Czyli cos takiego bedzie dobre do uzupełnienia mag sealed ?http://audiovideomax...wych-1ml/p,7713
też mnie to właśnie interesuje...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 październik 2016 - 20:14
Czyli cos takiego bedzie dobre do uzupełnienia mag sealed ?http://audiovideomax...wych-1ml/p,7713
też mnie to właśnie interesuje...
Napisano 30 październik 2016 - 01:38
wystarczy zwykły uczciwy ferrofluid ale jak zawsze kilka ale po pierwsze , jeśli go łapami nie wytrzesz to nie trzeba wymieniać go przy pierwszym czy drugim serwisie bo najnormalniej w świecie zostaje między tulejką oporówki a magnesem....nr dwa , najważniejsze ! nie zakraplać, nie nakładać nie nalewać ! ma być oczko na końcu strzykawki i równo rozprowadzasz to nad magnesem aby uzyskać widoczny olejowy oring pomiędzy, w mniejszych maszynkach nie ma z tym większych problemów, w tych dużych można się ładnie oszukać i sprawić, że kołowrotek się sklei magnesem, rotor będzie stał dęba, duże saltigi cierpią na tę przypadłość, po ubytku płynu , tulejka oporówki w słabiej spasowanych młynkach przyczepia się do magnesu i nie da się ruszyć korbą (rotor zablokowany) miałem już 3 jednakowe przypadki, 2 z jerkbaita dodam ,że w maszynkach 5000+ w mniejszych nawet bez płynu śmigały bezproblemowo.
Napisano 26 marzec 2017 - 22:24
Odświeżę trochę temat. Przymierzam się do freamsa 2508A. Ktoś może go już rozbierał bo mam 2 wątpliwości:1. czy rzeczywiście trzeba go smarować po zakupie, a dwa czy mag oil wytrzyma serwis, zakładając, że nie będę mył części tylko dołożę troszkę oryginalnego smaru Daiwy...
Napisano 27 marzec 2017 - 09:17
Odświeżę trochę temat. Przymierzam się do freamsa 2508A. Ktoś może go już rozbierał bo mam 2 wątpliwości:1. czy rzeczywiście trzeba go smarować po zakupie, a dwa czy mag oil wytrzyma serwis, zakładając, że nie będę mył części tylko dołożę troszkę oryginalnego smaru Daiwy...
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Szpule Daiwa LTNapisany przez <dVb> , 05 lut 2019 daiwa |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Fly fishing →
Daiwa 813 DH fly reelNapisany przez sebastian1983 , 23 kwi 2017 daiwa, fly reel, spey, salmon i 1 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Daiwa Caldia - jak ją naprawić?Napisany przez patronservice , 29 maj 2012 daiwa, naprawa, tuning i 1 więcej |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych