Teraz chyba wszystkie wielkości to China ??
Tak.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 02 grudzień 2016 - 23:37
Teraz chyba wszystkie wielkości to China ??
Tak.
Napisano 02 grudzień 2016 - 23:38
Dokładnie takTeraz chyba wszystkie wielkości to China ??
Napisano 03 grudzień 2016 - 16:52
Napisano 03 grudzień 2016 - 17:00
Co z tego jak wytrzymałość bez zmian
Wytrzymałość bez zmian , brody na plecionce też .
Próbowałem się przekonać do tego kołowrotka dwa razy i dwa razy kończyło się na odsprzedaży z stratą finansową , ale poczuciem dużej ulgi .
Napisano 03 grudzień 2016 - 17:11
Napisano 03 grudzień 2016 - 17:16
Ja jeszcze nigdy nie miałem na nim brody (260) po prostu nie można nawijać pod rant plecionki i będzie gitara.
Napisano 03 grudzień 2016 - 17:21
Ja jeszcze nigdy nie miałem na nim brody (260) po prostu nie można nawijać pod rant plecionki i będzie gitara.
Co to za młynek gdzie tylko pół szpulki można wypełnić? Fierce i Sargus również brodzą.
Napisano 03 grudzień 2016 - 17:36
Brody na pletce potrafią się zrobić. Jest na to jednak patent
Jak jestem na rybach , to lubię mieć poczucie sprzętowego komfortu , który pozwala się skupić tylko na łowieni ryb , a nie zastanawianiu czy patent zadziała , a może nie i będzie broda w najmniej pożądanym momencie .
Co to za młynek gdzie tylko pół szpulki można wypełnić? Fierce i Sargus również brodzą.
Dokładnie , to ja mam decydować ile linki będzie na szpuli , a nie kołowrotek . Zwłaszcza że są młynki o podobnej mocy i można w nich bez obaw wypełnić szpulę po rant.
Napisano 03 grudzień 2016 - 17:36
Ze 3mm mnie nie zbawi. Innych Penn-ów nie mam wole japońce.
Napisano 03 grudzień 2016 - 18:00
Ze 3mm mnie nie zbawi. Innych Penn-ów nie mam wole japońce.
Bywa tak , że dzięki tym 3 mm można uratować rybę życia . Dlatego lepiej być przygotowanym na maksa i mieć poczucie komfortu.
Napisano 03 grudzień 2016 - 18:25
Zwłaszcza że są młynki o podobnej mocy i można w nich bez obaw wypełnić szpulę po rant.
Co to za młynki ? Budżet rozumiem podobny ?
Napisano 03 grudzień 2016 - 18:41
Co to za młynki ? Budżet rozumiem podobny ?
Nie pisałem , że w tych samych pieniądzach . Pisałem , że o podobnej mocy .
W podobnych finansach był stary Ryobi Zauber 4000 . Ten kołowrotek wiele u mnie przeszedł i pomimo linki pod rant , żadnej brody .
Napisano 03 grudzień 2016 - 18:47
Napisano 03 grudzień 2016 - 18:56
Brody na pletce potrafią się zrobić. Jest na to jednak patent
Hahaha... Patent? Nawinąć szpulę do połowy, albo nie zabierać go nad wodę. Innego wyjścia nie ma.
Napisano 03 grudzień 2016 - 19:07
Napisano 03 grudzień 2016 - 19:42
Hahaha... Patent? Nawinąć szpulę do połowy, albo nie zabierać go nad wodę. Innego wyjścia nie ma.[/quote]
Hahaha... "bo łapać to trza umieć".
Dobrze, że przynajmniej jeden tutaj "umie", a reszta się nie zna i narzeka na penny i ich nawijanie do "połowy szpuli"
Użytkownik kleniu25 edytował ten post 03 grudzień 2016 - 19:48
Napisano 03 grudzień 2016 - 20:43
Napisano 03 grudzień 2016 - 20:45
Hahaha... Patent? Nawinąć szpulę do połowy, albo nie zabierać go nad wodę. Innego wyjścia nie ma.
Ja mam trzy Penny i wystarczy nawinąć pletke 2mm za otwory na szpuli i nie ma brud.Miałem inne młynki przed Pennami i niechce żadnych młynków.Jak ściągam przynęte slammerem to jak bym żadnego obciążenia nie miał.
Napisano 03 grudzień 2016 - 20:54
Ja mam trzy Penny i wystarczy nawinąć pletke 2mm za otwory na szpuli i nie ma brud.Miałem inne młynki przed Pennami i niechce żadnych młynków.Jak ściągam przynęte slammerem to jak bym żadnego obciążenia nie miał.
Napisano 03 grudzień 2016 - 21:34
Przerabiałem penny i zgodze się z wami w kilku miejscach, ale nawijać 2mm mniej, żeby nie brodzil (a to nie zawsze pomaga), a po kilku powaznych zaczepach nie 2mm, a już troche więcej brakuje. Sorry, ale to nie dla mnie.
Nikogo nie neguje, tylko wyrażam swoją opinię.
Może kiedyś jeszcze do niego wróce, z akcentem na kiedyś. Bardziej ciekawią mnie opinie o brodach i nawoju w takim choćby clashu, ale to już inny temat.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych