Dzięki ale jeszcze trochę brakuje do twojego zbioru kolego WOJTI
Użytkownik mero edytował ten post 21 luty 2016 - 19:54
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 luty 2016 - 19:46
Dzięki ale jeszcze trochę brakuje do twojego zbioru kolego WOJTI
Użytkownik mero edytował ten post 21 luty 2016 - 19:54
Napisano 21 luty 2016 - 19:56
BOB zanim się tu pokazałem wiele razy byłem w twojej szafie
Napisano 21 luty 2016 - 20:16
Bob piękna szafa. Własciwa ekspozycja a w środku widze same perełki
Napisano 21 luty 2016 - 21:23
Użytkownik proraf edytował ten post 21 luty 2016 - 21:24
Napisano 24 luty 2016 - 12:37
Jeszcze nie ruszane
Napisano 24 luty 2016 - 15:13
A to Moje Big Fish-e, przynajmniej w pudełkach z taka nazwą je kiedyś nabyłem( zgadza sie @ Thymallus?
Jak najbardziej się zgadza. Na pewno woblerki są pełnoletnie...
Napisano 03 marzec 2016 - 07:54
Jak najbardziej się zgadza. Na pewno woblerki są pełnoletnie...
Hej !!!
Na tonącego tęczaka 6 cm z górnej fotki złapałem trotkę na Gwdzie 57 cm oraz parę potoków.
Bardzo fajna praca.Niestety wobek został na zaczepie.
Pozdrawiam Mario.
Napisano 04 marzec 2016 - 20:44
W końcu udało mi się dorwać blaszkę bez wybitej faktury łuski z logiem "Sprzęt Rybacki Warszawa" W porównaniu do tej z samą czaplą jest zrobiona z grubszej blachy.
Użytkownik tarpio edytował ten post 04 marzec 2016 - 20:49
Napisano 04 marzec 2016 - 20:55
Kurcze.... ale super sprawa z tymi pamiątkami z dawnych lat Sam mam dopiero 20 lat, ale takie starocia kręcą mnie bardziej niż te wszystkie ''nóweczki''.... Mój świętej pamięci pradziadek także był wytrawnym wędkarzem, posiadam nawet jego kartę wędkarską, torbe z którą chodził na ryby..... Moja rodzina chciała wyrzucić wszystkie jego rzeczy ''leżą i się kurzą'', na szczęście zatrzymałem to sobie i teraz będę mógł się pochwalić moją kolekcją Mam bambusowe wędki z kołowrotkami ze szpulą ''wzdłuż'' (nie wiem jak to napisać). Posiadam sporą kolekcję starych wędzisk, mam stare rexy, jakieś kołowrotki z czech, bodajże z niemiec (sam dokładnie nie wiem, bo to znam tylko z opowieści mojego wujka, a sam nie potrafie rozszyfrować skąd one są), tony starych blach wahadłowych, kilkanaście jeszcze z pudełkiem Na każdym kołowrotku jest żyłka, najśmieszniejsza jest przy tych bambusowych.... grubości palca, i sztywna jak drut hahhahaha Wujek mówił, że pradziadek tym duże karpie łowił Jak pojadę do prababci (bo u niej to trzymam), porobie wszystkiego fotki i wstawie, też chętnie pochwale się swoim arsenałem
Napisano 04 marzec 2016 - 21:15
Napisano 04 marzec 2016 - 21:24
Kurcze.... ale super sprawa z tymi pamiątkami z dawnych lat Sam mam dopiero 20 lat, ale takie starocia kręcą mnie bardziej niż te wszystkie ''nóweczki''.... Mój świętej pamięci pradziadek także był wytrawnym wędkarzem, posiadam nawet jego kartę wędkarską, torbe z którą chodził na ryby..... Moja rodzina chciała wyrzucić wszystkie jego rzeczy ''leżą i się kurzą'', na szczęście zatrzymałem to sobie i teraz będę mógł się pochwalić moją kolekcją Mam bambusowe wędki z kołowrotkami ze szpulą ''wzdłuż'' (nie wiem jak to napisać). Posiadam sporą kolekcję starych wędzisk, mam stare rexy, jakieś kołowrotki z czech, bodajże z niemiec (sam dokładnie nie wiem, bo to znam tylko z opowieści mojego wujka, a sam nie potrafie rozszyfrować skąd one są), tony starych blach wahadłowych, kilkanaście jeszcze z pudełkiem Na każdym kołowrotku jest żyłka, najśmieszniejsza jest przy tych bambusowych.... grubości palca, i sztywna jak drut hahhahaha Wujek mówił, że pradziadek tym duże karpie łowił Jak pojadę do prababci (bo u niej to trzymam), porobie wszystkiego fotki i wstawie, też chętnie pochwale się swoim arsenałem
Jeżeli bedzie taka możliwość to wrzuć te fotki. Koledzy pewnie pomogą zidentyfikować rzeczy i bedziesz wiedział więcej o tych "skarbach". Może nawet znajdzie się jakiś pasjonat, co pomoże Ci to wszystko odpowiednio wyeksponować i być może powstanie nowa szafa.
Szafga Boba już słynna jest, także jeżeli faktycznie masz tam jakieś skarby, to warto o nie troche zadbać i niech cieszą oko.
Jeżeli bedziesz miał chęc to i inni bedą mogli podziwiać eksponaty.
Napisano 05 marzec 2016 - 16:00
@Squidward możesz mieć tam jakieś prawdziwe perełki. Koniecznie porób zdjęcia i się pochwal na forum. Koledzy pomogą zidentyfikować eksponaty
Ja niestety będąc sporo młodszym od ciebie nie zadbałem o pozostałości po wędkarskiej pasji mojego ojca i do dziś nie przetrwało w zasadzie nic. A było sporo blach, wędek i kołowrotków. Głównie z polspingu.
Napisano 14 marzec 2016 - 10:06
DSC03843.JPG 190,81 KB 25 Ilość pobrań
WCZORAJSZY POŁÓW
Użytkownik mero edytował ten post 14 marzec 2016 - 10:08
Napisano 15 marzec 2016 - 01:09
W moich szpargałach znalazłem taką. oto przynętę, która na pewno ma pięćdziesiąt lat a być może jeszcze więcej... Prócz śmigiełek obrotowy jest również korpus. Brak sygnatury... Może ktoś - coś wie na temat tej bardzo zmyślnie wykonanej przynęty?
IMG_0570.JPG 250,88 KB 26 Ilość pobrań IMG_0571.JPG 239,03 KB 29 Ilość pobrań IMG_0572.JPG 265,18 KB 31 Ilość pobrań
Napisano 15 marzec 2016 - 06:42
Jest to tak zwany "devon".
Na takie dewoniki łowiło się pstrągi i okonie.
Przynęty te jakoś wypadły z obiegu, nie wiem czemu....
Napisano 15 marzec 2016 - 10:16
Ta przynęta ma znaczną masę - porównywalną z masą starej polspiningowskiej "Kalewy nr 3".... Ten ołowiany korpus ma długość ponad 3cm a cały korpus/drut 7,5cm. Według mnie to mogła być przynęta na rzeczne łososie lub ...bolenie.
Użytkownik Dokuś edytował ten post 15 marzec 2016 - 10:16
Napisano 15 marzec 2016 - 16:54
Moją, ktoś usiłował uatrakcyjnić ...
Napisano 15 marzec 2016 - 17:17
Napisano 15 marzec 2016 - 17:56
Co się wstydzisz ... przyznaj się
Napisano 15 marzec 2016 - 18:28
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych