Dwuczęściówka, charakterystyczne dla Loomisa wzmacniane gniazdo szczytówki = flat spot na części szczytowej za łączem. Ale w praktyce nie ma to najmniejszego znaczenia, dużo ryb w różnych warunkach wyciągnąłem na ten kij i u mnie ma dożywocie szczytówka w tym modelu jest trudna do podrobienia - miękka i cięta jednocześnie, mi wyjątkowo podpasowała

North Fork Composites - Nowe blanki Garego Loomisa
Napisano 03 marzec 2025 - 09:30
Napisano 03 marzec 2025 - 11:33
Mam co prawda tylko jeden kij NFC, kupiony jako używka od kolegi @psd. Jestem ogólnie zadowolony, ale jak próbowałem się nad nim głębiej zastanowić po pewnym okresie użytkowania, ok. 250 h użytkowania, to ułożyło mi się w głowie takie coś: tej kij wszystko robi bardzo dobrze ale nic nie robi doskonale. Może Loomis, ze względu na doświadczenie/wiek wie, że w sumie o to chodzi...
- psd27 lubi to
Napisano 03 marzec 2025 - 12:18
Friko, on 03 Mar 2025 - 08:30, said:
będzie ok do łowienia główkami 2gr do ok 7 gr z opadu???Dwuczęściówka, charakterystyczne dla Loomisa wzmacniane gniazdo szczytówki = flat spot na części szczytowej za łączem. Ale w praktyce nie ma to najmniejszego znaczenia, dużo ryb w różnych warunkach wyciągnąłem na ten kij i u mnie ma dożywocie
szczytówka w tym modelu jest trudna do podrobienia - miękka i cięta jednocześnie, mi wyjątkowo podpasowała
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 03 marzec 2025 - 12:35
Tak, chociaż te 7 gr główki to już będzie raczej max i raczej z niewielką przynętą. Nie chodzi o rzucanie tylko o to ze podbicie nie będzie już tak dynamiczne
Napisano 03 marzec 2025 - 12:42
range1970, on 03 Mar 2025 - 10:33, said:
Mam co prawda tylko jeden kij NFC, kupiony jako używka od kolegi @psd. Jestem ogólnie zadowolony, ale jak próbowałem się nad nim głębiej zastanowić po pewnym okresie użytkowania, ok. 250 h użytkowania, to ułożyło mi się w głowie takie coś: tej kij wszystko robi bardzo dobrze ale nic nie robi doskonale. Może Loomis, ze względu na doświadczenie/wiek wie, że w sumie o to chodzi...
myślę że to są przede wszystkim blanki / wędki do łowienia ryb a nie do machania w fotelu łowienie ryb "fotelowy" sprzęt potrafi boleśnie zweryfikować i nagle okazuje się ze coś co zostało zaprojektowane głównie po to żeby dobrze wyglądać niekoniecznie robi robotę. I w drugą stronę - jak ktoś szuka sprzętu na 15cm okonki to Loomis jest do tego niepotrzebny, w zupełności wystarczy wklejka za 100 zł ze sklepu.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, nfc, g.loomis, blank
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych