Skradziono sprzęt motorowodny
#41 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 18:39
#42 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 19:06
.............. a jeżeli już ktoś jest zmuszony trzymać swoją łódkę w ten sposób, to trzeba sobie dobre ubezpieczenie wykupić . Wtedy śpi się spokojnie !!!!!!!!!!!!!!
Pewnie, że kosztuje, ale - coś za coś .
#43 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 19:06
tiaa..moja odjechała napierdalajac alarmem 110dB
- NARA i kubazmech lubią to
#44 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 19:10
#45 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 19:23
- minecjusz, NARA i eRKa lubią to
#46 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 19:26
Przy silnikach i łodziach za dziesiątki tysięcy to mały koszt
#47 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 19:37
Przecież można ukryć w łodzi telefon np samsung solid dzwoni nawet pod wodą!ogacony w piankę wytrzymuje na czuwaniu bardzo długo i nie ma problemu z namierzeniem!.
#48 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 19:46
#49 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 20:14
Koledzy wypisujecie o różnych możliościch.
To proszę konkretnie:
- czy jest ktoś, kto ubezpieczył i w jakiej firmie i jakie warunki musi spełnić, aby do stać odszkodowanie. A raczej czy kiedykolwiek dostał. Choć wolałbym, aby napisał taki który miał ubezpieczenie i mu nie wypłacili i podzielił się tym z nami.
- czy jest ktoś, kto ma urządzenie lokalizujące jak ono się tak naprawdę sprawuje.
Firmy ubezpieczeniowe nie chcą ubezpieczać ogólnie sprzętu a jeśli przypadkiem się uda to znajdują wymówki, aby nie wypłacić odszkodowania. Jak do tej pory to same rozpatrywania.
Podam inny przykład. Dzisiaj chciałem Assistance wykupić na samochód i zrobił się problem, Tak , ale zawsze jest ale tylko w obrębie jakichś km, albo do najbliższego warsztatu. Wszystko fajnie jak się jeździ w obrębie swojej miejscowości. Tylko jak jesteś daleko od domu to na własny koszt transportuj samochód. I nie chodzi o cenę. Nie ma takiego, ktre będzie działać w Rzeszowie jak jestem ze Szczecina. A za granicą dalej tym bardziej.
Jeśli ktoś takie ma proszę o kierunek poszukiwań.
#50 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 21:05
#51 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 21:12
a wiesz co to zagłuszacz sygnału GPS? na złodzieja nie ma mocnych , nie takie fury kradną GPsy i inne bajery - chcą to wezmą i tyle
#52 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 21:15
#53 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 21:17
na illegro sprzęt sobie kupisz taniej jak zabezpieczenia
#54 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 23:34
W samochodzie jest wiele miejsc, ale w na łódce bakista. Schowek mało wyszukany.
#55 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 06:52
#56 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 21:18
jak kradną porządne silniki i pływadła to nie pijaczki spod kiosku z piwem
#57 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 21:40
Allianz, Hestia, Warta, Generali, PZU i wiele innych... A jak chcesz miec Assistance za 200zl, to sie nie dziw, ze masz dziwne ograniczenia km i inne akcjeKoledzy wypisujecie o różnych możliościch.
To proszę konkretnie:Firmy ubezpieczeniowe nie chcą ubezpieczać ogólnie sprzętu a jeśli przypadkiem się uda to znajdują wymówki, aby nie wypłacić odszkodowania. Jak do tej pory to same rozpatrywania.
- czy jest ktoś, kto ubezpieczył i w jakiej firmie i jakie warunki musi spełnić, aby do stać odszkodowanie. A raczej czy kiedykolwiek dostał. Choć wolałbym, aby napisał taki który miał ubezpieczenie i mu nie wypłacili i podzielił się tym z nami.
- czy jest ktoś, kto ma urządzenie lokalizujące jak ono się tak naprawdę sprawuje.
Podam inny przykład. Dzisiaj chciałem Assistance wykupić na samochód i zrobił się problem, Tak , ale zawsze jest ale tylko w obrębie jakichś km, albo do najbliższego warsztatu. Wszystko fajnie jak się jeździ w obrębie swojej miejscowości. Tylko jak jesteś daleko od domu to na własny koszt transportuj samochód. I nie chodzi o cenę. Nie ma takiego, ktre będzie działać w Rzeszowie jak jestem ze Szczecina. A za granicą dalej tym bardziej.
Jeśli ktoś takie ma proszę o kierunek poszukiwań.
Wystarczy dobry agent i na pewno znajdziesz Assistance bez limitu km, dziajace w kraju jak i za granica.
Odnosnie ubezpieczenia lodzi czy zestawu przyczepa-lodz-silnik to rowniez jest kilka firm, które to robią, m.in. PZU. Jesli lodz w okresie postoju znajduje sie w strzeżonej monitorowanie marinie, to jak najbardziej ubezpieczy sie taki zestaw na wypadek kradzieży. Sam mam ubezpieczona lodz i silnik ale jedynie od uszkodzeń w czasie transportu i użytkowania, bo moja nie stoi na strzeżonym placu, nie ma monitoringu, stad nie chcą ubezpieczyć od kradzieży.
Użytkownik Żbiku edytował ten post 20 październik 2016 - 21:43
#58 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 21:58
Bylem u kilku i ma ubezpieczenia takiego. Jesteś ze Szczecina a samochód popsuł się w Lublinie i chcesz,aby w ramach niego został przywieziony do Szczecina.
Jeśli znasz jakieś podaj konkretnie w jakiej firmie a nie wymienisz wszystkie. Znów nic konkretnego.
#59 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 22:09
Działa i nie robią problemów bo 3 tyg temu wlekli nas z za Magdeburga :-))))
Kumplowi buchneli Audi a miał ubezpieczenie 100% w ciągu roku bez spadku wartości auta...Wypłacili tyle na ile zawarta umowa :-)
Ale jak się chce najtaniej z najtańszych z później są problemy.
Idąc dalej to można nawet ponad 1000km :-) kolege z Holandii ściągali do naszej granicy...brakło by mu ok 300km do domu, pani z infolinii poradziła żeby odczekał 24h i znów zadzwonił ze się popsuł. Tym sposobem 1300 km holowania za free :-) tyle ze nocka była w aucie.
Chcesz mieć ponad 1000km? Mbank ma/ miał w tamtym roku/ bez zakładania konta holowanie do 350km za 44zł rocznie.
Pzu+mbank i za 224zł masz limit do 1350km....
Nie wiem czy w PZU można wykupić sam asistans bo opłacałem razem z Oc i Ac.
Użytkownik przemow edytował ten post 20 październik 2016 - 22:26
#60 OFFLINE
Napisano 20 październik 2016 - 22:44
Myślisz że te zagłuszacze działają? Nowoczesne GPS musiałbyś zamknąć w alu puszce, każda ingerencja w układ to automatycznie sygnał leci o manipulacji...na illegro sprzęt sobie kupisz taniej jak zabezpieczenia
Dlatego jak rąbią fure to chowają ją gdzieś na parkingu osiedlowym albo podziemnym ..... Właśnie po to by sprawdzic czy ma GPS....
W tv juz pokazywali garaże wyklejone folią aluminiową... :-)
Użytkownik przemow edytował ten post 20 październik 2016 - 22:45
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych