Ogladam jeszcze raz te twoje omotki,dla mnie one są takie pełne, mięsiste,puszyste poprostu współczesny Barok-strasznie mi sie podobają oczywiście kolorystyka również
Pozdrowionka dla Ciebie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 styczeń 2015 - 20:28
Ogladam jeszcze raz te twoje omotki,dla mnie one są takie pełne, mięsiste,puszyste poprostu współczesny Barok-strasznie mi sie podobają oczywiście kolorystyka również
Pozdrowionka dla Ciebie
Napisano 25 styczeń 2015 - 22:33
dzieki same takie wychodzą co robić nic tylko motać dalej pozdro Stachu
Napisano 27 luty 2015 - 19:30
Wrzucam przezbrojone karpiówki na Blanku Harrrisona Slim Wizard mam jeszcze kilka innych projektów wrzucę jak bedę miał czas żeby zmniejszyć wielkość zdjeć...
Napisano 22 marzec 2015 - 10:03
Jedne z kilku ostatnich dłubanin Century NG 12ft 3.5lb
Napisano 22 marzec 2015 - 10:21
I jeszcze takie zrobione na blanku Free Spirit E-Class 12ft 3.5lb
Napisano 22 marzec 2015 - 10:31
Cuda normalnie
Napisano 22 marzec 2015 - 10:43
i jeszcze przerobiony Perimeter na koniec. Tak na bogatao
Napisano 22 marzec 2015 - 11:25
Nigdy nie wedkowalem karpiowo, ale Twoje dziela naprawde robia wrazenie - nawet dla nieobeznanego w materii.
Jesli to nie tajemnica :
post-49528-0-05865300-1427015555_thumb.jpg 7,22 KB 8 Ilość pobrań
Czy ten "jezyk" na dolniku to jest element gotowy, ktory termicznie dopasowuje sie do srednicy blanku?
czy tez nanoszone to jest w formie jakiegos natryskiwania ?
Napisano 22 marzec 2015 - 12:25
prawdopodobnie chodzi o taśmę century jest ona nawijana na blank pod wpływem temperatury utrwala sie kształt a zakończenie to toczona pianka hard
Napisano 22 marzec 2015 - 14:56
prawdopodobnie chodzi o taśmę century jest ona nawijana na blank pod wpływem temperatury utrwala sie kształt a zakończenie to toczona pianka hard
Dzieki za wyjasnienie. Wygladalo to wlasnie na tasme. Ale niestety takiej fajnej do moich projektow nie mialem okazji spotkac.
Teraz, dzieki Tobie, wiem czego szukac.
Pozdrawiam
Napisano 22 marzec 2015 - 17:53
Po prostu rewelka, nic dodać nic ująć .
Oglądam z podziwem Twoje dzieła.
Użytkownik Jozi edytował ten post 22 marzec 2015 - 17:53
Napisano 22 marzec 2015 - 18:19
Po prostu rewelka, nic dodać nic ująć .
Oglądam z podziwem Twoje dzieła.
Napisano 22 marzec 2015 - 18:47
dobrze podsypać kulasami posiedzieć 5 dni i na pewno coś sie uwiesi
Napisano 22 marzec 2015 - 19:17
Józek może zamówić sobie karpiowki na Sieniawa ?? Chyba jeszcze coś tam pływa
Tomku karpiom też dadzą radę .Muszę swojego kongerka odkurzyć, posmarować baitrunerka i z browarkiem z Krzyśkiem nad wodą posiedzieć .
Napisano 23 marzec 2015 - 09:01
Trzeba przyznać, że prezentowane w wątku karpiówki są pięknie wykonane, sam przez 20 lat uganiałem się za karpiami i przerzuciłem trochę karpiówek.
Uważam, że wędki budowane na indywidualne zamówienie powinny spełniać nie tylko funkcję estetyczną, dlatego mam pewne zastrzeżenia do funkcjonalności prezentowanych powyżej:
1) potężne morskie uchwyty kołowrotków - może i ładnie wyglądają ale też są sporo cięższe i mniej wygodne od typowych uchwytów stosowanych w karpiówkach,
2) brak klipsa do zablokowania żyłki i uchwytu na hak,
3) oszczepnicze zakończenie dolnika, może ładne, ale mało funkcjonalne - łatwo się rysuje i już nie jest takie ładne, przeszkadza jak podbieramy rybę - w jednej ręce podbierak w drugiej wędka, a jej koniec chcemy oprzeć o brzuch.
Ale może tak być, że kije są wyłącznie do prezentowania na stojaku.
Z pozdrowieniami,
drzejko
Napisano 23 marzec 2015 - 12:12
Uchwyty to Alps 18-16 więc w porównaniu do stosowanych głownie Fuji DNPS 20 nie są za duże -a sam wiesz że kołowrotki karpiowe mają dość spore stopki:). Jedyne zastrzeżenie to łowiąc w zimie na rybniku lub innym ciepłym kanale uchwyt jest zimny... Ale tu klient sam wybiera co chce gdzie chce i jak chce:). Co do klipsa zawsze można zamontować ale wkładając karpiówki do lufy( większość karpiarzy jakich znam) wkłada sie je po demontażu ledcora a żyłke zaczepia sie o klips na szpuli kołowrotka. Oszczepnicze zakończenie uchwyta jest stosowane w topowych karpiówkach ja Free Spirit His czy century. Jest ono wykonane ze stali i powiem szczerze, że dość ciężko to zarysować w porównaniu do aluminiowych klipsów. Koniec owszem opieram ale raczej o udo niż brzuch a łowimy przynajmniej w spodenkach więc koniec nie ma styczności z gołym ciałem. I ostatnia kwestia kije zamawiają osoby siedzące po 150 dni w roku na rybach i oni wybierają bardziej funkcjonalne rozwiązania ale są też tacy którzy siedzą po pare zasiadek i lubią mieć coś ładnego, innego co zwraca uwage:) Jak mówię każdemu wedle potrzeb:)
Pozdrawiam i do zobaczenia może na łowisku
Napisano 05 maj 2015 - 14:58
Kolejne z ciekawszych dzid zbudowane na Blanku Fishing Art Tramontan 12ft 3lb. Zbrojenie fuji k uchwyt alps Waga 328gr.
Napisano 05 maj 2015 - 15:06
Jeszcze z raz wejdę w Twój wątek i chyba karpie zacznę łowić .Piękne rzeczy pokazujesz.
Napisano 05 maj 2015 - 15:10
Wedki piekne, ale karpi lowic nie zaczne hehehe
Napisano 05 maj 2015 - 15:20
no cóż podobnie jak ja ze spinningiem łowie sobie czasem szczupaczki, ostatnio nawet za pstrągiem latałem na Sanie i Dunajcu jednak łapanie karpi to jest właśnie mój konik
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |
|