Panowie a więc sprawa wygląda następująco z polskimi woblerami Hi-lo.
Na wstępie muszę przeprosić za małą literówkę w nazwie producenta, sprawa dotyczy wytwórni GOLDFISH a nie jak wcześniej pisałem BIGFISH.
Moja historia z woblerami zaczęła się jakieś dziesięć lat temu podczas otrzymania przesyłki ze starymi kołowrotkami zakupionymi na portalu sprzedażowym. Sprzedający do paczki wrzucił komplet 3 woblerów (dwa szczupaczki oraz sumika), dodam tylko iż o gratisie dowiedziałem się dopiero w momencie otworzenia paczki Przez dłuższy czas poszukiwałem informacji na temat tych woblerów jednak poszukiwania nie przyniosły większych odkryć. Ostatecznie przyjąłem do wiadomości fakt iż stałem się właścicielem woblerów Hi-lo bez sygnatury co w późniejszym czasie okazało się błędem....
Kilka lat temu na aukcji internetowej znalazłem fabrycznie zapakowany wobler z pełnymi danymi producenta. Długo nie myśląc zakupiłem wobler jako cenny eksponat historyczny moich zbiorów Woblery GOLDFISH w porównaniu do oryginału HI-lo oraz innych kopii charakteryzują się pofalowaną strukturą boczną która została zastosowana w modelu szczupaczka oraz sumika. W najbliższych planach jest dotarcie do osób bezpośrednio związanych z wytwórnią celem zabezpieczenia jak największej ilości informacji oraz ewentualnych pamiątek Tak jak obiecałem załączam materiały pomocnicze w postaci zdjęć produktów wytwórni. Obiecuję jak tylko uda się ustalić więcej informacji na temat wytwórni podzielę się z Wami nimi na forum.
_20190106_172700.JPG 133,61 KB
17 Ilość pobrań
_20190106_172809.JPG 21,94 KB
17 Ilość pobrań