to to ogarnie i więcej,ale jaka cena......Specjalnie kupuję doświadczalnie różne wynalazki,aby Wam pokazać,że jest jeszcze cos innego tańszego,a może i bardzo porównywalnego z elitą na tej Ziemi.
Pozdro
S.Gawełda
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 styczeń 2015 - 10:02
to to ogarnie i więcej,ale jaka cena......Specjalnie kupuję doświadczalnie różne wynalazki,aby Wam pokazać,że jest jeszcze cos innego tańszego,a może i bardzo porównywalnego z elitą na tej Ziemi.
Pozdro
S.Gawełda
Napisano 04 styczeń 2015 - 10:11
Super Bardziu Ty jak zwykle przerobiłeś lekcję jesteś na bieżąco w tym wszystkim ,a ja strzelam w ślepo ,ale czasem się udaje. Myślę ,że foty coś pomogą,na życzenie mogę zrobić dodatkowe
Napisano 04 styczeń 2015 - 10:16
Super Bardziu Ty jak zwykle przerobiłeś lekcję jesteś na bieżąco w tym wszystkim ,a ja strzelam w ślepo ,ale czasem się udaje. Myślę ,że foty coś pomogą,na życzenie mogę zrobić dodatkowe
Po prostu lubię wiedzieć co i do czego. Wiele rzeczy przez które ty przechodzisz teraz ja zrobiłem bardzo dawno. Ale wtedy jeszcze nie było internetu żeby dzielić sie doświadczeniami z innymi.
Dlatego jestem jak najbardziej za tym co robisz.
Uważam blanki CRB za bardzo udane. Cena wielu zmyli
Użytkownik bardziu edytował ten post 04 styczeń 2015 - 10:19
Napisano 04 styczeń 2015 - 10:23
Masz rację ja wziąłem w ciemno dwie szt.i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony zobaczymy jak będzie z czuciem.Wklejanka będzie super na sandacze,mocny dolnik.Zamówiłem jeszcze do 3oz.Magazyn mam za wielką wodą i jak nazbiera sie więcej to wówczas przesyłka idzie do mnie.Może uda się jeszcze coś fajnego wyszperać?
Pozdrawiam
S.Gawełda
Napisano 04 styczeń 2015 - 10:28
jeszcze jedna ważna uwaga-lakieru na tym blanku kilogramy,po oskrobani za to bardzo subtelny smukły i dużo lżejszy.Żałuję że nie zważyłem wklejki teraz jest już z dolnikiem-szkoda.
Napisano 04 styczeń 2015 - 11:27
Ja się posiłkuję tym co na miejscu, jak czegoś nie ma to proszę Roberta z BRC i zawsze sie z nim dogadam.
Jeżeli nie dowalają ci cła i podatku to opłaca sie coś ściągać. Jeżeli jednak wliczyć cło, podatek, przesyłkę itp dodatkowe koszty to na ten przykład St.Croix wychodzi u nas taniej niż za wielką wodą. No i czasem odnajduje w BRC naprawdę fajne testowe perełki. Przez to już ma duży nadmiar pięknych szczupakowych kijaszków na szwecje. Robiłem kiedyś różowe CRB i fioletowe. Super fajne kijaszki wyszły. Ale takie do 35gr.
Napisano 04 styczeń 2015 - 12:13
Ja własnym wyczuciem ,jakims tam skromnym doswiadczeniem troszeczkę myślą techniczną,sprawia mi to większą frajdę niż gotowce(coś w rodzaju samozadowolenia)-gdybym chciał czytac i słuchać to miałbym tylko Phenixy, Xzogi i może jeszcze coś.Broń Boże nie twierdzę ,że sa złe proszę mnie źle nie zrozumieć,to zapewne są Diamenty .Faktycznie można go sklasyfikowac jako szczupakowiec,lekko sum ,ale po wklejce dla mnie również sandookoń,woblerek trolling itp.Co do kosztów to masz całkowitą rację ja ostatnio zapłaciłem celno-podatkowe,więc wiem coś na ten temat.Pamiętaj dla mnie to jest wspaniała zabawa.............
Pozdowionka
S.G.
Napisano 04 styczeń 2015 - 12:21
Napisano 04 styczeń 2015 - 12:31
Dla mnie brakuje jeszcze jednego porównania-procentowego między nazwijmy to tą górną półą,a przeciętniakami.Jak jest różnica procentowo w użytkowaniu? Wówczas odpowiemy sobie,czy opłaca się przepłacac.Ja wiem ,że w niektórych przypadkach nie,to od strony ekonomicznej.....ale,Panowie jest jeszcze coś miłość do diamentów .......
Napisano 04 styczeń 2015 - 12:35
Tomasz,dla mnie przy zacięciu niezniszczalny ATC od Xrod strzelił przy 30 troszeczkę inna cena
Napisano 04 styczeń 2015 - 12:40
Ja mówię otwarcie ze z mojej winy . Ale inne jakoś nie strzeliły . Mówię o innych moich wędkach zwłaszcza pstrągów uch które czasem mają kontakt z gałęziamiTomasz,dla mnie przy zacięciu niezniszczalny ATC od Xrod strzelił przy 30 troszeczkę inna cena
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 04 styczeń 2015 - 12:41
Napisano 04 styczeń 2015 - 13:01
Sorry nie doczytałem,co do CRB to myslę, że będa wytrzymałe .Ze względu na cene pozwoliłem sobie nimi postukać naginać do granic wytrzymałości ,wytrzymały zobaczymy jak będzie dalej,na pewno z mojej strony szczerze to opiszę.
Pozdrowionka dla Ciebie
Napisano 04 styczeń 2015 - 16:21
Zrobiłem fotki ugięcia Goliata dla znajomego oczywiście na maxa,przy okazji pokażę równiez tutaj.Kołowrotek Certate 3500HC,hamulec dokręcony na full
S.G.
Napisano 04 styczeń 2015 - 16:39
cd.
fotek Goliata,(M1 do 35gr)
zapomniałem dodoać,że jest podcięty do 6,6"
S.G.
Napisano 04 styczeń 2015 - 20:19
Napisano 04 styczeń 2015 - 20:57
Wiesz,że jak cos naginam to zawsze na maxa i tak też było w przypadku tego mocarza,tylko hamulec jęknął.
Napisano 04 styczeń 2015 - 21:01
Ukończyłem UMBX do 1oz.Pokażę w tygodniu i to najprawdopodobniej ostatni Phenix w mojej kolekcji.W każdym bądz razie nie zarzekam się
Pozdrawiam
i czekam na wiadomość
Napisano 04 styczeń 2015 - 21:02
widze wlasnie ze "naginacz " dobrze się zaparłWiesz,że jak cos naginam to zawsze na maxa i tak też było w przypadku tego mocarza,tylko hamulec jęknął.
Użytkownik tony1983 edytował ten post 04 styczeń 2015 - 21:04
Napisano 05 styczeń 2015 - 13:31
Fajne te M1-ki Mam w planach tego do 35g. Ale najpierw do kończe młodszego brata.
Napisano 05 styczeń 2015 - 18:27
pewnie się nie znam, ale jakoś dużego obciążenia nie widzę. tzn. ugięcia takiego, jakie powinno być przy naprawdę dużym (nie bardzo ostrożnym) naginaniu. wygląda to tak, jakby kij oddawał pół mocy, względnie naginacz przykładał pół siły w obawie przed uszkodzeniem badyla. poza tym kije całkiem przyzwoite, rękojeści już niekoniecznie, choć to kwestia indywidualnych upodobań.
pozdrawiam,
Irek
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →