Są tu smakosze ? Proszę się wypowiadać.
Da rade ktoś pić te koncernowe kwaśiory ??
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:15
Są tu smakosze ? Proszę się wypowiadać.
Da rade ktoś pić te koncernowe kwaśiory ??
Napisano 14 listopad 2014 - 21:20
Napisano 14 listopad 2014 - 21:21
Napisano 14 listopad 2014 - 21:23
Z tą żółcią to niestety smutna prawda, piwko to tylko z malutkich browarów.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:24
Jestem fanem browarów Ciechan i Kormoran, ale pijam też inne marki.
Gdy pracowałem w Danii zakochałem się w Tuborgu.
Zdrówko.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:25
Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach , gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami
Napisano 14 listopad 2014 - 21:26
Byłem w browarze Tyskie i w Żywcu nie dość że lane piwo na miejscu kosztuje 6 zł to jeszcze niedobre. Ja piję Perłę i to tylko w wymiennych brązowych butelkach, lub piwo z prywatnych małych browarów.
https://www.youtube.com/user/kopyr79
Napisano 14 listopad 2014 - 21:29
U mnie PERŁA Z LUBLINA jest smaczna ma naturalny zapach chmielu.Zapraszam na chmielaki w Krasnymstawie w 2015r.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:29
Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach , gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami
Mam podobnie.
Na rybach nie piję, nawet gdy mnie kompani kuszą zimnym browarkiem.
Niestety lekarz zabrania pijać mocniejszych trunków, zostałem więc przy piwie, nie bez przyjemności zresztą.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:30
O tej porze roku Porter
Napisano 14 listopad 2014 - 21:35
Jeszcze 2-3 lata temu Perła CHMIELOWA była dla mnie nr.1, ale od jakiegoś roku ja tam chmielu nie czuję tylko sam słód.
Polecam warzenie w kuchni Frajda niesamowita, a smak nawet w wersji standard bije na łeb półkowe kwasiory.
Hektolitry piwa się sprzedają wiec dla koncernów nie zależy co jest w środku, i tak kupią i tak.
Smutna prawda, ale wciskają nam "szczyny"
Napisano 14 listopad 2014 - 21:36
O tej porze roku Porter
Jedno i nie wiecej, mocne słodkie Mocno sycące, wolę bardziej wytrawne
Napisano 14 listopad 2014 - 21:42
Mam podobnie.
Na rybach nie piję, nawet gdy mnie kompani kuszą zimnym browarkiem.
Niestety lekarz zabrania pijać mocniejszych trunków, zostałem więc przy piwie, nie bez przyjemności zresztą.
No właśnie albo ryby, albo alkohol.
Jeśli już pić, to w domu z przyjaciółmi, przy suto zastawionym stole, ewentualnie w knajpie. Na rybach, najważniejsze są.... ryby , a nie użeranie się z pijanymi kumplami ( nie mówiąc już o własnych plączących się nogach).
Z resztą, przy moim spożyciu alkoholu monopol spirytusowy szybko by padł
Napisano 14 listopad 2014 - 21:43
...
Da rade ktoś pić te koncernowe kwaśiory ??
@piotrrd gdybyś wiedział jakie ja w młodości bełty pijałem, to z wrażenia włosy pod pachą dęba by Ci stanęły .
Koncernowe kwasiory to przy tym miód i malina.
Ale że jestem już dużo starszy i mądrzejszy to omywam gardziel raciborskim pilsem, ciechanem, kormoranem (o ile dostępny) i żywym.
Lata temu, browar Zabrze produkował piwko "Górnośląskie" i o ile było świeżo po dostawie było pycha (Żywiec mógł się schować), jak już miało 2 tyg na dacie, należało omijać szerokim łukiem.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:47
Co prawda to prawda Perełka lubelska zepsuła się w roku 2012 gdy na butelce znikł w składzie napis chmiel a co najlepsze nadal na etykiecie jest napisane Perła chmielowa hehe to jest paradoks Ja niestety nie mam zbyt dużego wyboru mieszkając na pipidówie więc sięgam po najmniejsze zło (moim zdaniem) Harnaś, Żywiec no i Perła większego wyboru niestety nie mam
Napisano 14 listopad 2014 - 21:53
I pod tym się podpisze, jak już browar z koncernu farmaceutycznego, toByłem w browarze Tyskie i w Żywcu nie dość że lane piwo na miejscu kosztuje 6 zł to jeszcze niedobre. Ja piję Perłę i to tylko w wymiennych brązowych butelkach, lub piwo z prywatnych małych browarów.
https://www.youtube.com/user/kopyr79
Napisano 14 listopad 2014 - 21:55
O tej porze roku Porter
Popieram, dzisiaj chłodzi się porter z Komesa jeszcze nie próbowałem, zobaczymy co to za specyfik. W środę, wieczór spędzałem z Żywieckim porterem ( nic innego w sklepie nie mieli) i strasznie się popsuł. Metal, metal i jeszcze raz metal, w smaku i zapachu :/
Napisano 14 listopad 2014 - 21:56
Ostatnio testuję piwka z grupy browarów p. Jakubiaka, czyli Ciechan i inne. Podchodzą mi szczególnie Jankes i Toporek. Bardzo charakterystyczny smak.
Ale w taką pogodę to jednak wolę destylat ze Szkocji.
Napisano 14 listopad 2014 - 21:58
Ostatnio testuję piwka z grupy browarów p. Jakubiaka, czyli Ciechan i inne. Podchodzą mi szczególnie Jankes i Toporek. Bardzo charakterystyczny smak.
Ale w taką pogodę to jednak wolę destylat ze Szkocji.
Albo coś bagiennego
Napisano 14 listopad 2014 - 22:01
Jakiś czas temu przypomniało mi się że nasi przodkowie chętnie pili miodek, lub okowitę i tego się trzymam. Kwaśnego i gorzkiego mój organizm nie przyjmuje, zwłaszcza na rybach , gdzie nie przyjmuje absolutnie nic z promilami
Zapraszam na mój miód pitny i na rybki, ciekawe czy na forum jest może ktoś kto syci miód ?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych