A będę! Mi o to właśnie chodzi, by ograniczyć do minimum ilość patyków.
Powyżej pisałem o MB 845, a chodziło mi o MB 785, 3/2oz, 25lb do ciskania klocków, a ten lżejszy łódkowiec to właśnie 845 ale z poppingów IP 1oz, 20lb, mi po głowie chodzi.
Pół na pół w użyciu będą większe blachy oraz mniejsze, ok.10cm pullbaity, twichbaity + lżejsze gumy (20g całość).
Myślałem o Crankbaitach, typu CB70H lub MH i zastanawiam się, który zgrabniej będzie łączył te różne dziedziny. Specjalizacja do jiga i obrotówek (oba ok. 1oz) nie wchodzi w grę, dwa patyki na łódce pod zębacza wystarczą. Chyba, że zrezygnować z tego do ciskania klocków... albo zmniejszyć ciężar tych klocków i do jerka/jiga jeden, a do obrotówek, woblerów drugi, ehh.

Zajadę się nad tymi tabelkami.
Mój CB70H wydaje się odrobinę delikatniejszy niżby wskazywał na to jego opis - używam go dużych obrotówek, średnich woblerów, jerków typu Slider 10F czy swimmbaitów prologica. Ale co ciekawe łowiłem też na jigi i też było dobrze, jakiś 10cm twioster na głowce 7 gram na przykład. Blank ma głębokie ugięcie ale dzięki wysokiej mocy i niedużej długości pozostaje mimo wszystko dosyć szybki
z innego wątku
@Friko. Masz porównanie swojego CB70H do IP845? Lepiej ten crankbait zniesie jigi ok. 20 gram, czy ten popping blachy rozm. 5 lub większe?
Jeśli któryś z Kolegów ma swoje przemyślenia w temacie wątku, proszę się nie krępować Dzięki.
Pozdrawiam
Grzesiek