Najlepsze wędzisko muchowe-subiektywny ranking użytkowników
#1761 OFFLINE
Napisano 19 luty 2024 - 22:40
ramiona blisko ciała . Miałem one #7 13'6'' - to dobra seria. Sugerował bym wagę głowicy przy Skagit scout 510-540gr
Pozdrowka
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk
- Stan Spin lubi to
#1762 OFFLINE
Napisano 20 luty 2024 - 00:52
używam do mojej 13' #7:
- Salmologic Logic Head 28g + Logic Coated Leader 28g
- Vision Hybrid Body 23g + Vision Hybrid Tip 15ft
#1763 OFFLINE
Napisano 20 luty 2024 - 01:30
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk
#1764 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 19:03
Szukam wędki pod nizinne łowienie kleni na piankowce. Mam możliwość kupić kij Winston BllX 9'#5
Wędka nie posiada oryginalnej tuby ani oryginalnego pokrowca, ale są zastępcze.
Na mocowaniu kołowrotka i na kapslu widać jakieś zadrapania czarnego lakieru, innych uszkodzeń po fotkach nie widać.
Proszę o opinię ile ten kij realnie powinien kosztować? Sprzedający wycenił go na 1500zł pytanie czy to okazja czy może za dużo? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. received_2515867121923766.jpg 45,06 KB 7 Ilość pobrań
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
#1765 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 20:39
Cześć koledzy, jeśli to nie w tym wątku to przepraszam.
Szukam wędki pod nizinne łowienie kleni na piankowce. Mam możliwość kupić kij Winston BllX 9'#5
Wędka nie posiada oryginalnej tuby ani oryginalnego pokrowca, ale są zastępcze.
Na mocowaniu kołowrotka i na kapslu widać jakieś zadrapania czarnego lakieru, innych uszkodzeń po fotkach nie widać.
Proszę o opinię ile ten kij realnie powinien kosztować? Sprzedający wycenił go na 1500zł pytanie czy to okazja czy może za dużo? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. received_2515867121923766.jpg
czemu nie ma tuby i skarpety?
czy wędka była zarejestrowana?
#1766 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 20:44
Nie mam pojęcia, sprzedający tez nie zna historii kija. Podobno kupił go już bez oryginalnej tuby i skarpety. Żadnych papierów na tą wędkę nie maczemu nie ma tuby i skarpety?
czy wędka była zarejestrowana?
#1767 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:07
Nie mam pojęcia, sprzedający tez nie zna historii kija. Podobno kupił go już bez oryginalnej tuby i skarpety. Żadnych papierów na tą wędkę nie ma
dziwne
#1768 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:12
Mi nie zależy na tubie itd kij ma łowić, a nie leżeć w ładnym pokrowcu heh kwestia ceny.. nie wiem na czym się opierać, bo nie ma tych wędek w sprzedaży aktualniedziwne
#1769 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:18
Mi nie zależy na tubie itd kij ma łowić, a nie leżeć w ładnym pokrowcu heh kwestia ceny.. nie wiem na czym się opierać, bo nie ma tych wędek w sprzedaży aktualnie
kij tej klasy zwykle ma wszystko
tubę, skarpetę, papiery
wtedy wiadomo, że oryginalny
oraz nie kradziony na przykład
#1770 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:24
kij tej klasy zwykle ma wszystko
tubę, skarpetę, papiery
zobacz, ktoś sprzedaje innego Winstona
Wędka muchowa Winston Boron III x Częstochowa Błeszno • OLX.pl
#1771 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:25
Podobno tak został ściągnięty z USA pomijając kwestie czy kradziony czy nie itd.. czy sam kij wart jest takiej ceny? Czy jest sens wydać na niego 1500zl? Patrząc tylko pod kątem użytkowym, a nie kolekcjonerskimkij tej klasy zwykle ma wszystko
tubę, skarpetę, papiery
#1772 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:25
Ale to Boron lllX, te są droższe ja pytam o poprzednia wersję, czyli Borona llXzobacz, ktoś sprzedaje innego Winstona
Wędka muchowa Winston Boron III x Częstochowa Błeszno • OLX.pl
#1773 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:26
Ale to Boron lllX, te są droższe ja pytam o poprzednia wersję, czyli Borona llX
wiem; miałem i takie, i takie
chodzi mi o to, co jest razem z kijem
#1774 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:30
Podobno tak został ściągnięty z USA pomijając kwestie czy kradziony czy nie itd.. czy sam kij wart jest takiej ceny? Czy jest sens wydać na niego 1500zl? Patrząc tylko pod kątem użytkowym, a nie kolekcjonerskim
oryginalny jest warty więcej
#1775 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:35
Dzięki, zaryzykuje chyba nie zależy mi na papierkach czy oryginalnej tubie. Zależy mi na dobrym kiju, który będzie dzielnie służył podczas Warcianych wojażyoryginalny jest warty więcej
#1776 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2024 - 01:56
#1777 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2024 - 08:48
Winston Boron B2x przynajmniej w klasach 5 czy 6 9' to bardzo nie udane wedki muchowe. Za 500 czy ciut wiecej mozesz kupic "stare" uzywki jak Batson rx6, rx7 czy CD ICT... Pewnie wiele innych mi nie znanych
nieudane?
dlaczego tak uważasz?
#1778 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2024 - 12:02
Cóż..... ile osób tyle opinii.
BIIX jak najbardziej zasługuje na to by pojawić się w wątku o najlepszych kijach. To na pewno jedna z lepszych robionych #5 i upływ czasu znacząco tego nie zmienia.
Miałem BIIX i BIIIX w piątej klasie równocześnie przez dłuższy czas. Różnica była naprawdę bardzo subtelna na korzyść dynamiki BIIIX, co ciekawe nie przekładało się to istotnie na dystans i łatwość rzutu.
Nie robiłem "matematycznych" testów na trawie, nad wodą z RIO Gold #5 obie to (prawie) genialne wędki do większej suchej.
Pod warunkiem, że szukamy kija który ma być "rozsądnie uniwersalny", ma bezwysiłkowo rzucać, bezstresowo holować na 0,12 a także na 0,25 z dokręconym hamulcem.
I jeszcze ma to coś co powoduje uśmiech przez cały dzień, nawet jak sześćdziesiątak spadnie Ci 3 sekundy po braniu to nie walisz Winstonem o kamienie :-)
No ..... i ten kolor.
CD ICT #5 wymieniona wyżej to zupełnie inna bajka. Fajny kij ale nawet RIO Grand w klasie 6 nie bardzo go gasiło.
"Laserowe" pętle i maksymalny dystans, w mojej opinii taki pomysł musiał mieć konstruktor. Fajny kij do streamera, linka 200 grainów w 6 klasie tonięcia to jego żywioł.
Być może miało by to sens do dużych piankowców ale pod warunkiem że lubimy dużo mocy, szybkości, sprężystości.
Wracając do Winstonów i pytania: "czy warto?"
Chyba TAK. Ja, po upływie lat sprzedaż każdego Winstona oceniam jako duży błąd.
Rynek wtórny zmienił się bardzo w ciągu ostatnich paru lat. Używane BIIIX sprzedawane są niemalże w cenie nowych z tamtych czasów.....
Ceny poszły w górę nie tylko u nas. Pewnie to wpływ "tego wszystkiego" co dzieję się wokół nas a może też "zorientowaliśmy" się że nie ma tak dużej różnicy między dobrymi kijami robionymi 20 lat temu i teraz. Mówię o różnicy "nad wodą" nie w tabelkach i marketingowym bla bla bla producentów.
W dobrym stanie, BIIX #5 za 1500 sam bym chętnie kupił......
Może by "TE" ryby z tamtych lat wróciły....
:-)
tomaszek11
- Marszal, arturbukowski, marian-56 i 2 innych osób lubią to
#1779 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2024 - 22:09
Witam.
Tak wnosząc jakiś akcent humorystyczny do wątku ...
Kije Winstona będą niedługo już prawnym środkiem płatniczym w naszym kraju - nie ma tygodnia żeby na flajfiszingowych giedach nie pojawił się jakiś Winston.
Można nawet odnieść wrażenie że nikt nimi chyba nie łowi (bo szkoda), tylko obraca się nimi jak internetową walutą albo traktuje jako lokatę kapitału
Liczył ktoś jak oprocentowane są Winstony ? Może warto zainwestować ?
Pozdrawiam.
- cys82 lubi to
#1780 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2024 - 23:07
Pytanie czy to nie Batson z naklejką Winstona.Podobno tak został ściągnięty z USA pomijając kwestie czy kradziony czy nie itd.. czy sam kij wart jest takiej ceny? Czy jest sens wydać na niego 1500zl? Patrząc tylko pod kątem użytkowym, a nie kolekcjonerskim
Bo i taka historia tu na forum była.
A jak był dobrze poskładany to dla laika trudne do rozróżnienia.
Ja bym kija za 1 500 nie kupił, nie mając pewności że to oryginal i jakieś info o historii itd
Winston za 500 czy 900$ to nie jaxon za 220 pln którego poktoeiec rozpada się po pierwszym wyciągnięciu z niego kija i który jsk się nie sprawdzi to skończy jako podpora do pomidora.
Na flajfiszingu T&T za 1800 jest. Z pewnego źródła z historią, tubą, pokrowcem itd
I szedł bym raczej tą drogą... Żeby nie zaliczyć kosztownej wpadki.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
- Pluszszcz lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych