Kalendarz jerkbait.pl - Catch and Release 2015 - czerwiec, lipiec i sierpień
#41 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2014 - 08:54
#42 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2014 - 12:33
Cos ostatnio j.pl zostal opanowany przez ostra obrobke w PSie i czasem az aureola swiatlo/cieni bije od kolegow... Sam czasem ulegam pokusom... jednak mamy tu fotograficznych specow (Patu z ekipa i kilku innych) i licze, ze jeszcze sie nawroca i powroca do naturalnosci...
- remek, Bujo, Kamil Z. i 2 innych osób lubią to
#43 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2014 - 16:04
Holy Catfish!
#44 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2014 - 19:07
Załączone pliki
- marcinesz, tpe, joker i 6 innych osób lubią to
#45 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2014 - 19:28
#46 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2014 - 20:51
No to ostatniego dnia wakacji, wstawię coś od siebie:
"Niemalże" 50-tka wraca dodomku!
Wakacyjny-C&R-web.jpg 64,1 KB 12 Ilość pobrań
- robert67, joker, Paweł Bugajski i 7 innych osób lubią to
#47 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2014 - 23:17
Ręce Ci wyszczuplały
#48 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2014 - 08:42
o jaki cwaniaczek... ;-) Czasem kogos zabiore na poklad tej slynnej jednostki!
- mefik lubi to
#49 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2014 - 18:05
Cos ostatnio j.pl zostal opanowany przez ostra obrobke w PSie i czasem az aureola swiatlo/cieni bije od kolegow... Sam czasem ulegam pokusom... jednak mamy tu fotograficznych specow (Patu z ekipa i kilku innych) i licze, ze jeszcze sie nawroca i powroca do naturalnosci...
Wszystko zależy od tego Mateuszu, co chce się osiągnąć i do kogo dotrzeć - dzisiejsza agresywna obróbka jest po trosze dyktowana tym, co ludzie chcą oglądać. Sam przyznać muszę, że lubię majstrować przy zdjęciach, lecz są granicę, których nie przekraczam - ogólnie rzecz biorąc, nie dodaję np. nowych, nieobecnych na oryginale elementów, rzadko też coś wycinam - chyba że jakiś paskudny śmieć się zaplącze w kadrze. A co do spokojniejszej obróbki - z pewnością przyjdzie i na nią pora. Już teraz mam kilka pomysłów na całe serie zdjęć. Potrzeba na to jednak czasu, środków i trochę szczęścia . Koniec mojego OT.
- Winko lubi to
#50 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2014 - 19:50
Sam mam łeb pełen pomysłów, ale ograniczają mnie circa 4 metry balona postawionego na środku rzeki :-). Jesienią człek zejdzie na brzeg, potem nadejdzie sezon pstrągowo-trociowy to i możliwości kompozycji i kadrowania będą większe..
P.S.Aureolki ( efekt halo) to w większości przypadków efekt stosowania prostych programów do podnoszenia dynami tonalnej zdjęć, pseudoHDRów i DRI..
Sam przez nie przechodziłem...ale stwierdziłem drogą ewolucji, że raczej nie tędy droga...
Pozdro dla jerkbaitowych pstrykaczy :-)
- Arek Kubale lubi to
#51 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2014 - 09:36
Panowie,
To sa wasze fotki, wasze pomysly i macie prawo robic z nimi co sobie chcecie. Mozecie korygowac suwakami do swietlanej boskosci, dramatyzowac z kazda jedna chmurka na niebie, redukowac odblaski i przebicia na luskach, podciagac barwy, cienie, kontrasty i ze zwyklych ludzi robic plastikowe lalki. Jeszcze raz - kazdy wlasciciel zdjecia ma do tego pelne prawo, jego wolna wola, nic mnie ani nikomu innemu do tego.
Zwracam tylko uwage, ze ten trend opanowal j.pl na tyle skutecznie, ze 80% DOBRYCH fotek idzie tym tropem. Nie podnosilbym tematu, gdyby to byla kwestia kilku, raz na jakis czas, aby pokazac rybe inaczej, ale robi sie to standardem, co moim prywatnym i tylko osobistym zdaniem jest slepa uliczka. Nie rozwija fotograficznie i przestaje miec wartosc. Jest super jak na rybie ani jedna luska nie jest wypalona od lusterka slonca, ale w naturze tak nie jest! Niebo jest mniej kontrastowe, a tu na klazdej fotce, najmniejszy obloczek zamienia sie w grozna, dramatyczna chmure gradowa.
Jestescie liderami tematyki fotograficznej i moim zdaniem, warto na to zwracac uwage, podnoszac dalej poziom ilustracji na tym portalu. Oczywiscie, zdjecia sa tez wypadkowa tego co ludzie chca ogladac. Jednak ludzie tez chwala to, co dostaja do reki. Obecnie coraz mniej dobrej alternatywy...
i tylko i az tyle! YO!
- robert67, Arek Kubale, Dagon i 3 innych osób lubią to
#52 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2014 - 10:14
Pozdro
- robert67 lubi to
#53 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2014 - 11:51
NO dobra, bo nas Remek szczysci za smiecenie w watku o C&R. Temat uwazam za ciekawy i mozna go pociagnac w watku o fotografii. mozna tez zrobic jakis prosty tutorial, co jest fuj, a co akceptowalne. Ktorych suwakow uzywac, a z jakimi trzeba ostroznie...
PS staje sie coraz bardziej intuicyjny i przestaje byc zabawka tylko dla profesjonalistow. Jednak latwo wpasc w pulapke mozliwosci i szal korekcji. Wielu ludziom mozna tego straconego poniekad czasu zwyczajnie oszczedzic! ;-)
@Remku, tak na marginesie wracajac do meritum watku i kalendarza, zanim oglosisz kolejna edycje, moze warto przeprowadzic glosowanie na najlespze foty z tej edycjki i poprzedniej (bo chyba gdzies to umknelo...).
#54 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2014 - 16:29
Sent from my iPad using Tapatalk HD
- tpe lubi to
#55 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2014 - 13:43
edit: doczytałem szczegóły
Użytkownik Monk edytował ten post 03 wrzesień 2014 - 13:49
#56 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2014 - 20:15
Wstawię jeszcze coś takiego...może coś się nada
- patu, joker, Kamil Z. i 9 innych osób lubią to
#57 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2014 - 21:10
bardzo fajne ujęcia. Gratulacje.
#58 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 20:08
Tyle fajnych fotek się nazbierało a ankiety nadal nie widać? Nie żebym poganiał, tylko doczekać się już nie mogę
#59 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2014 - 23:28
..ostatnia fotka jest swietna...
#60 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2014 - 20:49
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ogłoszenie, catch and release, złów i wypuść, c&r, catch&release
Giełda sprzętu wędkarskiego →
Kupię/zamienię/oddam →
Wobler Wojtka GrocholiNapisany przez troutmaniacs , 14 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
Graphiteleader Veloce RV GLVRC-65MLNapisany przez koval75 , 11 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Złamana wklejkaNapisany przez Mariuszg97 , 01 lis 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Kupię/zamienię/oddam →
[K] Lowrance HDS 12 LiveNapisany przez Sławek.Sobolewski , 31 paź 2024 ogłoszenie |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Silnik dziobowy GPS minnkota vs motorguideNapisany przez kondzit@wp.pl , 22 cze 2024 ogłoszenie |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych