Nie tylko okładkę! cała książka jest zilustrowana przez pana Juliusza.
Juliana...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 marzec 2016 - 16:28
Nie tylko okładkę! cała książka jest zilustrowana przez pana Juliusza.
Juliana...
Napisano 31 marzec 2016 - 16:39
Juliana...
Sprawdzałem. W stopce jak byk stoi Juliusz Bohdanowicz.
Napisano 31 marzec 2016 - 18:00
Pewna blond studentka pyta profesora geografii:
- przepraszam ale właściwie jak się prawidłowo powinno mówić na to państwo? ... Iran czy Irak ?
(tak jakoś mi się skojarzyło )
Użytkownik BOB1 edytował ten post 31 marzec 2016 - 18:24
Napisano 31 marzec 2016 - 18:27
Waldek ... dzięki
(przez ten pośpiech i bezmyślność człowiek kiedyś na prawdę zapłaci )
Napisano 31 marzec 2016 - 20:45
A teraz całkiem poważnie.
Jak łatwo wyczytać z wpisów powyżej, kolega Andrzej (@Andrzej1) zaoferował się, że podaruje mi piękny katalog DAM z 1961 ... (tak , tak, zaoferował się sam, bez jakichkolwiek moich nagabywań i mogę dodać tylko, ze nigdy wcześniej nie tylko nie poznaliśmy się ale nawet nie wymieniliśmy "korespondencji forumowej" ... to tak dla informacji dla tych co potrzebują specjalnych uzasadnień przed popełnieniem tego rodzaju czynów )
Pojechałem więc wczoraj do Andrzeje, który wręczył mi wypchana torbę foliową i ot tak sobie stwierdził: "dorzuciłem ci coś jeszcze do tego katalogu. Może ci się przyda?"
Rozpakowałem "to coś" w domu i ... przysiadłem Musiałem trochę ochłonąć zanim zrobiłem dokumentację aby wam zaprezentować.
Tutaj ujęcie ogólne, reszta szczegółów pojawi się w moim wątku "Moja szafa" gdzie zapraszam i gdzie jest miejsce "tego coś"
Andrzeju, Głębokie Ukłony
(wrzucam to już dzisiaj bo jeszcze by ktoś pomyślał jutro, że to taki żarcik pierwszo kwietniowy )
Napisano 31 marzec 2016 - 21:32
Robert, ja miałem równie wielką radochę z faktu , że mogę tymi kilkoma drobiazgami wzbogacić Twoją kolekcję i oczywiście jak coś jeszcze wygrzebię to poleci do Twojej szafy )
Cholernie cenię ludzi pozytywnie zakręconych, a tak Cię odbieram zwłaszcza po tym gdy powiedziałeś o wyprawie na giełdę w Holandii w poszukiwaniu starego sprzętu ?)))
Napisano 31 marzec 2016 - 21:35
Andrzeju, pamiętaj, że jak tyko umieszczę dary od Ciebie w szafie, zawsze możesz wpaść do mnie, obejrzeć własne, porównać z innymi, pomacać dowolny sprzęt
Napisano 31 marzec 2016 - 21:39
Pamiętam, dziękuję i nie przepuszczę takiej okazji )))))
Napisano 02 kwiecień 2016 - 17:30
To może i ja podzielę się swoimi zasobami
IMAG1179.jpg 26,82 KB 16 Ilość pobrań
IMAG1180.jpg 42,32 KB 15 Ilość pobrań
IMAG1181.jpg 33,4 KB 14 Ilość pobrań
IMAG1182.jpg 41,98 KB 14 Ilość pobrań
IMAG1183.jpg 25,25 KB 14 Ilość pobrań
Na pierwszym czaple i polspingi, dalej kilka morsów, polspingów i chyba samoróbek. Ostatniego logo nie znam. Jakość zdjęć niestety telefoniczna.
Napisano 02 kwiecień 2016 - 17:44
Gratuluję zbioru..
Ostatnie logo to : "Sprzęt Wędkarski Kraków" ...
Napisano 02 kwiecień 2016 - 18:00
Kwadrans nie upłynął i powiększyła się moja wiedza Dziękuję za informację
Napisano 02 kwiecień 2016 - 18:02
... i o to chodzi
Napisano 02 kwiecień 2016 - 21:05
Gratuluję zbioru..
Ostatnie logo to : "Sprzęt Wędkarski Kraków" ...
Robert, a to logo to jak rozumiem ,,Sprzęt Rybacki,, czyli ,,czapla z późniejszego okresu produkcji ? Nawiasem mówiąc logo z błystki przeznaczonej do Twojej szafy
Napisano 02 kwiecień 2016 - 21:15
Robert, a to logo to jak rozumiem ,,Sprzęt Rybacki,, czyli ,,czapla z późniejszego okresu produkcji ? Nawiasem mówiąc logo z błystki przeznaczonej do Twojej szafy
w podwójnym kółku....najstarsza
rozpieszczasz tego Boba
Napisano 02 kwiecień 2016 - 21:17
w podwójnym kółku....najstarsza
rozpieszczasz tego Boba
To chyba przez tą niebieską grzywkę
Dzięki Sebek - ja zwykle łowiłem na te błystki nie zwracając uwagi na logo...dopiero to forum zwróciło mi na nie uwagę
To teraz do Boba powędruje błystka pojedynczym kółku
Użytkownik Andrzej1 edytował ten post 02 kwiecień 2016 - 21:19
Napisano 02 kwiecień 2016 - 21:30
Super reportaż !!!!
Napisano 04 kwiecień 2016 - 16:21
Jak w raju .... zazdroszczę
Napisano 04 kwiecień 2016 - 17:21
To chyba przez tą niebieską grzywkę
Dzięki Sebek - ja zwykle łowiłem na te błystki nie zwracając uwagi na logo...dopiero to forum zwróciło mi na nie uwagę
To teraz do Boba powędruje błystka pojedynczym kółku
na forum jest nie tylko Bob do rozpieszczania....hahahahah
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych