Mogę polecić SEAFOX Hot Foot. Używam od kilku lat + skarpeta wełniana, armii norweskiej kupiona w B-52.
Ciepłe buty: na łódkę i na lód - jakie?
#41 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2014 - 21:46
#42 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 14:29
Kalosze lemigo.Wkładeczke do środka i smigasz w naprawde duze mrozy
- michcio, michal7709 i Orzeszek lubią to
#43 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:07
Jeśli mogę coś powiedzieć o butach na zimę ja używam ale dopiero od -15C wojskowych butów z podeszwą Vibram albo prod.Kubczak jeśli chodzi o lód oczywiście .Pierwsza podstawowa sprawa w obuwiu to odpowiednie skarpety do tego typu działań .Jeśli nam się stopa zapoci to zmarznie nawet przy -5C .Swoich monoskich kapci używam także na wyprawy dorszowe jest ok .
- Jarek M lubi to
#44 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:39
jakby ktoś potrzebował czego taniego do uzywania z doskoku to:
http://system.hpubli...ation/e437721c/
Katalog JULA.PL Katalog jesień zima 2014 - strona: 208
- qmichalq i dario69 lubią to
#45 OFFLINE
Napisano 01 luty 2015 - 20:01
Kalosze lemigo dwa numery większe, skarpeta z wełny owczej i jest ok
#46 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 16:22
Odświerzę wątek,gdyż powoli zbliża się czas dla niego:) Mam pytanie, czy ktoś z Was używał butów Cormorana Astro-Thermo 9197 http://allegro.pl/co...5092465950.html.
Szukam w miarę niedrogich butów na pózną jesień/zimę. Miałyby być używane w 90% na pontonie. W tych cenach najczęsciej polecane są Lemigo,ale te z linku wydają sie "zgrabniejsze",przez to zalezy mi na opinii z placu boju jak z ich izolacją,wygodą.
#47 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 18:05
Odświerzę wątek,gdyż powoli zbliża się czas dla niego:) Mam pytanie, czy ktoś z Was używał butów Cormorana Astro-Thermo 9197 http://allegro.pl/co...5092465950.html.
Na drugiej stronie watku Robert Z pisal o tych butach i polecał. Podpytaj go na PW.
#48 OFFLINE
Napisano 02 październik 2015 - 21:09
Kalosze lemigo z wkładka choć trzeba uważac na co w nich stajemy.Potrafia sie szybko przedziurawić np o ostry korzeń.Poza tym lekkie i ciepłe
#49 OFFLINE
Napisano 07 październik 2015 - 21:13
Osobiście używam od 3 lat butów naszej rodzimej firmy Demar model Trek M6. Jestem z nich bardzo zadowolony. Nie trawie butów piankowych i podobnych do nich kaloszy itd. Dzięki ciepłym skarpetom trekkingowym i temu obuwiu nie uświadczyłem jeszcze zimnych stóp ( a do czasu ich zakupu miałem potężny problem z zimnem w palcach). Używam ich na ryby, na grzyby, na spacery po lesie. To mój taki uniwersal na późno jesienne i wczesno wiosenne pogody.
Użytkownik puszek7 edytował ten post 08 październik 2015 - 23:01
#50 OFFLINE
Napisano 08 październik 2015 - 17:54
Osobiście używam od 3 lat butów naszej rodzimej firmy Demar model Trek M6. Jestem z nich bardzo zadowolony. Osobiście nie trawie butów piankowych i podobnych do nich kaloszy itd. Dzięki ciepłym skarpetom trekkingowym i temu obuwiu nie uświadczyłem jeszcze zimnych stóp ( a do czasu ich zakupu miałem potężny problem z zimnem w palcach). Używam ich na ryby, na grzyby, na spacery po lesie. To mój taki uniwersal na późno jesienne i wczesno wiosenne pogody.
Zgadzam się z kolegą co do butów Demar. Używam ale modelu Ranger i również nie mogę powiedzieć złego słowa. w połączeniu z ciepłą skarpetą termo dają poczucie ciepła nawet przy bardzo niskich temperaturach.
#51 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 08:51
Czołem, moje lemigo wyzionęły ducha muszę kupić coś nowego na łajbę.
Okoliczności to wielogodzinne przesiadywanie na pontonie. Więc mało ruchu słabe krążenie za czym idą szybko marznące nogi
Szukam butów cieplejszych niż ładniejszych i moją uwagę zwróciły buty Demar Yetti
Używał ktoś może ?
- michal7709 lubi to
#52 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 13:15
Auta sie nie da sie prowadzić - za szeroka podeszwa i dwa pedały na raz łapie.
Mam je od 3 lat i na razie wszystko ok. Jak padną powtórzę zakup
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownik Dano-G edytował ten post 06 wrzesień 2016 - 13:16
#53 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 13:22
Dzięki za info. Orientujesz się czy cieplnie różnią się między sobą wersje cenowe ? Czy to tylko design
#54 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 13:27
Skarpeta oddychająca np Nordhorn i starczy.
Wilgoć będzie oddana poza wkładkę.
Na dwa dni i więcej wędkowania - warto wyjąc na noc wkładki, żeby wilgoć z obuwia odparowała.
A i jeszcze bardzo, ale to bardzo lekkie :-)
- Wojciech_B lubi to
#55 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 13:33
Do tej pory używałem dość ciepłe buty robocze. Fajne usztywniaja kostkę i mają blachę w podeszwie, więc jestem pewny, że nic nie wbije sobie w stopę.
#56 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 13:42
#57 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 13:53
Myślałem, że ich niewielka masa zrekompensuje ich wielkość No to poszukam czegoś innego...
#58 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 17:03
są lekkie, ale to takie człapy Do stacjonarnego łowienia z lody czy też z brzegu. Na łódce mi się idealnie sprawdzają, bo tam się mało człowiek rusza, niewiele poci i nie mają wpływu na przestrzeń
#59 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 17:33
No rozumiem, raczej na dłuższe wędrówki w trudnym terenie mogą nie być komfortowe
#60 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2016 - 18:27
No rozumiem, raczej na dłuższe wędrówki w trudnym terenie mogą nie być komfortowe
oj nie widzę się w czymś takim
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych