Skradziono sprzęt motorowodny
#21 ONLINE
Napisano 06 listopad 2015 - 20:42
#22 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 18:06
..jakiś czas temu sam to przechodziłem..miałem filmy, zdjęcia itp...kamery przemysłowe maja to do siebie, że nawet gdyby mieli założone blachy zapewne byś ich nie odczytał...
Po miesiącu dostałem pismo z info o umorzeniu dochodzenia...
#23 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 18:15
Macie to zdjęcie (nagranie) jak ten bus wjeżdża-jest ustawiony przodem, może będzie widać tablice. Może jakaś kamera z systemu Viatoll w waszej okolicy go złapała. Tam mają lepsze kamery. Sprawdźcie kamery pod okolicznymi sklepami, bo może gdzieś tam przejeżdżali.
#24 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 18:19
Viatoll czyta numery bez większych problemów o każdej porze dnia i nocy. Dodatkowo identyfukuje marki pojazdów. Warto skontaktować się z lokalnym zarządem dróg krajowych (Rejonem). Może według daty i przybliżonej godziny odczytają historię przejazdów a w niej "coś" znajdą
- Piotrek Milupa i minecjusz lubią to
#25 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 18:43
Viatoll czyta numery bez większych problemów o każdej porze dnia i nocy. Dodatkowo identyfukuje marki pojazdów. Warto skontaktować się z lokalnym zarządem dróg krajowych (Rejonem). Może według daty i przybliżonej godziny odczytają historię przejazdów a w niej "coś" znajdą
..to samo mówiłem Policjii...kolokwialnie mówiąc - "olali temat"...
#26 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2015 - 18:44
Mogli jechać drogą inną niż krajowa. Wówczas lipa
#27 OFFLINE
Napisano 09 listopad 2015 - 22:21
I tak warto zapytać
#28 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 10:50
Radzę poszukać po lokalnych "dziurach" lub zlecić temat osobom zajmującym się odzyskiwaniem (znają świat paserów)...jezeli jeszcze zestaw rozparcelowany nie wyjechał na wschód ...
Życzę odnalezienia zestawu,wien jak to boli! Powodzenia
#29 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 10:53
A ile może kosztować ubezpieczenie takiego zestawu od kradzieży?
#30 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 16:46
A ile może kosztować ubezpieczenie takiego zestawu od kradzieży?
Krzysiek ubezpieczenie w PZU OC - AUTOCASCO - Ubezpieczenie na czas transportu (Łódka , Silnik, Przyczepka ) - NNW przy wartości zestawu 35 tyś złotych wychodzi 375 zł na rok
Myślę więc ze warto
Użytkownik Karol Krause edytował ten post 10 listopad 2015 - 16:46
- krzychun lubi to
#31 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 18:22
Współczuję, panowie powraca pytanie czy jest ktoś kto próbował montować nadajnik gps w łódce? Nawet jeśli koszt i obsługa miały by wynosić 1000zł na rok to przy takiej łódce chyba warto się nad tym zastanowić
#32 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 18:30
1. Przystań musi być monitorowana, strzeżona i ...oświetlona!
2. Na przystani musi być osoba (bosman) 24h/dobę
3. Przystań musi być ogrodzona, z bramą, szlabanem...jeszcze q.wa semaforu brakuje
Wiem to z autopsji, bo sam przez ostatnie dwa lata próbuje ubezpieczyć swoją łódź, i zabijam się o te punkty w polisie.
Przyjdzie mi zmienić przystań na takową, ale to też wiąże sie jak dla mnie/u mnie z kosztami x 2
Pozdrawiam i nikomu nie życzę takich przygód...
#33 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 18:54
Z tym ubezpieczeniem to jest trochę inaczej. Owszem, kwota się zgadza, ale...
1. Przystań musi być monitorowana, strzeżona i ...oświetlona!
2. Na przystani musi być osoba (bosman) 24h/dobę
3. Przystań musi być ogrodzona, z bramą, szlabanem...jeszcze q.wa semaforu brakuje
Wiem to z autopsji, bo sam przez ostatnie dwa lata próbuje ubezpieczyć swoją łódź, i zabijam się o te punkty w polisie.
Przyjdzie mi zmienić przystań na takową, ale to też wiąże sie jak dla mnie/u mnie z kosztami x 2
Pozdrawiam i nikomu nie życzę takich przygód...
..wszystko na temat..
I radze uważać przy ubezpieczaniu jednostek - szczególnie drogich. Znajomy ubezpieczył mega łodź z silnikiem Mercurego 150KM, nówka... silnik "zaginął" zimą, zgłosił do ubezpieczyciela ..wtedy się okazało, że przystań nie spełniała wymogów, o czym nie został poinformowany w chwili zawierania polisy. Sprawa wylądowała w sadzie, zakończyła się "wtopą" na 70 koła...
#34 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 19:46
Witam
Do kolegi @grzegosław - zapytaj się w firmie Gothaer . W maju też szukałem ubezpieczyciela i po analizie wybrałem tą firmę.
Co do składki ,w opcji którą wybrałem(wartość łajby z silnikiem -ok 35tys.,oc i nw ,przy zniesionej franszyźnie redukcyjnej),wynosi
ponad 700zł .Za pół roku.
Pozdrawiam
#35 OFFLINE
Napisano 10 listopad 2015 - 20:36
Co do składki ,w opcji którą wybrałem(wartość łajby z silnikiem -ok 35tys.,oc i nw ,przy zniesionej franszyźnie redukcyjnej),wynosi
ponad 700zł .Za pół roku.
Pozdrawiam
Masakra!!!
Chłopie, 700 zł to ja płace za rok użytkowania przystani w Szczecinie
Pzdr
#36 OFFLINE
Napisano 17 październik 2016 - 18:11
#37 OFFLINE
Napisano 17 październik 2016 - 18:15
#38 OFFLINE
Napisano 17 październik 2016 - 18:31
#39 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 17:46
Bo to "przyjaciele" byli...
Rodacy...
#40 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 18:01
Po HU.................... są te mariny i biorą kasę skoro nikt tego nie pilnuje , a nawet gdy jakiś cieć tam urzęduje ,to tylko po to by się wyspać.
I po jasną chol...................... płacicie kasę , zdając sobie z tego sprawę ????????????????
- NARA i woochu lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych