Załączone pliki
Użytkownik robert.bednarczyk edytował ten post 29 kwiecień 2018 - 20:36
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 kwiecień 2018 - 20:35
Użytkownik robert.bednarczyk edytował ten post 29 kwiecień 2018 - 20:36
Napisano 30 kwiecień 2018 - 10:51
To i ja coś dołożę, żeby nie było, że kupiłem do gablotki. Ładny kleń, wytropiony i złowiony na suchara z niemałym trudem, bo kilka prób zlekceważył. Hatch głównej roli w holu nie odegrał, ale ...... liczy się. Pierwsza ryba warta odnotowania z użyciem nowego kołowrotka.
Robert ten podbierak perspektywiczny ... od razu widać o jakim kalibrze ryb myślisz !
Napisano 30 kwiecień 2018 - 22:25
Robert ten podbierak perspektywiczny ... od razu widać o jakim kalibrze ryb myślisz !
Napisano 03 maj 2018 - 19:37
Napisano 03 maj 2018 - 19:49
Ładne klenie to ryby ok 50cm. Ten wymizerowany po tarle i do "ładnego" duzo mu brakuje.
Użytkownik robert.bednarczyk edytował ten post 03 maj 2018 - 19:50
Napisano 04 maj 2018 - 02:50
Napisano 04 maj 2018 - 18:32
Pewnie, że każda wypracowana ryba cieszy, szczególnie z kameralnej wody, gdzie siłą rzeczy wielkich okazów nie ma. W "moim" ciurku przykładowo nie ma kleni, ale jazi jest sporo, trafiają się nawet takie 50+ piekielnie trudne do złowienia, bo rzeczka wybitnie kameralna. Nie mniej takie jak na fotce poniżej łowi się regularnie i zabawa jest przednia ...
Jasiek.jpg 75,95 KB 13 Ilość pobrań
Napisano 04 maj 2018 - 21:20
Janusz, mimo pewnej industrialności - ładne to jest :-)
a do kołowrotności powracając: ponoć koniec z CFO by USA... i okazje niejakie się pojawiają na modele ostatnie.
Ze względu na bardzo klasyczny dizajn, bardzo ok. wykonanie, co nie dotyczy sprężyn terkotki - bo te własnym życiem i dźwiękiem nieszpetnym na szczęście zaskakują - pod rozwagę i qu poszukiwaniom skutecznym zachęcam... cena jakby trochę akceptowalna dla miłośników się staje.
Fotek nie podam - bo nie uzbroiwszy jeszcze a i w necie dostępnych moc
Użytkownik romasz edytował ten post 04 maj 2018 - 21:28
Napisano 04 maj 2018 - 22:09
Napisano 04 maj 2018 - 22:38
Janusz, mimo pewnej industrialności - ładne to jest :-)
a do kołowrotności powracając: ponoć koniec z CFO by USA... i okazje niejakie się pojawiają na modele ostatnie.
Ze względu na bardzo klasyczny dizajn, bardzo ok. wykonanie, co nie dotyczy sprężyn terkotki - bo te własnym życiem i dźwiękiem nieszpetnym na szczęście zaskakują - pod rozwagę i qu poszukiwaniom skutecznym zachęcam... cena jakby trochę akceptowalna dla miłośników się staje.
Fotek nie podam - bo nie uzbroiwszy jeszcze a i w necie dostępnych moc
Ta industrialność jest bardzo pozorna i dobrze , ciurek ten ma też inne (dominujące) oblicze...
Moja rzeczka.jpg 122,05 KB 12 Ilość pobrań
Kropek.48.jpg 95,25 KB 11 Ilość pobrań
Napisano 05 maj 2018 - 20:17
Janusz, fajny charakter rzeczki a i kropek pogratulować!
Widok tych pięknych kropek tęsknotę jakowąś pobudził..., prócz paru smoltów i przepięknych rafowych czy oceanicznych cudów /ale to inna bajka i rehabilitacja na kręgosłup poniekąd/ to w tym roku jeszcze nie połowiłem naszych pięknotek... jest nadzieja na czerwiec i San
Napisano 07 maj 2018 - 21:51
Nadchodzi najpiękniejszy czas dla nas i dla pstrągów, dlatego postanowiłem ostatnio pospacerować z aparatem i wędką nad wodą.
Majowe szaleństwo, które niebawem ogarnie ryby i wędkarzy zbliża się wielkimi krokami.
Bardzo sobie cenię ten czas, kiedy jestem jeszcze sam na sam z jętkami nad wodą. Mam wtedy czas usiąść sobie na powalonym drzewie i spokojnie popatrzeć na wyjątkowy spektakl.
Niestety ten rok, z uwagi na katastrofalnie niski stan wód w rzekach w moim regionie, nie napawa optymizmem.
O ile jętki raczej nie zabraknie, o tyle, martwi brak żerujących ryb, których z roku na rok jest coraz mniej.
Napisano 27 maj 2018 - 20:32
Napisano 27 maj 2018 - 22:42
Byłem nad wodą 3 razy, złowiłem 1 pstrąga który jeszcze musi podrosnąć zanim zacznie u wędkarzy wzbudzać emocje.
Po tych kilkunastu rzutach, które oddałem w tych naszych krzakach mogę napisać, że wędka jest super.
O tym jak trzyma rybki i o wrażeniach z holu mam nadzieję, że napiszę więcej pod koniec lata.
Napisano 27 maj 2018 - 22:58
Witam.
Już wiem który kołowrotek jest dla mnie najlepszy!!!
Mam komplet
Zdjęcia.
Klaniam się Marian.
Napisano 28 maj 2018 - 07:07
Marian - ładny zestaw, to są dwa kołowrotki + szpula zapas?
A ja postawiłem na prostotę 2W, dwa - łowiąc szczupaki przesiadam się na tytan. Wczoraj podając streamera miałem obcinkę FC 0,5. Pierwszy raz od bardzo długiego czasu jak stosuję ten materiał. Mocne branie, docinka ręką i poszedł z streamerem (fot). Oczy jak talarki! Kurna - pech Panie... Ważne że się zameldował bo świat pistoletów zaczynał być nużący.
Napisano 28 maj 2018 - 08:11
Andrzej-Rambo
Napisano 28 maj 2018 - 08:36
Witam.
Skład kompletu : 2 kołowrotki + szpula.
Mam tak od dawna (w czasach gdy kołowrotki muchowe były tańsze).
W razie awarii kołowrotka zostaje ... szpul i co mam je turlać?
Gdy ulegnie awarii 1 kołowrotek to zostaje kołowrotek + ...szpul.
Uszkodzenie drugiego kołowrotka to PECH
Kłaniam się Marian.
Napisano 16 lipiec 2018 - 00:25
Witam.
Prezentuję nowy nabytek
ROSS EVOLUTION LTX 5/6
Waga 136 gr pusty, 169 gr z linka +podklad
Srednica zewnetrzna 96 m/m,wewnetrzna 65 m/m
Szerokośc szpuli 27 m/m
Dzisiaj pierwszy raz w boju.
Kilka zdjęć technicznych i w akcji.
Tak jak tytul watki
Już lubię ten kołowrotek.
Kłaniam się Marian.
PS .
Na zdjęciach plenerowych wystepuje równiez wędzisko nowe (wymienione po złamaniu HELIOS-a 9'#5 tip flex)-ale to jest opowieśc do innego watku(walka z serwisem)
HELIOS 2 9' #5 mid flex na zdjeciach.
Użytkownik marian-56 edytował ten post 16 lipiec 2018 - 00:41
Napisano 16 lipiec 2018 - 06:26
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych