Arek zaraz będzie miesiąc od ostatniej fotki tak więc nie daj się prosić i wrzuć coś dla oka.
Arek Kubale - fotografia wędkarska (outdoor/fly-fishing/przyroda)
#261 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2015 - 12:56
- Arek Kubale lubi to
#262 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2015 - 16:40
@siatkaz, dzięki za przypomnienie. Człowiek goni własny ogon i gdzieś straciłem tempo . Mówisz i masz - tym razem moje tereny przydomowe, czyli Jaz Opatowicki na Odrze i jesień sprzed 2 tygodni (jeszcze liściasta ).
- popper, joker, Wisni@ i 19 innych osób lubią to
#263 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2015 - 18:09
Nawet niewidzialem ze jestesmy sąsiadami , fota jak zwykle pikna
- Arek Kubale lubi to
#264 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2015 - 07:56
Dzięki - super fotka.
Tak z ciekawości zapytam - jaki czas?
Strumień/potok w miarę łatwo dobrać ale woda bezpośrednio poniżej jazu zachowuje się bardziej dynamicznie i chyba musiało być "kilka" prób dla tej jednej.
- Arek Kubale lubi to
#265 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2015 - 20:11
@mirko - tak, tak, Sępolno się kłania
@siatkaz - zwykle robię po 4-5 strzałów jednego tematu i w domu wybieram. Czasu nie uzależniałem od wody, a wydłużyłem do 30 s, żeby troszkę niebo się poruszyło. Przy okazji tego, na wodzie zaznaczyły się kierunki prądów. Ogólnie rzecz ujmując - ciemne filtry to zawsze robota troszkę w... ciemno (i na czuja) .
#266 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2015 - 20:53
Ja jestem z Bacciarellego {Biskupin} czyli ciut blizej do jazu , pozdrawiam sąsiada
- Arek Kubale lubi to
#267 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 07:42
Wracamy do Norwegii. Krótki postój nad jeziorem Mjøsa.
- popper, Kuba Standera, joker i 14 innych osób lubią to
#268 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2015 - 10:16
Tym razem nie moje zdjęcie, a mojej Agnieszki. Ja za to robię za modela. Fota spontaniczna, zrobiona podczas małego wakacyjnego dramatu, kiedy w drodze do Norwegii już pod Berlinem w pierwszym dniu wyprawy samochód odmówił posługi, a silnik chciał się usmażyć. W ogóle - wszystkie chciało się usmażyć, bo z nieba lał się 40-stopniowy żar. Cóż było robić - w oczekiwaniu na assistance, w niepewności czy początek wyprawy nie jest już jej smutnym końcem, słysząc że w Norwegii i tak powodziowe stany wód, ja zacząłem kręcić mokre muchy. Trzy dni później łowiłem w norweskiej Glommie. Ot, taki spokój ducha i co by nie mówić - życiowy optymizm
Spokojnych Świąt wszystkim forumowiczom życzy team Kubale Outdoor - czyli Aga i Arek .
- remek, Artech, Kuba Standera i 16 innych osób lubią to
#269 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2015 - 08:31
Arek - jak mówi stara, ludowa mądrość - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło:-)
Zestaw podróżny pierwsza klasa, a takie przygody to właśnie sól tej zabawy.
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Was
Mam nadzieję, że dotrzesz niebawem do Poznania.
Pozdrawiam
mishka
#270 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2015 - 09:55
Michał, przygód było sporo - opowiem, jak zadzwonię po Nowym Roku. Dziękuję za życzenia i Tobie oraz Twojej rodzinie życzę spokojnych, zdrowych Świąt ode mnie i Agi. Pozdrawiam!
PS. Coś krucho z tym lodem w ostatnich latach, jak nożem odciął po mojej wyprowadzce na Dolny Śląsk...
#271 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2016 - 21:46
????
Nie łowimy nie focimy?
To może coś archiwalnego?
#272 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2016 - 21:18
@siatkaz - proszę bardzo . PS. Focimy, focimy. A łowienie już niebawem. Tylko czasu na publikowanie i obróbkę brak
- Adrian Tałocha, Kamil Z., siatkaz i 7 innych osób lubią to
#273 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2016 - 21:46
Dzięki, super perspektywa.
A tak trochę z innej beczki - mała plamka na niebie nad lipieniem?
- Franc lubi to
#274 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2016 - 21:50
@siatkaz - najprawdziwsza jętka zauważyłem ją dopiero ostatnio, widąć w większej jakości.
- Franc lubi to
#275 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2016 - 21:53
@siatkaz - najprawdziwsza jętka zauważyłem ją dopiero ostatnio, widąć w większej jakości.
Szczerze - to wygląda jak duże ptaszysko gdzieś daleko w tle albo jak paroch ale to wykluczyłem od razu.
- Arek Kubale lubi to
#276 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2016 - 19:52
Zdjęcia pierwsza klasa. Da się tego nauczyć?
Chyba trzeba unieruchomić opcję "auto" w aparacie:D
- Arek Kubale lubi to
#277 OFFLINE
Napisano 20 styczeń 2016 - 18:02
Chyba wolałbym w kolorze - męczy mnie, że nie wiem jakiego użyto... lakieru do paznokci
- Arek Kubale lubi to
#278 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2016 - 09:48
Przeczytałem cały temat i jestem pod wrażeniem zdjęć . Piękne . Jako całkowity laik w temacie takiej fotografii chciałbym się podpytać kilku drobiazgów . Czy mógłbyś zdradzić bądź opowiedzieć coś więcej na temat używanych technik , programu do obróbki , jakiś ulubionych funkcji w programie . Na temat sprzętu już się wypowiadałeś ( ten którego używasz i co wystarcza ) a czy mógłbyś coś powiedzieć o kompaktach z wymienną optyką . Czy też można osiągnąć podobny efekt . Czy zdjęcia są z ręki czy używasz statywu . Może mógłbyś polecić książkę / poradnik gdzie można by zgłębiać taka wiedzę . Wiem że o dużo proszę ale nie mogę się oprzeć Twoim zdjęciom . Dzięki .
- Arek Kubale lubi to
#279 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2016 - 10:34
podepne sie , też chciał bym wiedzieć w jakim programie obrabiasz zdjęcia ..
- Arek Kubale lubi to
#280 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2016 - 10:37
bo ogólnie to zdjęcia petarda !
aż miło papatrzeć , kurde zastanawia mnie ile pracy to wymaga i czy to już wyższy poziom , do osiągnięcia przez zwykłego amatora ?
- Arek Kubale lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych