Ktoś ten mandat na pewno dostał, ale wiemy że to kropla w morzu. Tak poza tym to chciałbym wierzyć
Użytkownik leszczynski.bp edytował ten post 07 październik 2016 - 19:51
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 październik 2016 - 19:50
Ktoś ten mandat na pewno dostał, ale wiemy że to kropla w morzu. Tak poza tym to chciałbym wierzyć
Użytkownik leszczynski.bp edytował ten post 07 październik 2016 - 19:51
Napisano 07 październik 2016 - 20:04
Problemem Siemianówki nie jest trolling, sieci, rybacy, PZW, brak kontroli, mandatów czy nawet ryb...problemem jest to, że ten zbiornik został zaprojektowany i wykonany wadliwie, do tego w miejscu, w którym nie miał prawa powstać. Siemianówka zabiera wodę Narwi, a to co łaskawie oddaje, jest brudne i zatrute.
Oczywiście wszyscy pochowali głowy w piasek i nikt tego oficjalnie nie przyzna, bo jeszcze trzeba by było coś z tym zrobić
Napisano 07 październik 2016 - 22:03
Problemem Siemianówki nie jest trolling, sieci, rybacy, PZW, brak kontroli, mandatów czy nawet ryb...problemem jest to, że ten zbiornik został zaprojektowany i wykonany wadliwie, do tego w miejscu, w którym nie miał prawa powstać. Siemianówka zabiera wodę Narwi, a to co łaskawie oddaje, jest brudne i zatrute.
Oczywiście wszyscy pochowali głowy w piasek i nikt tego oficjalnie nie przyzna, bo jeszcze trzeba by było coś z tym zrobić
Wiesz to już nie o to chodzi, że "zabiera wodę Narwii" (a zabiera) - ten zbiornik jest i nic się w tej kwestii nie zmieni . I właśnie jak już jest to mógłby być fajnym łowiskiem, ale nie jest bo właśnie jego problemem jest trolling (nielegalny), sieci, rybacy, PZW, brak kontroli mandatów, a w końcu ryb.
Napisano 07 październik 2016 - 23:31
Na dłuższą metę nie mógłby być i im szybciej zdamy sobie z tego sprawę, tym lepiej. To wylęgarnia sinicy i diabli wiedzą czego jeszcze. Poza tym prędzej czy później zbiornik w obecnym wydaniu zabije (dosłownie!) Narew. Nawet bym się nie skrzywił naciskając detonator i posyłając do wspomnianych diabłów zaporę.
Ktoś wpadł na szalony pomysł i Siemianówkę do życia powołał, nie widzę powodu, dla którego inni szaleńcy, tym razem mądrzejsi, nie mieliby opracować i zrealizować planu jej naprawy/likwidacji/przeniesienia. Nie jest to ani proste, ani tanie, ale nicnierobienie kosztować będzie zdecydowanie drożej. Narew jest piękną rzeką, niestety wyschnie w przypadku wystąpienia cyklu kilku suchych lat...poprzedni rok był ostrzeżeniem, gdyby bieżący był podobny...nawet nie chcę o tym myśleć
Napisano 08 październik 2016 - 14:37
problemem jest trolling (nielegalny), sieci, rybacy, PZW, brak kontroli mandatów, a w końcu ryb.
Podobno mają rozważać powrót legalnego trollingu ,a to chyba gorzej niż ten (nielegalny)
Napisano 08 październik 2016 - 14:40
Podobno mają rozważać powrót legalnego trollingu ,a to chyba gorzej niż ten (nielegalny)
I rozważają. Koszt legalnego trollingu ma oscylować w granicach 500 zł.
Napisano 08 październik 2016 - 17:03
jak by przywrócili, sprzęt do stacjonarki idzie pod młotek no ale taki jest fakt, że na trolla lecisz za dnia na kilka godzin, a nie na całą noc i dzień, chociaż wszystko ma swoje uroki
Napisano 08 październik 2016 - 17:22
I rozważają. Koszt legalnego trollingu ma oscylować w granicach 500 zł.
Ok, czyli wszyscy będą latać w trolu, przy takiej ilości kontroli nikt nie będzie płacił 500zł za taką przyjemność.
Napisano 08 październik 2016 - 18:43
Jak będzie troll za 500 zł, to zobaczycie że i kontrole się pojawią częściej. Za dużo do stracenia mieli by "POLSCY ZABÓJCY WÓD"
Napisano 08 październik 2016 - 18:46
Jak będzie troll za 500 zł, to zobaczycie że i kontrole się pojawią częściej. Za dużo do stracenia mieli by "POLSCY ZABÓJCY WÓD"
Na sam początek może i tak, ale na kilku wizytach pokazowych pewnie się skończy.
Napisano 09 październik 2016 - 17:27
Napisano 09 październik 2016 - 18:46
Dzisiaj były zawody na zalewie. Mi praca nie pozwoliła uczestniczyć. Znajomy poinformował, że na wszystkich uczestników (nie wiem ilu) złowiono 2 szczupaczki 51 i 53cm...
To wspaniały wynik jak na zawodowców hehe, taka mała ironia. Mam propozycję dawajcie się zbierzemy i zrobimy sobie nasze jerbaitowe zawody na łowisku specjalnym bachury i zobaczymy jakie będziemy mieli wyniki ;D co wy na to?
Napisano 09 październik 2016 - 20:35
Beznadziejne łowisko wybrałeś. A może na łowisku w Pokaniewie ?
Użytkownik beton007 edytował ten post 09 październik 2016 - 20:35
Napisano 10 październik 2016 - 10:30
Beznadziejne łowisko wybrałeś. A może na łowisku w Pokaniewie ?
Pewnie że beznadziejne, tak jak i całe te gospodarstwo. Ale zaproponowałem akurat te łowisko żeby udowodnić, że tam jest szczupaka pod dostatkiem.
I nie wybrzydza on co do podawanych mu wabików. Wczoraj dla odskoczni z kolegą @kkonrad wybraliśmy się nad rzekę Bóg gdzie nie zaglądaliśmy przeszło rok i powiem że rewelacja zamierzamy częściej
Napisano 10 październik 2016 - 10:58
Napisano 10 październik 2016 - 11:05
Skoro polowiliscie na Bugu to po co proponowac ta miesiarska komerche zarybiana za nasza kase ? :-) co na Bugu mieliście?
Szczupaki fajnie współpracowały, co prawda największy niecałe 80cm ale zawsze cieszy, i kilka mniejszych. Ogólnie to wybraliśmy się zrobić zwiad gdzie łódkę zwodować żeby pomacać z łodzi w przyszłym tygodniu.
Napisano 10 październik 2016 - 11:15
A co do mięsiarskiej komerchy to zgadzam się z Toba Andrzeju w 100%, wystarczająco ich karmimy żeby oni mogli za pieniądze wędkarzy bawić się w swoje hobby. W każdym razie wiosną odłowili prądem (tylko oni wiedzą ile) tarlaków i wywieźli je do Supraśla na sciągnięcie ikry, chociaż mają sprzęt odpowiedni żeby zrobić to na łódce i rybę wypuścić spowrotem do wody. Wedłóg informacji podanej na stronie była to 1 tona. A niedawno znajomy kucharz wysyła mi zdjęcie z dwoma metrówkami przywieźionymi z gospodarstwa bachury, dodając że wziął pierwsze 2 z 13 takich samych. A my tylko pływamy i palimy paliwo i szukamy złotej recepty na łowienie ryb, których została tam zaledwie garstka na ilość wędkarzy jaka uczęszcza na kałuże.
Napisano 10 październik 2016 - 16:43
sami narzekacze
Napisano 10 październik 2016 - 17:36
Napisano 10 październik 2016 - 17:43
http://www.portal.la...ka-rzeczke.html
Można sobie dodatkowo wygooglać o parowaniu wody, o sinicach, chorych szczupakach i takich tam siemianówkowych rewelacjach. Z przykrością stwierdzam, że zupełnie nie obchodzi mnie rybność Siemianówki - odbieram ten zalew przede wszystkim jako zabójcę Narwi i nie mogę tego pomijać, nie mogę spokojnie dyskutować o tym, czy można tam trollingować, albo czy prowadzony przez PZW w Bachurach wędkarski burdel to właściwe miejsce dla zawodów wędkarskich. Cała ta nieszczęsna konstrukcja budzi moje przerażenie i obrzydzenie!
Użytkownik cristovo edytował ten post 10 październik 2016 - 17:56
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych