robert.bednarczyk, on 13 Jun 2014 - 07:59, said:
Nie ma możliwości zapewnienia sędziowania perfekcyjnego, ale od lat istnieje możliwość błyskawicznego weryfikowania decyzji oczywiście błędnych.
A co do oceny gry Chorwatów to nie zgadzam się z Tobą w żadnym punkcie.
przeciez nie musisz, to tylko moja ocena, tak samo jak twoja ocena jest twoja
Guzu, on 13 Jun 2014 - 08:09, said:
10.0000 razy wraca temat powtorek video itd.
Przy kazdej skandalicznej (lub blednej) decyzji sedziego.
otoz to, pilka nozna byla przez wiele lat martwym sportem, pamietacie czasy jednej pilki na boisku, wykopywanie pilek w kosmos, symulowania na murawie bez noszy i zwlekania padliny poza boisko, braku dogrywek, 56 podan do bramkarza lapiacego pilke w rece, ewidentna gre na czas bez jakich kolwiek konsekwencji? dlatego od wielu lat dazy sie do przyspieszania gry i ulepszenia jej przeplywu, szybkosci i rytmu ... i teraz zeby kazda decyzje sedziego mordowac jak w hokeju czy w american football? sorry, ale to, wedlug mnie, bylby raczej krok w tyl ... wiekszosc decyzji sedziowskich i tak jest wlasciwa, darcie szat zaczyna sie z reguly wtedy kiedy nasz pupilek przegrywa i mozna kogos (najlatwiej sedziego) obciazyc wina za porazke ... human beeing
Baars, on 13 Jun 2014 - 08:59, said:
Pitt mimo calej sympatii. uwazam ze taktyke , ktora wybrali Chorwaci byla gleboko przemyslana i gdyby nie ten "skorumpowany kitajec" to niespodzianka wisiala w powietrzu
nie ma sprawy nie uwazam, ze taktyka byla nieodpowiednia lub nieprzemyslana, dla mnie to byla taktyka malo widowskowa, bez polotu i wrecz nudna
mysle, ze chorwaci tej taktyki nie wybrali tylko sami sie na nia skazali, od pierwszego gwizdka grali jak grecy kilka lat temu, jak widowiskowy potrafi byc football w wykonaniu grekow wie kazdy milosnik tego sportu
gdyby grali od poczatku otwarcie na calym boisku, to prawdopodobnie przegraliby tak czy siak, z tym ze mecz bylby na innym poziomie, prawdopodobnie widzielibysmy wiecej ciekawych zagrywek, sztuczek technicznych ale i fauli ... zreszta to juz historia
Krzysiek_W, on 13 Jun 2014 - 09:39, said:
A powiedzcie tak po ludzku. Lubicie jak ktoś z Was robi durnia? Jak wszystkie poprzednie i ten turniej będzie obfitował w ustawki. Rzecz nie w pomyłkach sędziów, tylko w ustawkach, których kres położyłby monitoring. Dlatego w tym sporcie nigdy nie będzie żadnego wiążącego monitoringu.
nie wiem krzysiek czy kiedykowliek grales w zorganizowana klubowo pilke nozna, powiedzmy na poziomie ligi ... nie wiem, szukam porownania ... na poziomie rozgrywek 'miedzywojewodzkich', ale z tego co czytam w twoich postach to nie, tak to interpretuje za to bardzo lubie czytac twoje teorie spiskowe