Woblery z pianki
#241 OFFLINE
Napisano 28 październik 2010 - 11:02
zero bezinteresownosci... nie dziwie sie ze ten kraj schodzi na psy...
a co do pytania czytalem watek od poczatku i nie wiem czy mozna kupic jeszcze male ilosci bo ktos napisal ze tylko 10litrow(kg?)
wiec zeby juz nie dzwonic po firmach i wkurzac ludzi ktorzy zarabiaja na chleb spytalem tych co moze w wolnej chwili siedza sobie na forum..
pozdrawiam
#242 OFFLINE
Napisano 28 październik 2010 - 11:35
Spodziewasz się bezinteresowności? To może sam podziel się najpierw wiedzą której zdobycie wiele Cię kosztowało (i tu myślę o czystej gotówce a nie tylko wysiłku).i kto mnie uratuje przed takimi osobami...
zero bezinteresownosci... nie dziwie sie ze ten kraj schodzi na psy...
a co do pytania czytalem watek od poczatku i nie wiem czy mozna kupic jeszcze male ilosci bo ktos napisal ze tylko 10litrow(kg?)
wiec zeby juz nie dzwonic po firmach i wkurzac ludzi ktorzy zarabiaja na chleb spytalem tych co moze w wolnej chwili siedza sobie na forum..
pozdrawiam
Tylko nieliczni wiedzą ile kasy trzeba utopić aby do czegoś w tej tematyce dojść. Ile setek kształtek i ile różnych materiałow i to nie tanich wlądowało w koszu. Kiedyś jeden drobniutki błąd i to w zaufaniu do urządzenia elektrycznego kosztował mnie około 600 już niemalże ukończonych woblerów. Efekt - kosz.
Powiem wprost. Chcesz wiedzieć coś o drucie to Ci powiem bo to prawie proste jak drut. Chesz wiedzieć coś o chemii to albo się sa się naucz, albo niech ktoś Cię czegoś nauczy. Nie oczekuj jednak, że zrobi to za darmo.
Masz rację, że ten kraj schodzi na psy. Jednak powód jest inny:
Zbyt dużo osób stara się jechać na cudzym grzbiecie zamiast zabrać się do roboty!
#243 OFFLINE
Napisano 28 październik 2010 - 12:52
ja jednak pytalem tylko o cene i ilosc izopianu
(a na takie cos to mysle ze nie mialbys wyrzutow odpowiedziec:)
pozdrawiam goraco
aXon
#244 OFFLINE
Napisano 28 październik 2010 - 16:55
#245 OFFLINE
Napisano 28 październik 2010 - 17:19
troszke ta odpowiedz nie pasuje do mojego postu tylko tego wyzej wiec nie bede odpisywal (bo co do techniki itp. to masz 100% racje. nie jest prosto oddac tyle wysilku i kasy na testy komus od tak sobie na forum)
ja jednak pytalem tylko o cene i ilosc izopianu
(a na takie cos to mysle ze nie mialbys wyrzutow odpowiedziec:)
pozdrawiam goraco
aXon
Izopian jest niedrogi i łatwy do zdobycia. Jakieś 10 minut szukania i jeden telefon. Ty wolisz pisać na forum i czekać.
Mam nadzieję, że nie pomogłem
#246 OFFLINE
Napisano 29 październik 2010 - 06:51
#247 OFFLINE
Napisano 29 październik 2010 - 09:37
Po co się pakować w piankę? Tylko po to, żeby robić to zarobkowo, w przeciwnym wypadku nie ma sensu. To jest masakryczny wkład czasu, tak jak pisał @Sławek. A są po stokroć bardziej efektywne sposoby zarabiania . Naprawdę dla tych 100 wobków rocznie lepiej poświęcić czas na struganie, przyniesie to o wiele więcej frajdy a efektyw są szybsze.
Moze masz i racje. nie chce zarobkowo klepac woblerkow tylko zrobic pare, parenascie sztuk takich ktorych nie ma w sklepach a ktore na pewno by mi sie przydaly.
co do pianki to wlasciwie nie chodzilo mi o woblery a o wykonanie kopyta na kadlub zaglowki RC (na radio)
pozdrawiam
#248 OFFLINE
Napisano 29 październik 2010 - 09:45
Izopian jest niedrogi i łatwy do zdobycia. Jakieś 10 minut szukania i jeden telefon. Ty wolisz pisać na forum i czekać.
Mam nadzieję, że nie pomogłem
================
nabijasz sobie staty na forum czy dostales okresu ze piszesz dla nikogo nie potrzebne rzeczy?
gdzie byli twoi rodzice?
na prawde niektorzy ludzie z forum powinni isc do psychologa bo pozniej moze byc juz ciezko wyjsc z tego
pozdrawiam
#249 OFFLINE
Napisano 29 październik 2010 - 11:44
LASSOjbait powstrzymaj się od zgryzliwych uwag,i sugerowania że ktos jest leniwy i mu sie nie chce szukać,nie chcesz pomóc i dzielić się wiedzą ,to po co zaśmiecasz wątek.Twoje dążenie do szukania zadym jest zastanawiające.
#250 OFFLINE
Napisano 29 październik 2010 - 15:55
1. Tępię posty leniwych małolatów, którym się nie chce samemu poszukać (oprócz sytuacji w której znalezienie czegoś jest rzeczywiście trudne)
2. Mam okres
3. Nabijam sobie posty. Od 6 lat chyba z 600 nabiłem
#251 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2011 - 22:17
Załączone pliki
#252 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2011 - 16:24
#253 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2011 - 20:34
#254 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2011 - 20:22
nie sądziłem ze tyle osób robiło i robi sobie foremki do woblerów
faktycznie jak ktoÅ› ma zapotrzebowanie nawet na 300 szt. rocznie to lepiej wziasc sie za wycinanie z balsy czy lipy
sam to wszystko przerabjałem kilkanascie lat temu
mam prośbe do wszystkich speców od odlewania lubie popatrzec na fotki foremek , woblerków i całego osprzetu , prośba jest taka by te osoby zamieszczały fotki z jakimis opisami czy to na tym forum czy na forum na którym ja zamiesciłem fotki swoich foremek
poniżej link.
http://www.fors.com.pl/forum-techniczne/30002-warsztat-majst erkowicza-woblerki.html
pozdrawiam odlewników
#255 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2011 - 19:30
#256 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2011 - 21:17
#257 OFFLINE
Napisano 07 maj 2012 - 13:28
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=337548 msg_337548
#258 OFFLINE
Napisano 08 maj 2012 - 15:46
#259 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2012 - 13:40