Najlepsze wędzisko muchowe-subiektywny ranking użytkowników
#1421 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2018 - 15:03
#1422 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2018 - 22:40
Witam.
Mariusz ... wątek, który w tytule posiada słowo "subiektywny" z założenia nie może być merytoryczny ...
Takrze z lózem i letkim oka pżymrurzeniem cza tó wpisy hyba traktować
Pozdrawiam.
Użytkownik Forest-Natura edytował ten post 15 wrzesień 2018 - 22:41
#1423 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2018 - 18:31
Proponuję Panowie zanabyć Scotta Radiana, a skończą się poszukiwania najlepszego wędziska muchowego, ponieważ to jest właśnie On 9 stóp, Szósta klasa. Trzymając go w ręku i porównując do innych topowych wędzisk w tej samej klasie (Sage, Winston, itp sprawdzone w sklepie) sprawia wrażenie, że to piątka...Jednak niech to Was nie zmyli: moc w tym kiju drzemie okrutna a w połączeniu z Hatchem Finatic 5+, oraz pływającą linką RIO Perception tworzy trio idealnie wyważone, wręcz zabójcze i... mocno uniwersalne. Ogarniam tym zestawem moje jeziorka, gdzie bardzo często mocno wieje, wyrzucając niejednokrotnie całą linkę do podkładu, z indykatorem brań na tippecie, oraz łowię na niewielkich rzeczkach, gdzie na odległość 5-10m kij rzuca praktycznie sam Łowię tym zestawem i na niewielkiego suchara i na nimfy, oraz także na streamery. Do strimków mam linkę WF6/7 fast intermediate od Airfloo. Lata wyśmienicie. Złamać się go raczej nie da, a przynajmniej bardzo trudno Wykonanie bajeczne, każdy detal dopracowany idealnie. Winston Boron MX poszedł bez żalu w świat, Zresztą drugi Winston w czwartej klasie też. Bez najmniejszego problemu i praktycznie bez różnicy zastąpił go ten zestaw, nie potrzebuję jeździć z dwoma kijami, a na sieczkę nie łowię, lipienie mnie też nie interesują Przydałby sie jednak travel jako zapas, na wypadek gdyby Scott jednak nie okazał się taki idealny jak piszę Dlatego wybaczyć sobie nie mogę, że nie kupiłem wspomnianego wcześniej i chwalonego Guideline'a, który był do kupienia w takiej promocji A zastanawiałem sie długo... Pozdrawiam
Kilka gorących fotek jeszcze z dzisiaj:
- kleniarz, Paweł Bugajski, Krzysiek Dmyszewicz i 11 innych osób lubią to
#1424 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2018 - 19:01
- Grzegorz78 lubi to
#1425 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2018 - 19:53
piękny ten scott:) chyba wiem jakiej firmy bedzie moja nowa trójeczka lipieniowa:)
- Grzegorz78 lubi to
#1426 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2018 - 20:01
Sent from my iPhone using Tapatalk
#1427 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 12:51
W ogóle większości zacnych wędek z tego wątku raczej przed zakupem w Polsce potrzymać nie można, ale jak ktoś ma napisane w profilu London, UK to co innego
#1428 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:17
Pozdrawiam
- Krzysiek Dmyszewicz lubi to
#1429 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:24
podejrzewam, ze w stanach też aż tak różowo nie jest.
Może w dużych miastach i dużych sklepach, tylko jak ktoś mieszka na wsi to może mieć do takiego sklepu 300-400km
Wątpie by mniejszy sklep na zadupiu miał milion dolców zamrożonych w kijach i kołowrotkach (że o linkach nie wspomnę).
Tam jednak działa znienawidzona przez Krzyśka magia marketingu reklamy.
Nie bez powodu znając preferencje gości z JelołstoneAngler mozna w większości przewidzieć wyniki testów i trendy zakupowe...
- kleniarz, marian-56, trout master i 1 inna osoba lubią to
#1430 ONLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:25
W ogóle większości zacnych wędek z tego wątku raczej przed zakupem w Polsce potrzymać nie można, ale jak ktoś ma napisane w profilu London, UK to co innego
A jak byś Krzysztof to widział? W każdym dużym mieście sklep z pełnym wyborem kilku najlepszych firm i pełną ofertą modeli po jednym kijku? Tak dobrze chyba nigdzie nie ma. W Londynie pewnie też wszystkiego nie mają, ewentualnie sprawdzą poważnie zainteresowanemu.
A nawet gdyby, to co pojedziesz do Warszawy, Krakowa itd. żeby pomacać? W sklepie lub u użytkownika, który udostępni?
#1431 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:33
Koledzy, nie jest u nas tak źle z możliwością macania. Jest co roku kilka branżowych imprez w różnych częściach kraju, przy okazji których można choć "na sucho" przymierzyć się do dużej części oferty Flyhouse (Orvis, Winston, Scott, Redington, Echo) czy Hurch (Vision). Ja jak mogę to korzystam z okazji.
#1432 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:33
U nas we Wrocławiu można zobaczyć Winstony i Orvisy we Flyhouse, w sumie nie jest aż tak źle, ale Scotta F2, Hardy Sirrus Glass i T&T Heirloom nigdy na oczy nie widziałem.
@Grzegorz78 gratuluję Tobie super wędki, ale ja jednak wziąłbym G2 lub F2, dla mnie kij uniwersalny to jednak mod lub slow/mod, choć piszesz, że 5-10 m też jest fajnie.
Jak będziesz miał czas, proszę Cię o fotografię ugięcia z profilu.
- MichałZ i Grzegorz78 lubią to
#1433 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:35
U nas we Wrocławiu można zobaczyć Winstony i Orvisy we Flyhouse, w sumie nie jest aż tak źle, ale Scotta F2, Hardy Sirrus Glass i T&T Heirloom nigdy na oczy nie widziałem.
@Grzegorz78 gratuluję Tobie super wędki, ale ja jednak wziąłbym G2 lub F2, dla mnie kij uniwersalny to jednak mod lub slow/mod, choć piszesz, że 5-10 m też jest fajnie.
Krzysiek chyba jakaś metamorfozę przeszedłeś. Ty i o sprzęcie brendzlowanie?
Co do macania wędek - fajne są „eventy” ja np tak Loopa pomachalem kiedyś nad Hańcza. No i przepadłem
#1434 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 13:44
Dzięki Krzychu Postaram się na dniach fotki wrzucić. Wolałem Radiana bo preferuję kije szybsze. 90% mojego łowienia to woda stojąca. Wieje i trzeba daleko rzucać- szybszy kij lepiej się sprawdza w tych warunkach. Powracając jeszcze raz do dostępności kijków w sklepach: Scott F2, Thomas&Thomas tego w sklepach tutaj także nie ma, wielu innych producentów również. Jeszcze ze dwa lata temu nie było w UK ogóle Winstonów...
- Krzysiek Dmyszewicz lubi to
#1435 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 18:53
Piękne są te Scotty! Miałem kiedyś takiego G w 5 kawałkach. Sprzedałem, bo rowerem nie jeżdżę na ryby... aleeee co to była za wędka :-)
Grześ, jak tylko zdrowie dopisze, to w marcu na https://www.youtube....vuuaNogdY&t=74s pomacamy sobie do woli ;-)
Użytkownik MichałZ edytował ten post 17 wrzesień 2018 - 19:03
- Grzegorz78 lubi to
#1436 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 19:12
Pozdrawiam
- MichałZ lubi to
#1437 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2018 - 23:08
Pozdrowionka
Marcin
- MichałZ i Grzegorz78 lubią to
#1438 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2018 - 05:38
Krzysiek chyba jakaś metamorfozę przeszedłeś. Ty i o sprzęcie brendzlowanie?
Ciągle jestem taki sam. Lubię wolną i średnią akcję wędki muchowej oraz głębokie ugięcie...
- kocmyrz, sierżant i Grzegorz78 lubią to
#1439 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2018 - 21:13
Rozumiem, że zakupy bardzo drogich wędzisk to przesada... Trochę tańszych i „specjalnie zaprojektowanych” to dowód rozsądku...Przypadek ? Nie sądzę...Jednak muszę być bardziej tolerancyjny bo jak czytam nasz wątek to niewiele się on różni od pewnej rozmowy którą ostatnio posłyszałem i potraktowałem ją troszkę tak z lekkim politowaniem.
A dokładnie była to rozmowa wręcz rozprawa naukowa dwóch audiofilów na temat okazyjnie kupionych super, hiper, mega.... kilku metrów kabli/przewodów za kilkanaście tysięcy.
To samo choróbsko tylko pod inna postacią.
#1440 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2018 - 06:22
Paweł nie uważam że zakup drogich wędek to przesada sam posiadam lub posiadałem wędki i inny sprzęt z górnej półki cenowej, choć cena nigdy nie była wyznacznikiem jakości tego sprzetu.
Jeszcze raz powtórzę mój post nie był skierowany przeciw nikomu. Jedynie właśnie chodziło mi o zwiększenie swojej "tolerancji" bo dziwnym wydawało mi się, że można wydać powiedzmy sporą ilość dukatów na jakieś przewody do głośników, czy też na tuning samochodu czego ja bym sam nigdy nie uczynił. Z drugiej strony wydałbym te same dukaty na sprzęt muchowy :-).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych