Ten kaseciak ostatnio był u nas na giełdzie (chyba ten, tak mi się wydaje) poszedł za 2 stówki
Najlepszy kołowrotek muchowy - subiektywny ranking użytkowników
#901 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 20:54
#902 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 20:56
Jeśli już to raczej:
http://www.ebay.co.u...sd=381457472741
Classic Cassete mają problem z jakością łożysk jednokierunkowych. Mój zaczął przepuszczać, kolegi też, z kilkoma "szczęśliwymi" posiadaczami rozmawiałem i podobny problem, czasem trzyma, czasem puszcza i szpula obraca się jak w dobrym multiku
Wygląda na zbyt duzy luz pomiędzy łozyskiem a tulejką po której się ono porusza.
Chińczyk zawalił sprawę ;-)
#903 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 20:57
Generalnie to jestem torba jeśli chodzi o e-zakupy za granicą. Może znajdzie się chętny żeby to ogarnąć , a wtedy za jednym zamachem można większe zakupy zrobić , a w kraju to już sobie rozesłać.
Dzięki Venom, dobrze wiedzieć. Coś innego się wypatrzy.
Użytkownik Hansolo edytował ten post 22 luty 2017 - 20:58
#904 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 20:58
Witam,jakby ktoś organizował zakup Orvisa Acces w sklepie garry evans podłączył bym się pod to przedsiewzięcie.
Niezły pomysł jestem za, na fotce dane accesów
Dane podstawowe.png 43,26 KB 8 Ilość pobrań
#905 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 21:37
Aż mi głupio przyznać, że do mnie już jeden frunie
Zakupy w tym sklepie są banalnie proste, choć dobrze jest znać choć trochę język lengłidż. Bezpiecznie też do Gerry'ego zadzwonić i upewnić się, że kręciek jest faktycznie dostępny. Płacić można kartą, albo PayPalem. Przy przesyłce za 6 funciaków, to nie ma się co szczypać.
#906 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 21:44
Witam.
Oglądałem kaseciaka Airflo Classic i dużą nieufność budził we mnie pierścień mocujący kasety. Może się zdarzyć że bez narzędzi nad wodą się go nie odkręci ...
Natomiast kupowałem Airflo Switch Black dokładnie z tego linku, który podał Marian. Niby są to kołowrotki z pokazów i demonstracji oraz witryn sklepowych i mogą nosić drobne ślady takieko użytkowania. Ten, który doszedł do mnie był kompletnie nowy bez jakiegokolwiek śladu otwierania nawet zamka w pokrowcu.
Pozdrawiam.
#907 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 22:39
Nic się nie blokuje a odkręcić łatwo, tylko nie palcami a przykładając plasko dłoń. Lepsze rozwiązanie niż oringi na szpuli, bo te potrafią się "podwinąć" i utrudnić sciagniecie kasety.
Użytkownik venom_666 edytował ten post 22 luty 2017 - 22:42
#908 OFFLINE
Napisano 22 luty 2017 - 23:16
Witam.
Kurczę ... nie byłem w stanie odkręcić go w nowym i nie używanym kołowrotku ... a po śniadaniu byłem . Oglądałem dwa modele mały i duży. Pomyślałem że jak "nasucho" są problemy to co będzie nad wodą jak się trochę brudu i wody dostanie, mocniej słońce przypiecze czy zimno bardzo będzie ...
Zresztą po ptokach, bo już ze Switch Black jestem całkiem zadowolony
Pozdrawiam.
#909 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 18:50
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
#910 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 19:04
Do każdego rozwiązania trzeba podchodzić uwzględniając jego specyfikę, kasety na oringu nie będą sprawiały problemów jeśli oring posmarujemy olejem silikonowym. Umieszczając kasetę na miejscu robimy to tak jak byśmy ją nakręcali, dopiero na samym końcu wciskamy na swoje miejsce. Zdejmując kasetę postępujemy odwrotnie, wyciskamy kasetę z jej położenia w ten sposób, ze opieramy krawędź szpuli na palcach; wskazującym, serdecznym i kolejnych a kciukami wyciskamy kasetę, następnie zdejmujemy ją tak jak byśmy odkręcali. Ot i cała filozofia ...
#911 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 19:19
Aż mi głupio przyznać, że do mnie już jeden frunie
Zakupy w tym sklepie są banalnie proste, choć dobrze jest znać choć trochę język lengłidż. Bezpiecznie też do Gerry'ego zadzwonić i upewnić się, że kręciek jest faktycznie dostępny. Płacić można kartą, albo PayPalem. Przy przesyłce za 6 funciaków, to nie ma się co szczypać.
Witam,próbowałem dziś kupić Acces V i po dopytaniu o dostepność, chciałem zapłacić kartą i po transakcji wyskakuje taki komunikat "session timed out.Couldnt 3D secure authentication" płaciłeś pay palem czy kartą?
#912 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 19:54
Witam,próbowałem dziś kupić Acces V i po dopytaniu o dostepność, chciałem zapłacić kartą i po transakcji wyskakuje taki komunikat "session timed out.Couldnt 3D secure authentication" płaciłeś pay palem czy kartą?
Karta mysi być objęta systemem 3D seciuryty. Po prostu każda transakcję potwierdza się w tym systemie kodem, np na komórce. Zadzwoń do swojego banku i otwórz tę usługę bo prawdopodobnie Twoja karta nie jest tym objęta.
#913 OFFLINE
Napisano 23 luty 2017 - 22:54
Ja płaciłem PayPalem
#914 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 16:36
Dzisiaj sfinalizowałem zakup Acces'a III, zamówienie opłacone (kartą) i potwierdzone przez sklep Garry'ego
- Fatso lubi to
#915 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 16:52
I tak to właśnie wychodzący z oferty Orvisa, "średnioarborowy" Access, oferowany przez garryevans.co.uk, stał się "najlepszym kołowrotkiem muchowym" i jam to uczynił
#916 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 16:54
To dodam jeszcze, że na amerykańskim jebaju, Lamsony Litespeed (nowe) można dostać za 200, albo niewiele więcej, niż 200 dolarów ... nie wszyscy na raz!
#917 OFFLINE
Napisano 24 luty 2017 - 17:19
W moim przypadku Acces III jest uzupełnieniem "arsenału", Acces IV już jest
#918 OFFLINE
Napisano 28 luty 2017 - 20:31
Napisze kilka zdań o kołowrotku z niższej , ba z prawie dolnej półki : Jaxon Monolith Fly 5/6.
wykonanie- aluminium dobrze obrobione, bez ostrych krawędzi, zero jakichkolwiek luzów na osi czy korbce
hamulec- cichy , nienatarczywy, bardzo płynny , jego regulacja z dużym zakresem, słychać delikatne kliknięcia przy pokręcaniu
waga/rozmiar- z tego co czytałem to 131 g,średnica szpuli 86mm, szerokość 22mm
cena- w zależności od sprzedawcy około 200-220 zł , ja zapłaciłem z przesyłka 206 złotych
dodatkowo pokrowiec neoprenowy
Kołowrotek nowy, nie sprawdzony w boju , jeżeli jednak będzie się tak sprawował, jakie wywołał wrażenie , to będę zadowolony. Myślę że to jest dobra propozycja , dla początkujących ale nie tylko. Może pod innym logiem kosztowałby więcej i warto zapłacić 200 zł niż np: 350 zł, a róznicę dorzucić do kija/ sznura. Nie jest to najlepszy kołowrotek , bo kryteriów może być na pęczki, ale jest to ciekawa propozycja za niewielkie pieniądze. Nie pracuję w Jaxon Poniżej kilka fotek.
Mam nadzieję że komuś się przyda opis dla podjęcia decyzji .
- Guzu, tomi78, Paweł Bugajski i 3 innych osób lubią to
#919 OFFLINE
Napisano 28 luty 2017 - 20:33
Miał być Mirage ale niestety nie załapałem się na promocję bo wszystko wykupili ☹ Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Orvis UK wysłał mi list, że już nie posiadają Mirage oraz bardzo przepraszają i w ramach rekompensaty otrzymałem kod z -10% na następne zakupy Na nowego Mirage nie zdecydowałem się (cena powalająca) do koszyka trafił Orvis Hyrdros SL w rozmiarze II. Co mogę o nim powiedzieć, dobrze spasowany, wygląd oczywiście kwestia gustu, co kto lubi Waga, no i tu katalogowo 5.6 oz czyli 159 gram... moja waga mówi 167 gram (zdjęcie poniżej)„delikatna różnica” po odklejeniu naklejki na stopce „Made In China” waga nie chciała zejść do 159 gram Dla porównania Lamson Guru 2 1,5 (którego też posiadam) katalogowo waży 121 gram. Co jeszcze mogę o nim powiedzieć, terkotka nie męczy ucha, wygląda zdecydowanie lepiej na żywo niż na zdjęciach Jeśli mam się doczepić to mało wygodne pokrętło regulacji hamulca, wygodniej jest w Battenkill Disc. Kręcioł będzie współpracować z wędką Sage Pulse 9’ #5, na hydrosa nawinąłem podkład 100 YDS 20 LB oraz RIO Perception WF5F. Na tą chwilę,(wszystkie testy były przeprowadzone w domu ) tyle mogę powiedzieć o tym „kręciołku” co do reszty przyjdzie mam nadzieję już niedługo jak woda opadnie. Na sam koniec mogę powiedzieć, że jest to moja subiektywna opinia na temat Orvis Hydros SL, także nie bijcie
Użytkownik marckus edytował ten post 28 luty 2017 - 20:35
- Guzu, Paweł Bugajski, Darek P i 4 innych osób lubią to
#920 OFFLINE
Napisano 28 luty 2017 - 20:45
Stoje przed zakupem pierwszego nawijaka do muchowki i z przyjemnoscia czytam ten watek.
Dzieki, ze dzielicie sie wrazeniami i wstawiacie zdjecia.
Wybor na rynku (online) jest przeogromny, a takie wpisy jak powyzsze z pewnoscia ulatwia podjecie decyzji.
Pozdrawiam
- Janusz Wałaszewski, Paweł Bugajski, Darek P i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych