Dzieki Zelldo za symbol zywicy,ale pytanie czy ta zywica plywa po zmieszaniu skladnikow czy trzeba do niej cos jeszcze dosypac np glass baloon czy moze jeszcze cos innego i wtedy zaczyna plywac to odnosnie zywicy.
Co E-tex i pompy prozniowej ktora budujesz tez tak myslalem skoro podczas wysychania powtaja bable to pompa prozniowa zalatwi temat,a ja bede mogl byc pewien ze za kazdym raze uzyskam fantastyczny efek w postaci blysku bez babli i tutaj moje zdziwienie ale NIE
Probowalem odpowietrzyc prozniowo kazdy ze skladnikow oddzielnie a nastepnie powoli wymieszac rowniez w prozni nie dalo to zadnego efektu bable podczas wysychania i tak powstawaly pomyslalem moze wymieszac obydwa skladniki i wtedy odpowietrzenie prozniowe rowniez nic E-Tex reagowal na jerku w postaci babli powietrza no to poszedlem troche dalej i pomalowanego jerka spora iloscia E-tex wlozylem do prozni bale zaczely sie pojawiac w takiej ilosci,ze jerk zaczal przyjmaowac postac artystyczna,podejmowalem jeszcze wiele roznych prob z proznia ale bez skutku na jaki czekalem.
Twoja rada odnosnie temperatury 17C moze byc calkiem dobra w prktyce poniewaz E-tex moze sieciowac wolniej przez co gaz nie wydostaje sie na zewnatrz tworzac bable.sprobuje moze to wplywac na lepszy efekt koncowy.
Nie mam w tej chwili czasu ale moze metoda zanurzeniowa okazac sie najlepsza jesli chodzi o efekt koncowy jak to zrobie to opisze spostrzezenia.
Melanrzyk jesli chodzi o proporcje to probowalem dzielic bardzo doklanie odmierzajac i wage 1:1 i strzykawka objetosc np po 5ml jednego i dugiego skladnika i efekt koncowy ten sam piekne lustro ale przy silnym nacisnieciu paznokciem pozostaje rysa E-tex jest suchy ale jakby caly czas nie na tyle twardy np jak po Devkon 2ton lub chocby po zwyklym epidianie.
Zelldo probowalem palnika rowniez ale z tym bywa roznie lekkie zblizenie do przynety powoduje nieodwracalnie skutki w postaci nazwe to ,,fal lub zmarszczen,, dlatego poszukuje metody nazwe to naturalnej
to tak bardzo krociutko o moich doswiadczeniach z E-tex
Zelldo a czy twoje jerki po wyschnieciu sa na tyle twarde ze przy monym przycisnieciu paznokciem nie pozostaje wgniecenie napisz cos i czy wygrzewasz je w jakis sposob?