Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łodzie SKYLLA czy ktoś posiada? - uwagi i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
905 odpowiedzi w tym temacie

#901 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 301 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano 06 kwiecień 2025 - 22:23

witoldn, on 06 Apr 2025 - 16:22, said:

Widzę ostatnio sporo skylli się pojawiło na portalach i wisi tam miesiącami i oczom nie wierzę, bo widzę że skylla w tym kraju jak whisky. Czym starsza tym droższa -) I mnie to rozbraja. Samochód po roku traci 20-25%, a skylle wszyscy próbują sprzedać za cenę nówki.
Niewiele brakowało bym też się dał ponieść tej „pseudo-skandynawskiej aurze”. Całe szczęście odkryłem oryginalnego szweda za identyczną cenę jak 420-ka, czyli Linder Arkip 460. Oryginalny szwed, przy cenie w DE na poziomie 12 tys euro (w tym zainstalowane echo Garmina 9”) raczej zjada skyllki na śniadanie swoimi właściwościami nautycznymi, pływając na 50 hp prawie 60 km/h.
Nie twierdzę, że skylla to słaba łódka, ale chyba czas już odczarować ją i traktować jako rzecz użytkową, a nie udawać, że spawane aluminium zanurzane w wodzie szlachetnieje :-)
Pozdrawiam.

Całe szczęście że są jeszcze producenci którzy produkują dla frajdy i jeszcze dokładają do łódki echosondy w gratisie  :D  :D

Widzę że nigdy nie miałeś nic wspólnego z odpowiedzialnością za własny biznes, a takie rzeczy jak rachunek zysków i strat, to dla Ciebie bujanie w chmurach.

Odnośnie rewelacyjnych wyników, ponton z 50 hp poszedłby pewnie z 80 km/h albo i lepiej  :)

• Krzysiu lubi to

#902 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1970 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 07 kwiecień 2025 - 15:34

Rynek wtórny zaskakuje cenami za stare wypusty 370-ątek, ale wiadomo, jak kupiec akceptuje cenę....

Użytkownik bassy edytował ten post 07 kwiecień 2025 - 15:34

#903 OFFLINE   zander123

zander123

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaPapenburg

Napisano 21 kwiecień 2025 - 09:36

Witam. Skylla 390. Po jakich większych wodach pływacie swoimi łodziami. Jak to zachowuje się na fali? Głownie będę pływał po rzece Ijssel w Holandii, jakiś mniejszych jeziorkach. W Polsce mam dość blisko na wisłę do Płocka choć nigdy tam nie byłem i pewnie znajdą się jeszcze jakieś wody w okolicach Konina. Nie mam możliwości na testy żadnej łodzi bo pracuje za granica. Czy skylla 390 to dobry wybór? Pomóżcie Panowie

#904 OFFLINE   Bobby0404

Bobby0404

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 426 postów

Napisano 21 kwiecień 2025 - 18:28

Ja 370 pływałem po Zatoce Gdańskiej z 10 lat temu. Kwestia warunków pogodowych. Jak mocno powieje na dużym jeziorze to i 500 może być za mało.

#905 OFFLINE   zander123

zander123

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaPapenburg

Napisano 21 kwiecień 2025 - 20:20

Czyli 390 nie wypadnie gorzej. Chyba mamy tu użytkowników 390, którzy mogliby się wypowiedzieć?

#906 OFFLINE   Misiek1

Misiek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 196 postów
  • LokalizacjaMyślenice
  • Imię:Michał

Napisano 21 kwiecień 2025 - 22:04

370 była jedną z lepiej sprawdzających się łodzi na Czorsztyn . A uwierz mnie tam potrafi zawiać i zrobić fale i to nagle i wracasz na bazę na elektryku ! 390 nie widziałem jeszcze w akcji ale 370 mnie zaimponowała i raczej kupie albo 370 właśnie albo 390 -przez nią olałem RF (na którą byłem w 100% zdecydowany - ale tam był jeszcze jeden ciekawy temat o którym kiedyś opowiem ) . Jakbym był obrzydliwie bogaty to kupiłbym sobie ta dedykowaną 390 full elektryk  :rolleyes:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych