięcej czasu poświęcam nad dopracowaniem nowej techniki odlewu, która tak naprawdę da dużą większą możliwość kombinacji czy to z ciężarem korpusu czy wielkością i umiejscowieniem samego obciążenia. Jeśli to się uda, to nie pozostaje nic innego jak zebranie najlepszych pomysłów, koncepcji i wprowadzanie ich powoli w życie.
Cóż, firmy produkują modele dla wędkarzy. A w tych wszystkich naszych wątkach na forum cała koncepcja rodzi się w głowie wędkarza, a czasem nawet kilku I tak samo jest testowana.
#257 OFFLINE
Napisano 05 październik 2014 - 14:33
Zadanie nie jest jeszcze w pełni ukończone, ale cała koncepcja, materiały i pierwsze, najważniejsze testy są już za mną.
Cóż, para z głowy i frustracja pojawiała się często, bo przy 15 zmianie koncepcji, setkach nieudanych prób, paru kilogramach silikonu i sporej dawki żywicy.. Siły opadały, ale wszystko jest już na dobrej drodze.
Czekam na ukończenie tych testów i zabranie się za prawdziwe smaczki, bo niektórzy wciąż czekają na zamówienia i podsyłane mi są coraz ciekawsze koncepcje na nowe modele
- Dienekes lubi to
#258 OFFLINE
Napisano 05 październik 2014 - 16:17
Fajne wabie (malo powiedziane)cos pomiedzy svartzonkerem a http://solarfallbait...nd-testing.html
finem ktory robi ciekawe jerki i nie tylko .Bardzo podoba mi sie malowanie i wykonczenie -rewelka .
Cezkam na dalsze postepy a z tego co widac przesz do przodu .
- Zelldo lubi to
#259 OFFLINE
Napisano 05 październik 2014 - 18:16
Wierzę w ciebie. Dasz radę
- Zelldo lubi to
#260 OFFLINE
Napisano 24 październik 2014 - 14:30
Mocne przymrozki już nas dopadają. Jeszcze chwila, dwie i zima będzie kroczyć coraz mocniej. Nie przepadam za śniegiem, ale pozytywny aspekt jest taki, że na pewno znajdę więcej czasu na pracę w warsztacie. Udało mi się dopracować i doszlifować każdy etap "produkcji", więc pozostaje skupienie się teraz na tworzeniu nowych modeli i jak szczęście dopomoże, to ruszeniu już z pełnym arsenałem na nowy sezon.
Wykonałem niedużą partię dla kilku kolegów z forum. Miałem już je wysłać w środę, ale punktualność i czas to dwie rzeczy, których naprawdę mi brakuje. A dodatkowe czynniki zżerające te cenne wartości pojawiają się czasem jak grzyby po deszczu. Więc dopiero dzisiaj sprawdzałem czy każdy z cukierków potrafi odpowiednio pływać. I tak, potrafią
Popełniłem dwie fotki, jeden prezentuje nowy wzór, który w wodzie świeci się jak mały halogen.
Po długich namysłach doszedłem do wniosku, że moja praca będzie skupiać się tylko na dużych i bardzo dużych jerkach.
Chociaż nie zamierzam rezygnować z rozwijania segmentu z małymi jerkami, bo bardzo je lubię i przypadły już do gustów, ale na pewno będzie to poboczna gałąź i pewne uzupełnienie.
Postaram się bardziej dbać o wątek, bo kurzu na nim już sporawo!
- Tomy, Mariano Mariano, jbk i 6 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych