Piwko piwo piweczko...
#421 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 20:32
#422 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 20:39
Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka
#423 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 21:33
Olimp wypuścił też fajną herbacianą IPĘ, tzn nie jestem fanem piw z dodatkiem herbaty, acz ta IPA była warta spróbowania
#424 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2016 - 21:43
Panakeja zdaje się Muszę spróbować bo smak może być ciekawy Co do Hadesa to Panowie kupujecie na własną odpowiedzialość...
#425 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 00:12
Może Ucho Od Śledzia z Piwoteki? ^^ Podobno jest fajnie wędzone w posmaku. Podobno wymaga stalowych nerwów (cokolwiek znajomy miał na myśli...).
Ja się nie skuszę, gdyż w cenie około dychy mam ciekawsze opcje. Niemniej piwo z dodatkiem śledzia jest chyba jeszcze bardziej odjechanym pomysłem niż piwo z dodatkiem czosnku (piłem, nie planuję powtórki ;D ). Może w zamyśle miało być to coś jak wódka zmiksowana z zagrychą? ^^
#426 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 07:50
Piwo z dodatkiem śledzia? Czego to szaleni ludzie nie wymyślą
#427 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 08:35
Kopyr mówił, że piwo dobre i wcale mocno rybą nie daje, więc może to bardziej kwestia psychicznej blokady?
#428 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 09:08
Może i tak, ale czy warto ją przełamywać?
#429 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 11:50
Może i tak, ale czy warto ją przełamywać?
Wiesz. Pewnie jakiś czas temu dla wielu z nas hardcorem było odstawienie koncernowego "eurolagera" i sięgnięcie po cokolwiek, co ma ponad 40 IBU, a teraz...
- sucks_one lubi to
#430 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 23:21
Próbowałem różnych nietypowych piw, Ucha Od Śledzia pewnie również spróbowałbym, ale mam pilniejsze zakupy na piwnej 'must have' liście Zwłaszcza Aficionado od Kingpina (lubię herbatę Lapsang Souchong a piwo na niej może mnie porwać ). Oprócz tego Organic Chocolate Stout od Samuela Smitha...Od wielu ludzi słyszałem, że taki dobry że dupę urywa, jeśli opisy doznań polecających mi go sprawdzą się w połowie to seks stanie się mało pociągającą alternatywą dla tego stouta.
Widziałem też ciekawy stout z ziarnem kakaowca i chili....może być fajny po składzie patrząc...aczkolwiek nazwy nie pomnę chwilowo
Puola Polska od Humalove & Wąsosz również wlicza się w mój must (krótko) have.
A później to już czekanie na Imperium Prunum...na którego pierwszą warkę niestety się nie załapałem. Natomiast całkiem fajnie tę porażkę koi obecna warka Portera Warmińskiego, która w przeciwieństwie do poprzednich leżakowała nie 7-8 miesięcy a okrągły rok, co pozwala snobistycznie wyobrażać sobie że to właśnie ten czas a nie kunszt piwowarów robi robotę i czyni ją taką dobrą
#431 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 16:03
Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka
#432 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 21:16
Co się narobiło na tym świecie. Zmieńcie tytuł wątku, piwosze. Toć to wszystko napoje na bazie alkoholu. W życiu nie będę się jarał takimi kompotami.
- godski lubi to
#433 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 21:36
Novis to czym się "jarasz"?? Wstaw coś ciekawego bo jak na razie to Twój post nic nie wnosi oprócz tego, że jesteś mega specem w dziedzinie alkoholi wszelakich
#434 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 21:43
Co się narobiło na tym świecie. Zmieńcie tytuł wątku, piwosze. Toć to wszystko napoje na bazie alkoholu. W życiu nie będę się jarał takimi kompotami.
Potwierdzam. Dla mnie dodatek bananów , limonek i śledzi to już nie piwo tylko napój piwopodobny.
Ale ja starej daty jestem i pewnie się nie znam .
#435 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 21:57
#436 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 21:59
ta, nie zapomne jak jechało sie z ojcem do browaru i 5l w plastik nalewali (na lewo), jak sie miało 10 latek ---- smak zimnego łyka z banieczki ukradkiem ,co by nikt nie zobatrzył -- do dziś nie zapomniany nic tego nie przebije -- fajne te lata 80 były ....
#437 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 22:01
To rozumiem. Ale kolega Novis miał na myśli wszystkie przedstawione tutaj piwa...o ile dobrze interpretuję jego post Więc chętnie się dowiem czego jeszcze spróbować Wódki 25% nie słyszałem o takich....ale ja jestem zdecydowanie fanem bimberku jeżeli chodzi o mocne alkohole
Użytkownik Qcyk edytował ten post 11 maj 2016 - 22:03
#438 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 22:01
Panowie, od kiedy definicja "piwa", to tylko koncernowy lager wciskany nam na siłę z każdej możliwej strony?
- Qcyk lubi to
#439 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 22:02
ta, nie zapomne jak jechało sie z ojcem do browaru i 5l w plastik nalewali (na lewo), jak sie miało 10 latek ---- smak zimnego łyka z banieczki ukradkiem ,co by nikt nie zobatrzył -- do dziś nie zapomniany nic tego nie przebije -- fajne te lata 80 były ....
i do tego świeżo dorobiony lewy spiryt...jeszcze ciepły.
#440 OFFLINE
Napisano 11 maj 2016 - 22:02
Bar Radar na rogu Krakowskiej i Hynka. Albo Antałek koło Hali Banacha. Konsumpcja była obowiązkowa w tamtych czasach. I żadnych krzesełek.
- grzesiekp. lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych