Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Zalew Siemianówka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5104 odpowiedzi w tym temacie

#1681 OFFLINE   tomi101

tomi101

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 583 postów
  • LokalizacjaBielsk Podlaski
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Ignatowicz

Napisano 03 październik 2018 - 21:39

Dysponuje zdjęciem ogromnego suma złowionego wczoraj , niestety z racji tego ze nie znam osób trzymających tą rybę i okoliczności w jakich zdjecie zostało zrobione nie mogę go publikować . Ryba jest ogromna , trzyma ją dwóch starszych panów niestety sum ma przeciągnięty gruby sznur przez pysk wiec podejrzewam ze skończył jak większość sumow wyciągniętych na tym zbiorniku :( zdjecie zrobił panom znajomy , nie rozmawiałem jeszcze odnośnie gabarytów tej ryby ale po zdjęciu widać ze to prawdziwy pomnik Przyrody... :(

Prawdopodobnie mamy na fotkach tego samego suma.

Znam tego niższego Pana bez zarostu,trzymającego rybę od strony głowy.

Parametry ryby-196cm/51kg.

Co do dalszych losów ryby to niestety dobrze podejrzewasz.... :(.Z tego obozowiska praktycznie nic nie wraca do wody :wacko:  :( ,i nie bieda jest tego przyczyną.

Pozdrawiam Tomi B)

#1682 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Krzysiek

Napisano 03 październik 2018 - 21:54

To obozowisko teraz nie ma konkurencji odkąd sieci nie ma cały sezon, bo wcześniej tylko rybaczówka mogła konkurować ilością pozyskanych ryb.
  • tomi101 lubi to

#1683 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 03 październik 2018 - 22:04

Tomek wrzuc mi  fotke na pocztę...chyba wiem o jaka rybe chodzi  ;)

#1684 OFFLINE   wisniowy21

wisniowy21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 postów
  • LokalizacjaBrańsk
  • Imię:Mateusz

Napisano 04 październik 2018 - 20:03

Ja w niedziele tez jestem na wodzie :P puki woda nie spadła poniżej 8 będę probowal za sumem poplywac w Vercie

#1685 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 04 październik 2018 - 20:13

Wątek wisi od połowy lipca....ma już trzynaście stron  ;) Wpadaj Andrzeju ..będzie okazja zbić piątkę  ;)

Bardzo chętnie przybił bym piątkę  Kamilu ale wyjazd z rodziną na Mazury zaplanowany.Ale jest jeszcze kilka weekendów do kończ sezonu ,slip Rybaki zielony Freelander z naklejką SPINMAD.

#1686 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 05 październik 2018 - 18:43

Dziś kolejne 210cm wzięło w okolicach płetwy grzbietowej.

#1687 OFFLINE   tabss

tabss

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 33 postów

Napisano 06 październik 2018 - 11:20

Czytam i czytam wpisy odnosnie trolingu... Panowie nie wiem nad czym tu dyskutować, to nie metoda zabija ryby tylko czlowiek. Vertical tez jest bardzo skuteczny a jakoś nie ma takiej patologii... Jak dasz komuś bron do reki to sama nie wystrzeli...

#1688 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 06 październik 2018 - 17:27

Czytam i czytam wpisy odnosnie trolingu... Panowie nie wiem nad czym tu dyskutować, to nie metoda zabija ryby tylko czlowiek. Vertical tez jest bardzo skuteczny a jakoś nie ma takiej patologii... Jak dasz komuś bron do reki to sama nie wystrzeli...

Dlatego jak idioci stanowia większość, to z urzędu się zakazuje a nie udostępnia.

#1689 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 06 październik 2018 - 17:58

Kolego 

Czytam i czytam wpisy odnosnie trolingu... Panowie nie wiem nad czym tu dyskutować, to nie metoda zabija ryby tylko czlowiek. Vertical tez jest bardzo skuteczny a jakoś nie ma takiej patologii... Jak dasz komuś bron do reki to sama nie wystrzeli..

Kolego żadna inna metoda wędkarska nie pustoszy tak tej wody. Są ludzie którzy w tym roku po kilkuletniej przerwie wykupili kartę znów, zgadnij dlaczego??   Są też tacy co w dzień i 40km w orce przepłynie i tak kilka razy w tygodniu , i nie po to by później cokolwiek żywego wypuścić.  Jak trafią w dobrą porę żerowania to do brzegu nie nadążają spływać. A jak nie żeruje zawsze może wziąść inną częścią ciała niż pysk.

• wisniowy21 lubi to

#1690 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imię:Piotr

Napisano 06 październik 2018 - 18:18

Wróciły stare czasy wszechobecnego "pyrkania", smrodu spalin i nalotu pyrkających, gdy spostrzegą twój podbierak w wodzie :/ Dzisiaj kilka ładnych ryb i u nas i u pyrkającej konkurencji.

#1691 OFFLINE   czocho

czocho

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1371 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 06 październik 2018 - 23:49

I do tego był zlot pewnego forum wędkarskiego...pełno ryb natlukli i wogole chamstwo nie do opisania. ... zaluje ze się dziś obudziłem ;-)

#1692 OFFLINE   szydłoś

szydłoś

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 610 postów
  • LokalizacjaBiebrzańska Kraina
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Sz.

Napisano 07 październik 2018 - 14:03

I do tego był zlot pewnego forum wędkarskiego...pełno ryb natlukli i wogole chamstwo nie do opisania. ... zaluje ze się dziś obudziłem ;-)

:D  :D  :D  I jakieś Duchy ........gdzieś Latały  B) podobno

• tomi101 i czocho lubią to

#1693 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 07 październik 2018 - 16:34

A tak szczerze jak weekend na siemionce minął ?

#1694 OFFLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 07 październik 2018 - 16:39

No właśnie jak tam żyje umierająca Siemianówka ? Działo się coś w weekend ? Chyba naprawdę ostatni albo przed ostatni rok siemki sądząc po ilości trolingujacych pseudowedkarzy ...

#1695 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Napisano 07 październik 2018 - 17:36

Byłem dziś, spotkałem kilka łódek ze zlotu. Ludzi full , większość spacerowicze. Coś tam udało się wydłubać szczupły lekko ponad 60, trochę większy sandacz, 2 spady sandała przy podbieraku, w tym jeden ładny. No i kilka króciaków z obu gatunków. Rozmawiałem na slipie z chłopakami z forum i byli zaskoczeni jak tu bez mierzenia ryby od razu w łeb i do wora.Taka smutna podlaska rzeczywistość...
  • Piotrek Milupa lubi to

#1696 OFFLINE   mentnooki

mentnooki

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 467 postów
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imię:ANDRZEJ
  • Nazwisko:KRUK

Napisano 07 październik 2018 - 20:25

Byłem dziś, spotkałem kilka łódek ze zlotu. Ludzi full , większość spacerowicze. Coś tam udało się wydłubać szczupły lekko ponad 60, trochę większy sandacz, 2 spady sandała przy podbieraku, w tym jeden ładny. No i kilka króciaków z obu gatunków. Rozmawiałem na slipie z chłopakami z forum i byli zaskoczeni jak tu bez mierzenia ryby od razu w łeb i do wora.Taka smutna podlaska rzeczywistość...

Nie wiem czy żałować czy się cieszyć że nie byłem .

#1697 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8454 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 08 październik 2018 - 18:42

Nie wiem czy żałować czy się cieszyć że nie byłem .

Na zlocie żałować, przeczytaj wpisy chłopaków.

To była moja pierwsza wizyta na Siemianówce i przeżyłem mocne zdziwienie jak dojechałem nad wodę, tylu łodzi to nawet na Zegrzu nie widziałem, presja jest ogromna.

Kolejna sprawa to właśnie wszechobecne beretowanie, nawet na bardzo drogich łodziach ludzie tłukli małe ryby :wacko: aż żal na to patrzeć, bo woda ma wielki potencjał i mogłaby być rewelacyjnym łowiskiem tylko trzeba by zmienić podejście do gospodarowania wodą.

Warto by wprowadzić zmiany w limitach i zadbać o regularne kontrole, dzięki temu potomni też by się cieszyli z ryb.

Co do wyników wędkarskich to my w sobotę zapłaciliśmy frycowe, bez rozeznania wody na łódce zawitał jeden mały szczupak, ale w niedzielę  zaliczyliśmy kilka sandaczy i szczupaka. Najbardziej spodobała mi się reakcja na jednej z łódek jak wypuściliśmy tuż przy nich złowione sandacze, patrzyli na nas jak na ufoludki, a później odpalili silnik i odpłynęli  :rolleyes:

#1698 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 08 październik 2018 - 19:08

Pomyśleli że psychole, a nie wiadomo co takiemu może strzelić do głowy. Dla bezpieczeństwa uciekli.;)

W tych stronach nikt nie zrozumie wypuszczenia sandacza. Jeszcze sandacza, nie karasia...
  • cristovo i S.N. lubią to

#1699 OFFLINE   sacha

sacha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1724 postów
  • LokalizacjaW-wa
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Krystosiak

Napisano 08 październik 2018 - 19:19

Pływałem w niedzielę. Zero kontaktu z rybą podobnie ja w dniu zlotu. Wodowałem o 10:30 a w tym czasie wodował gość z 13-14 letnim synem. Wracali tak jak ja ok. 15:00 . Zeznał że złowili 5 sandaczy : 2 x 68cm i 3 sztuki ok. 60cm. Nie wiem czy brali , nie pytam . Byli świadkami holu suma który zerwał "pletkę" 0,30mm - coś ktoś źle zrobił bo to przecież ma coś koło 25-30kg , takie to się nawija na haliflądry. Inny zespół mówił o kilku szczupakach ale chłopaki z "Barweny" więc wnioskuję że jak wzieli to po jednym albo wcale. Na zatoce w lewo gdzie koledzy w sobotę natrzepali stało ok. 12:00 ponad 10 łódek ale widziałem hol jednej sztuki, może 50 cm albo ciut mniej. Tam taż nie nawiązałem kontaktu z rybą. No i niedziela była a mięska na obiad nic a nic :P.

#1700 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8454 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 08 październik 2018 - 19:23

Pływałem w niedzielę. Zero kontaktu z rybą podobnie ja w dniu zlotu. Wodowałem o 10:30 a w tym czasie wodował gość z 13-14 letnim synem. Wracali tak jak ja ok. 15:00 . Zeznał że złowili 5 sandaczy : 2 x 68cm i 3 sztuki ok. 60cm. Nie wiem czy brali , nie pytam . Byli świadkami holu suma który zerwał "pletkę" 0,30mm - coś ktoś źle zrobił bo to przecież ma coś koło 25-30kg , takie to się nawija na haliflądry. Inny zespół mówił o kilku szczupakach ale chłopaki z "Barweny" więc wnioskuję że jak wzieli to po jednym albo wcale. Na zatoce w lewo gdzie koledzy w sobotę natrzepali stało ok. 12:00 ponad 10 łódek ale widziałem hol jednej sztuki, może 50 cm albo ciut mniej. Tam taż nie nawiązałem kontaktu z rybą. No i niedziela była a mięska na obiad nic a nic :P.

Darek jak my wypłynęlismy to w tej zatoce było ze 30 łódek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych