Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
AUTORSKI

Galeria St.Rods moje hobby budowa wędek

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   bardziu

bardziu

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 227 postów
  • Lokalizacjamultikonto: robbox4, kilobear, b.wesolopl, pwizer

Napisano 21 listopad 2014 - 20:35

Kurcze. PRL-em zapachniało. Cepelia :)

#122 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1623 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 21 listopad 2014 - 23:16

Bardziu czy napiszesz w końcu jakiś post podparty faktami lub choć bardziej pozytywnie zaczniesz odbierać otaczający Cię świat ? Jak nie skomentujesz wędek Rheinanglera , lub nie obrzydzisz Essexów to do kolejnych customów się doczepisz.

Jakby wszyscy mieli tak pisać to to forum wogóle by się zawaliło.Tygodniowo czy to na giełdzie czy w innych tematach widuję wędki na jakie bym osobiście nie spojrzał , ale czy widząc je wpisuję kolejny szyderczy post pod adresem ich posiadacza ? To samo inni , pewnie też mają swoje gusta.

Kolega z tego tematu mocno eksperymentuje i wcześniej dał nam do zrozumienia już , że ma taki styl i basta.

• pietrus lubi to

#123 OFFLINE   bardziu

bardziu

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 22 listopad 2014 - 09:21

Bardziu czy napiszesz w końcu jakiś post podparty faktami lub choć bardziej pozytywnie zaczniesz odbierać otaczający Cię świat ? Jak nie skomentujesz wędek Rheinanglera , lub nie obrzydzisz Essexów to do kolejnych customów się doczepisz.

Jakby wszyscy mieli tak pisać to to forum wogóle by się zawaliło.Tygodniowo czy to na giełdzie czy w innych tematach widuję wędki na jakie bym osobiście nie spojrzał , ale czy widząc je wpisuję kolejny szyderczy post pod adresem ich posiadacza ? To samo inni , pewnie też mają swoje gusta.

Kolega z tego tematu mocno eksperymentuje i wcześniej dał nam do zrozumienia już , że ma taki styl i basta.

Więcej luzu kolego. I mniej smarowania wazeliną. Bycie bezkrytycznym mi się przejadło. Wszystkie moje opinie są subiektywne i masz prawo się z nimi nie zgadzać.

#124 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 22 listopad 2014 - 11:06

:)

Użytkownik majatony edytował ten post 23 listopad 2014 - 22:30

#125 OFFLINE   madmatt

madmatt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 529 postów
  • LokalizacjaHarrogate
  • Imię:Mateusz

Napisano 22 listopad 2014 - 12:15

I za to wielki respekt. W XXI wieku, gdzie juz "wszystko bylo" ogromne znaczenie w sztuce (nawet uzytkowej) ma wlasny charakter i niepowtarzalnosc stylu, a tego koledze Staszkowi nie brak - niezaleznie od tego czy jego wedki mi sie podobaja (nie do konca moj styl ;))czy nie - jestem w stanie je "wylowic" z gaszczu innych, sa wyjatkowe i tyle.

• fish28 lubi to

#126 OFFLINE   bardziu

bardziu

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 22 listopad 2014 - 12:17

to w takim razie niech kolega założy swój watek i pokaże swoje prace a nie krytykuje innych.

pozdrawiam

Dlaczego? Jeżeli ktoś coś pokazuje to musi liczyć się z opiniami innych. W innym wypadku nie ma to sensu. Prace Staszka są podobne do wielu prac za wielką wodą i tam takie wzornictwo zostało przyjęte i się podoba. Jest zresztą pokazywane w wielu katalogach rodbuildingowych. Co nie znaczy że mnie się musi podobać i mam prawo to wyrazić. Jednak podziwiam Staszka za to że idzie swoją drogą i za to mu chwała. Najważniejsze że jemu i jego klientom się podoba.

Użytkownik bardziu edytował ten post 22 listopad 2014 - 12:17

#127 OFFLINE   no name

no name

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1172 postów

Napisano 22 listopad 2014 - 12:24

:)

Użytkownik majatony edytował ten post 23 listopad 2014 - 22:30

#128 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 22 listopad 2014 - 12:40

Ciekawe i odważne wędeczki robione pod właściciela . Widać że wykonawca przemyślał sprawę dokładnie pod względem tego do czego kije mają służyć i uznał że właśnie takie rozwiązania techniczne będą funkcjonować . Ze swojego doświadczenia wiem że będą, bo robię podobne konstrukcje . Ozdabiając rękojeści dodatkowymi elementami tworzy się niepowtarzalne i zwracające uwagę wzory wędek . Całość bardzo estetyczna , więc wypada tylko pogratulować .

#129 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 22 listopad 2014 - 12:44

Kurcze. PRL-em zapachniało. Cepelia :)

PRL raczej kojarzy mi się z szarością ,beznadzieją i brakiem polotu a tu odwrotnie . Kolego zanim ocenisz inne prace to pierw sam zrób customa ,wstaw na forum foty a potem ...razem ocenimy , bo pojęcia o wędkach i merytorycznej wiedzy to ty raczej nie masz.

#130 OFFLINE   bardziu

bardziu

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 22 listopad 2014 - 12:46

PRL raczej kojarzy mi się z szarością ,beznadzieją i brakiem polotu a tu odwrotnie . Kolego zanim ocenisz inne prace to pierw sam zrób customa ,wstaw na forum foty a potem ...razem ocenimy , bo pojęcia o wędkach i merytorycznej wiedzy to ty raczej nie masz.

Za to koledze palma wiedzy zakwitła dawno. Szkoda że zgnita.

#131 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 22 listopad 2014 - 12:50

Po co te uszczypliwości i wycieczki osobiste ? Zrób ,wstaw  to ocenimy i się razem pośmiejemy . :) Swoje prace niejednokrotnie wstawiałem ,wędki łowią i są dobrze odbierane więc nie mam się czego wstydzić ,czekam zatem na jakieś foty twoich customów

#132 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5381 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 22 listopad 2014 - 13:36

powiało "Wilkiem" bardzio powiało "Wilkiem"  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

#133 OFFLINE   januszz

januszz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 618 postów

Napisano 23 listopad 2014 - 20:04

,,

Użytkownik januszz edytował ten post 25 listopad 2014 - 20:32

#134 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Stanisław
  • Nazwisko:Gawełda

Napisano 30 listopad 2014 - 22:27

Witam,

Fotki poprawionej M1 do 35gr.Myślę,że teraz trochę lepiej wyglada niz z fabrycznymi naklejkami.

Pozdrawiam

S.G.

Załączone pliki

• pietrus i kogut lubią to

#135 OFFLINE   pietrus

pietrus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 582 postów
  • LokalizacjaStalowa Wola

Napisano 01 grudzień 2014 - 07:39

Tak ,teraz jest ładniejszy ;-) Bo faktem jest ze Phenix M1 ma odpustowe naklejki. A ja własnie stałem się posiadaczem młodszego brata.

#136 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 01 grudzień 2014 - 12:24

Witam,

Zapewne wszycy już mają swoje doskonałe  patenty ,ale ja dopiero teraz zrobiłem sobie taki prymitywny przyrządzik do szlifowania stopek,z jednej strony śrubka 3mm,a z drugiej do wiekszych przelotek 4mm oraz podkładki i wybite z gumy .Fotki poniżej,może komuś się przyda.

Pozdrawiam

S.Gawełda

Załączone pliki

#137 OFFLINE   bardziu

bardziu

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 01 grudzień 2014 - 13:28

Tak Staszku. Mają patenty. Za kilka dolców. Dostępne w większości sklepów w Usa. Produkuje to firma Renzetti. Która jest producentem wysokiej jakości narzędzi do rodbuildingu i wyrobu sztucznych muszek..

Załączony plik  GGRIND 960.jpg   30,61 KB   8 Ilość pobrań

Użytkownik bardziu edytował ten post 01 grudzień 2014 - 13:31

• MarcinZ lubi to

#138 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 01 grudzień 2014 - 13:48

Witaj.

piękne w porównaniu do mojego :) ale ja już nie będę zmieniał,zostanę przy brzydszym.Oni zastosowali podkładki z klingelitu pomiedzy nimi małe oringi chyba dobre.Ja niestety nie pomyslałem o oringach miałem troszkę dłubaniny z wybijaniem gumy :(

Pozdrawiam

#139 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 02 grudzień 2014 - 09:31

Witam,

Kolejna wędeczka na blanku z odzysku jest to dwu skład wycięty z Jaxona chyba Prestige 2,85m.Czegoś takiego poszukiwałem od dawna i niestety nie znalazłem w firmowych ofertach poza tym

4C73XHF

7’3”

1

17-30

1-21/2

XH

Fast

Big Jig

ale to jest w jednym składzie i trochę drogie ,w szczególności jak się używa tego parę razy w roku,bo dla mnie jest to patyk do tak zwanych zadań specjalnych koguty od 55-80 gr późną jesienią.Wędka jest po pozytywnie zaliczonym teście tradycyjnie już na jeziorze czorsztyńskim.Złowiłem cztery sandaczyki i dwa szczupaczki , było jeszcze  parę skubnięc,w sumie nic godnego pochwalenia się.W tym wydaniu jest to szybka  pała,ale pracującą do  2/3 ,a może jeszcze ciut,ciut swojej długości.Kijek ubrany w Alpsy uchwyt PacBay,nici Fish Hawk,dolnik pianka reszta jak na fotkach,waga 161 gr. Fotki do oglądnięcia poniżej.Ugiecie pokarze nastepnym razem.Foty dolnika były w całości w poprzednich postach.

Pozdrowionka  dla Wszystkich

S. Gawełda

Załączone pliki

#140 OFFLINE   Stachu42

Stachu42

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • LokalizacjaKraków