pablitos Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Czesc, czy ktos Was ma jakies doswiadczenia z silnikami tohatsu lub parsun ? ktory z nich jest lepszy ? Czy jest sens rozwazac ich zakup jako tansza altetmatywe dla Hondy lub Yamahy ? Planuje w najblizszych dniach zakup silnika wiec bede wdzieczny za informacje pablitos
peresada Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 tohatsu to sprawdzone japońskie silniki - bardzo dobry wybór.parsun to produkcja chińska. resztę sam sobie dopowiedz.pozdrówka
tornado Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Pablitos;Honda,Yamaha, Tohatsu to jeden diabeł dzisiaj już się nie robi kiepskich silników wybrałbym najtańszy pod warunkiem jednakowego serwisu bo z tym właśnie jest problem.A ten najlepszy serwis w Polsce i tak jest podły dla wszystkich marek tam pracują sami fryzjerzy i tak znajdą wiele sposobów aby zerwać gwarancje lub zmuszą do zapłaty za serwis gwarancyjny. A i tak nie zrobią tego tak jak powinni bo zawsze będą się szkolić w psuciu twojej zabawki.Także Tohatsu będzie bardzo dobrym wyborem,może koledzy coś napiszą na temat nowych swoich silników i usług serwisowych.Natomiast Persuna nie znam więc nie będę się rozpisywał na jego temat.Tornado
Kuba Standera Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Pytanie trochę jakby - co lepsze? Subaru czy chiński Wind czy inne Cherry?Parsun - plastik fantastyk. Oglądałem dwa - ok9,9 i 15, oba w 4suwie. Ciężkie, z tego co słyszałem robione na starej yamaszce. Cena dość wysoka - w Ie droższe niż Tohatsu.Tohatsu - japońska firma z jakimiś tam tradycjami, mniej popularna niż reszta, ciężko porównac do subaru bo extremy z tego co wiem nie robi sportowej. Chyba ostatnie silniki wytwarzane w JP a nie w Hiszpani czy Francji w fabryce X czy Y.W UK można kupić dość tanio. Niezłe opcje, w miarę waga. Mam go od sierpnia, dużo pływania w tym czasie - złego słowa nie moge powiedzieć. ładnie wchodzi na obroty, ładnie ciągnie łódkę, choć przydałaby się nowa śruba - prędkościowa, bo mam za lekką łódke i jak płynę sam to się zbyt na obroty wkręca i dławi go ogranicznik. Zdecydowanie polecam - swój kupiłem za 2 tysiace euro - nowy, z dostawą do domu, 15hp, 4suw, 2 gary.
pablitos Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Dzieki Standerus, gdzie kupowales swojego Tohatsu ? pablitos
Robert Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Jeszcze miesiąc temu widywałem ofert na Tohatsu po starym przeliczniku za $. 6HP za 4200 zł. Ta marka jest wyżej stawiana niż Honda czy Suzuki. Oni nie adoptują silników od kosiarek. Też planuje zakup ich silnika.
Kuba Standera Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Dzieki Standerus, gdzie kupowales swojego Tohatsu ? pablitos http://www.extrememarine.co.uk/
Recommended Posts