Paweł, nie ma problemu!
Za jakieś 3 tygodnie spodziewam się kolejnej partii kołowrotków a wraz z nimi będą otwieracze.
Będę o Tobie pamiętał.
pzdr
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 marzec 2018 - 21:20
Paweł, nie ma problemu!
Za jakieś 3 tygodnie spodziewam się kolejnej partii kołowrotków a wraz z nimi będą otwieracze.
Będę o Tobie pamiętał.
pzdr
Napisano 01 kwiecień 2018 - 18:41
witam!
tarfił do mnie lamson velocity. z początku wieku, jeszcze nie klasyk
ale parę lat już ma. w idealnym stanie, cena na pudełku ponad $300
ja go drapnąłem za 100CAD
będzie idealny do mniejszego speya.
na focie z airflow skagit compact 480gr.
muszę napisać że pięknie terkocze, zupełnie inaczej niż współczesne lamsony.
pozdrówka
Napisano 01 kwiecień 2018 - 19:24
Napisano 01 kwiecień 2018 - 20:54
Napisano 03 kwiecień 2018 - 13:14
Witam,
czy może się ktoś wypowiedzieć na temat kołowrotka: "Einarsson 5 plus"?
Proszę o dwa słowa komentarza jeśli ktoś używał lub wie coś więcej na jego temat.
Przymierzam się w tym tygodniu do kupna.
Z góry dziękuję za każdą radę lub komentarz.
Napisano 03 kwiecień 2018 - 14:31
A jaki kołowrotek w wielkości 7-8, do którego dostępne są szpule, moglibyście polecić? Budżet bazowy za koło + 2 szpule to 1 tysiąc pln. Może być zarówno nowy, jak i używany, ważne by miał sprawny i płynny hamulec.
Dzięki za opinie.
Napisano 03 kwiecień 2018 - 15:01
Witam,
czy może się ktoś wypowiedzieć na temat kołowrotka: "Einarsson 5 plus"?
Proszę o dwa słowa komentarza jeśli ktoś używał lub wie coś więcej na jego temat.
Przymierzam się w tym tygodniu do kupna.
Z góry dziękuję za każdą radę lub komentarz.
Napisano 03 kwiecień 2018 - 15:09
A jaki kołowrotek w wielkości 7-8, do którego dostępne są szpule, moglibyście polecić? Budżet bazowy za koło + 2 szpule to 1 tysiąc pln. Może być zarówno nowy, jak i używany, ważne by miał sprawny i płynny hamulec.
Dzięki za opinie.
Napisano 03 kwiecień 2018 - 20:42
polecam kołowrotki Scierra Traxion 2 lub 3.
mam trzy te kołowrotki.są ciężkie powyżej 200 gr ale wyważają bez problemu mocne ,długie wędki
wielkość 8/10 mam przy 10-stopowej 8# a 5/7 przy 10 stopowych 5 # i 6#
śmiało mogę powiedzieć że są to najlepsze obecnie kołowrotki do metody żyłkowej mają bardzo precyzyjny hamulec i wyważają 11-12 stopowe wędki
lubię gdy wędka jest "przeciążona" na kołowrotku i pracuje jak"wańka-wstańka"
http://allegro.pl/ko...6937975701.html
http://allegro.pl/ko...6938253924.html
szpule kupisz bez problemu
Napisano 04 kwiecień 2018 - 07:22
Czołem.
Einarssona nie mam i nie miałem, choć swego czasu brałem pod uwagę właśnie w model Plus w rozmiarze 5. Ciężko tu będzie o recenzję kogoś kto użytkuje, bo z tego co kojarzę nigdy w temacie te kołowrotki nie pojawiły się w formie rzetelnej recenzji. Jako, że trochę o nich czytałem to mogę powiedzieć, że to jeden z topowych producentów. W rankingach najwyżej plasował się model Invictus, przeznaczony do cięższych łowów, do linek od #6 w górę, do 12. Plus startuje już od linek #3. Ten model też jest wysoko oceniany i sądzę, że Cię nie zawiedzie. Niestety wszystko to tylko teoria, bo osobiście postawiłem na kołowrotki Hatch. Może jednak pojawi się użytkownik, który będzie miał więcej do powiedzenia.
Witam,
dziękuję za informacje.
Liczę, że jednak znajdzie się ktoś, kto miał okazję testować ten kołowrotek i podzieli się wrażeniami, bo jednak trochę kasy muszę wydać.
pozdrawiam
Użytkownik ChomikBoo edytował ten post 04 kwiecień 2018 - 07:23
Napisano 04 kwiecień 2018 - 08:10
https://bogdangawlik...uid-3-Pack.html
Ma dobry hamulec i dwie szpule w zestawie, w tej cenie moim zdaniem nie ma konkurencji.
Napisano 06 kwiecień 2018 - 09:29
Ciągnie wilka do lasu, próbowałem z innymi jednak do Szwedów mi bliżej.
Prosty i jakże oryginalny, przypisany do kija #8 9'6" z linką RIO OB #8F - stara seria z długą głowicą.
Już niebawem w użyciu - OS San.
Napisano 06 kwiecień 2018 - 09:47
oooo a w tle pudełko z tej kieszeni kamizelki która sie nie odpina gdy pytają "na co łowisz"
Napisano 06 kwiecień 2018 - 19:09
Użytkownik robert.bednarczyk edytował ten post 06 kwiecień 2018 - 19:15
Napisano 06 kwiecień 2018 - 20:03
Napisano 06 kwiecień 2018 - 20:42
Płynące komarki są zbierane przez lipienie przy brzegach lub bardzo wolnej wodzie. Pstrągi czasami na końcówkach płani, raczej popołudniami. Małe ryby niestety. Duży lubi zjeść i siedzieć ... "na necie".
Napisano 06 kwiecień 2018 - 22:15
Napisano 07 kwiecień 2018 - 06:10
Olo, nieodparty imperatyw zakupu Danielssona. Z nim nie wygrasz. To tylko kwestia czasu. Im szybciej ulegniesz, tym mniejsze straty wyrządzi w Twoim organizmie wędkarskim.
Napisano 07 kwiecień 2018 - 07:47
Olo, nieodparty imperatyw zakupu Danielssona. Z nim nie wygrasz. To tylko kwestia czasu. Im szybciej ulegniesz, tym mniejsze straty wyrządzi w Twoim organizmie wędkarskim.
Użytkownik mack edytował ten post 07 kwiecień 2018 - 07:47
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych