Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDA呕 GARA呕OWA - 2025
Po raz dziesi膮ty spotkamy si臋 na wyprzeda偶y gara偶owej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a ko艅czymy o 15:00). Dla publiczno艣ci (os贸b kupuj膮cych) wej艣cie b臋dzie jak zawsze bezp艂atne i bez 偶adnych ogranicze艅. Ostatni gara偶 by艂 jednym z najbardziej udanych je艣li chodzi o ilo艣膰 kupuj膮cych a na X jubileuszowym planujemy podbi膰 rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolik贸w dla sprzedaj膮cych -> Wyprzeda偶 gara偶owa - rezerwacja stolik贸w

Zdj臋cie

Pomoc w wycenie sprz臋tu

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
385 odpowiedzi w tym temacie

#241 OFFLINE   Kadi

Kadi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 post贸w
  • LokalizacjaLublin
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Kadi

Napisano 12 marzec 2023 - 19:00

Witajcie.

Czy da si臋 w jaki艣 spos贸b okre艣li膰 warto艣膰 rynkow膮 tych ko艂owrotk贸w? S膮 w stanie raczej dobrym lub bardzo dobrym. Przek艂adnie w 艣rodku s膮 czarne, z臋by nie nosz膮 艣lad贸w jakiego艣 zu偶ycia. Na obudowach s膮 jakie艣 ryski, ale nie s膮 to ogromne odpryski. Pracuj膮 p艂ynnie, pod obci膮偶eniem nie s艂ycha膰 偶adnych niepokoj膮cych odg艂os贸w.

Jeden to Stradic FI 2500

Drugi to Stradic FD 1000

Za艂膮czone pliki

#242 OFFLINE   Mariusz1990

Mariusz1990

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 post贸w
  • LokalizacjaOlsztynek
  • Imi臋:Mariusz
  • Nazwisko:Nalewajko

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 06:37

Cze艣膰. Orientuj臋 si臋 kto艣 dobrze w woblerach Rapali? Mam oko艂o 70 sztuk dosy膰 starych Rapali i zastanawiam si臋 nad sprzeda偶膮. Nie mam poj臋cia jak je wyceni膰 i czy s膮 to woblery jakie艣 ciekawsze bardziej warto艣ciowe itd. W Salmo du偶o lepiej si臋 orientuj臋 ale Rapala to czarna magia. Je偶eli kto艣 z Was ma ch臋膰 pom贸c to najszybciej by by艂o chyba przez SMS. Na Jerkbait uci膮偶liwe jest zmniejszanie zdj臋膰.
Prosz臋 o kontakt na priv. z numerem tel.
PS. Mam te偶 oko艂o 80 szt starych Salmo i pewnie te偶 b臋d臋 powoli sprzedawa艂 ale je 艂atwiej mi b臋dzie wyceni膰. Do tego mam te偶 inne my艣l臋 ciekawe woblery. Np. Stare HRT.

#243 OFFLINE   platynow艂osy

platynow艂osy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 13:42

Mariusz, skontaktuj si臋 z naszym forumowym Koleg膮 BOB-em. W temacie Rapali.
  • BOB lubi to

#244 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10208 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Robert

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 14:32

A w 偶yciu! Nie mam na tyle wiedzy o cenach na rynku abym wzi膮艂 to na siebie :P

Guru w temacie jest Piotrek Rozbicki

U偶ytkownik BOB edytowa艂 ten post 13 kwiecie艅 2023 - 14:35

#245 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2886 post贸w
  • LokalizacjaO艂awa
  • Imi臋:S艂awomir
  • Nazwisko:Bednarczyk

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 15:00

Piotr Rozbiecki. 

• BOB lubi to

#246 OFFLINE   Lepton

Lepton

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 post贸w
  • Imi臋:Andrzej

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 16:23

Mariusz z Rapal膮 nie b臋dziesz mia艂 wi臋kszych problem贸w. Wi臋kszo艣膰 modeli jest produkowana i sprzedawana od lat. Wy偶sze ceny (od tych sklepowych) osi膮gaj膮 jedynie modele, kt贸re "wypad艂y" z produkcji a s膮 z r贸偶nych wzgl臋d贸w poszukiwane, np: Risto Rap 27g, Long Cast 10 cm itd. Analogicznie jest z rozmiarami. Brakuje w sklepie, cena szybuje. Przyk艂adowo - Flat rap 8 cm, jeszcze kilka miesi臋cy temu by艂  :lol:  :D  sprzedawany za 60 - 100 z艂. Dzisiaj w sklepie kupisz ten model za 35 PLN. Ten sam model w rozmiarze 10, lub 12 cm jest "bezcenny. Tak wi臋c nie uzyskasz prostej odpowiedzi na swoje pytanie. Piszesz, 偶e masz "dosy膰 stare Rapale". Ma艂o to precyzyjne, je艣li s膮 Twoimi r贸wie艣nikami, to na rynku kolekcjonerskim s膮 "艣rednio" poszukiwane. Pow贸d - maj膮 dok艂adnie takie same warto艣ci nautyczne co obecnie sprzedawane. Kotwiczki jednak maj膮 zdecydowanie gorsze. Tak wi臋c bez wstawienia zdj臋膰 s艂abo widz臋 jakiekolwiek doradzanie.

Zgo艂a inaczej wygl膮da sprawa Salmo. Tam nawet w obr臋bie jednego modelu (r贸偶ne wypusty, roczniki) zachodzi艂y mniej, lub bardziej znacz膮ce zmiany. Tego prawdopodobnie nikt do ko艅ca nie ogarnia. Nieraz po zakupie kilku "identycznych" egzemplarzy ka偶dy 偶y艂 w艂asnym 偶yciem. 

#247 OFFLINE   Mariusz1990

Mariusz1990

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 post贸w
  • LokalizacjaOlsztynek

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 19:09

Dzi臋kuj臋 wszystkim za podpowiedzi. Dzi艣 po艣wi臋ci艂em godzink臋 i chcia艂em co艣 wsp贸lnie z Google allegro itp ustali膰 lecz naprawd臋 mnie to zaczyna przerasta膰. 馃槀馃槀馃槀 Mam problem 偶eby nawet rozszyfrowa膰 wielko艣膰 woblera. Jak oni to mierzyli i opisywali to nie mam poj臋cia.馃 馃槀馃槀.
Dla przyk艂adu mam woblery Rapala shad rap deep runner 8 i faktycznie ma on 8 cm jak go zmierz臋. Mam te偶 tego samego woblera tylko kr贸tszego bez opisu na sterze i ma on 7cm a takiego nie widzia艂em w sieci. Kolejny opisany jako Deep runner 5 ma w rzeczywisto艣ci 5,5 cm. Kolejny opisany Rapala Tail Dancer 30 FT ma po zmierzeniu 10 cm a w internetach znajduje mi tylko 9 i 11. To w ko艅cu nie wiem czy m贸j to 9 czy 11 czy jednak kiedy艣 produkowali 10. Jak szukam i sprawdzam poszczeg贸lne modele to mam problem z oszacowaniem jaka to d艂ugo艣膰. Wydaj臋 mi si臋 to bardzo pomieszane. Kolego Lepton wy艣l臋 do Ciebie wiadomo艣膰 na priv. Mo偶e m贸g艂by艣 mi pom贸c chocia偶 rozszyfrowa膰 ich oznaczenia d艂ugo艣ci wobler贸w bo nie ogarniam.

#248 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 811 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕
  • Imi臋:Zbyszek

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 19:09

Dzi臋kuj臋 wszystkim za podpowiedzi. Dzi艣 po艣wi臋ci艂em godzink臋 i chcia艂em co艣 wsp贸lnie z Google allegro itp ustali膰 lecz naprawd臋 mnie to zaczyna przerasta膰. Mam problem 偶eby nawet rozszyfrowa膰 wielko艣膰 woblera. Jak oni to mierzyli i opisywali to nie mam poj臋cia. .
Dla przyk艂adu mam woblery Rapala shad rap deep runner 8 i faktycznie ma on 8 cm jak go zmierz臋. Mam te偶 tego samego woblera tylko kr贸tszego bez opisu na sterze i ma on 7cm a takiego nie widzia艂em w sieci. Kolejny opisany jako Deep runner 5 ma w rzeczywisto艣ci 5,5 cm. Kolejny opisany Rapala Tail Dancer 30 FT ma po zmierzeniu 10 cm a w internetach znajduje mi tylko 9 i 11. To w ko艅cu nie wiem czy m贸j to 9 czy 11 czy jednak kiedy艣 produkowali 10. Jak szukam i sprawdzam poszczeg贸lne modele to mam problem z oszacowaniem jaka to d艂ugo艣膰. Wydaj臋 mi si臋 to bardzo pomieszane. Kolego Lepton wy艣l臋 do Ciebie wiadomo艣膰 na priv. Mo偶e m贸g艂by艣 mi pom贸c chocia偶 rozszyfrowa膰 ich oznaczenia d艂ugo艣ci wobler贸w bo nie ogarniam.

Sprawdzaj ile wazy

Wys艂ane z mojego motorola edge 30 fusion przy u偶yciu Tapatalka

#249 OFFLINE   Mariusz1990

Mariusz1990

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 post贸w
  • LokalizacjaOlsztynek

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 19:19

Tak by艂oby naj艂atwiej. Niestety nie mam takiej wagi 馃槦

#250 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 811 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 19:25

Na alledrogo pseudojubilerska za 15 z艂.
Lub kuchenna do 2 -3kg

Wys艂ane z mojego motorola edge 30 fusion przy u偶yciu Tapatalka

#251 OFFLINE   Mariusz1990

Mariusz1990

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 post贸w
  • LokalizacjaOlsztynek

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 19:41

Wiem. Ju偶 od kilku lat si臋 przymierza艂em do tego 偶eby j膮 kupi膰 i zawsze jako艣 brak艂o czasu. A tak apropo to one si臋 do czego艣 nadaj膮? Nie przek艂amuj膮 wyniku i nie psuj膮 si臋 po tygodniu? 馃槦馃槀

#252 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 811 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 20:56

mam taka - ale pewnei mozna znale偶膰 taniej

https://allegro.pl/o...lcd-10791522249

dzia艂a z 5 lat

do ma艂ych rzeczy w sam raz

owszem przek艂amuje o 0,5grama

#253 OFFLINE   Mariusz1990

Mariusz1990

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 post贸w
  • LokalizacjaOlsztynek

Napisano 13 kwiecie艅 2023 - 21:44

Ok. Dzi臋ki za link i info. 馃檪

#254 OFFLINE   zuraw16

zuraw16

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 474 post贸w

Napisano 15 kwiecie艅 2023 - 21:10

Mam CD taiaha 3,20 14-56g, w dobrym stanie Mogliby艣cie pomoc w wycenie? Dzieki

#255 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9605 post贸w
  • LokalizacjaDolny 艢l膮sk
  • Imi臋:Waldek

Napisano 16 kwiecie艅 2023 - 11:05

Trudny temat. Fabryczne, nie by艂y przesadnie drogie. Tu jednak trzeba amatora, kt贸ry zabierze t臋 w臋dk臋 na ryby, przez du偶e "R". W krajowych warunkach to trudne.
Wiem, bo na trocie zabieram wersj臋 3,00m, 20lb, do 35g. W臋dka sprawdza si臋 ale w艣r贸d z艂owionych przeze mnie ryb, w rozmiarach 60-75cm, nie znalaz艂a godnego przeciwnika. Mo偶e gyby tak 90+cm?

U偶ytkownik popper edytowa艂 ten post 16 kwiecie艅 2023 - 11:07

• zuraw16 i S.N. lubi膮 to

#256 OFFLINE   drzejko

drzejko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Andrzej

Napisano 22 kwiecie艅 2023 - 11:44

Kupi艂em taki kij, nowy, uzbrojony przez Mekamila w 2018 roku za 450 z艂, mia艂em go przez rok i po tym czasie odsprzeda艂em komu艣 z forum za identyczn膮 kwot臋. P贸藕niej trafia艂 na gie艂d臋 i na olx za 800, 1100 i 1000 z艂, ale specjalnego zainteresowania nie by艂o.

U偶ytkownik drzejko edytowa艂 ten post 22 kwiecie艅 2023 - 11:50

#257 OFFLINE   MichaLLL

MichaLLL

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok
  • Imi臋:Micha艂

Napisano 25 lipiec 2023 - 13:15

Cze艣膰, mam do sprzedania taki zestaw, ale nie bardzo wiem jak go wyceni膰. Pomo偶ecie ?
Sprz臋t z 2020 roku:
Multiplikator: Shimano Curado DC 151
W臋dka: Savage gear XLNT3 Trigger, 213 cm, >100g
Multik posiada uszkodzenia takie jak na zdj臋ciach (upadek podczas slipowania ). Poza tym wszystko w dobrym stanie. W臋dka bez 偶adnych uszkodze艅 (normalne 艣lady u偶ytkowania)
Pozdrawiam

Za艂膮czone pliki

#258 OFFLINE   GroPerch

GroPerch

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 post贸w
  • LokalizacjaP贸艂nocny Wsch贸d i Wwa
  • Imi臋:Filip

Napisano 25 lipiec 2023 - 20:34

Curado DC z tym zadrapaniem jakie艣 700
Xlnt ~200
  • AMIDOS lubi to

#259 OFFLINE   MichaLLL

MichaLLL

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok
  • Imi臋:Micha艂

Napisano 25 lipiec 2023 - 21:00

Dzi臋ki za pomoc. 鉁岋笍

Curado DC z tym zadrapaniem jakie艣 700
Xlnt ~200

#260 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 904 post贸w

Napisano 02 wrzesie艅 2023 - 11:06

Witam,
Odkopa艂em za szafy stara br膮zow膮 Elitke, ST.Croix Legend Elit ES66LF 1/16- 1/4 oz. D艂ugo艣膰 6,6, kijek mo偶e na 2-3 wypadach za pstr膮giem. Zracji zmiany plan贸w postanowi艂em chyba si臋 z nim rosn膮膰.
Czy pomo偶ecie w wycenie
Stan bdb+
Za艂膮czony plik  IMG-20230902-WA0007.jpeg   43,89 KB   28 Ilo艣膰 pobra艅
Za艂膮czony plik  IMG-20230902-WA0005.jpeg   51,88 KB   28 Ilo艣膰 pobra艅
Za艂膮czony plik  IMG-20230902-WA0002.jpeg   53,61 KB   30 Ilo艣膰 pobra艅

U偶ytkownik didiunik edytowa艂 ten post 02 wrzesie艅 2023 - 11:16

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych