Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

'15 Shimano Twin Power 2015 (SW i nie tylko)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1481 odpowiedzi w tym temacie

#921 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 20:50

W Okumach to zdaje sie specjalizuje sie Kolega @Guzu i do niego warto w tej sprawie uderzac 😏
  • Guzu i Raffaello lubią to

#922 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 03 grudzień 2016 - 20:52

W Okumach to zdaje sie specjalizuje sie Kolega @Guzu i do niego warto w tej sprawie uderzac

Jestesmy z Okumami dla siebie stworzeni.

Okumy to moja pasja, moja arkadia i moj czysciec.

#923 OFFLINE   tomek80

tomek80

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaToruń
  • Imię:Tomek

Napisano 03 grudzień 2016 - 20:53

Bo Okuma teraz to wyznacznik technologii, Shimano czy Daiwa muszą teraz dogonić technologicznie tą kosmiczną firmę :lol:  :lol:

#924 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 20:54

Bo Okuma teraz to wyznacznik technologii, Shimano czy Daiwa muszą teraz dogonić technologicznie tą kosmiczną firmę :lol:  :lol:

Osobiscie jeszcze po nie nie siegnalem, bo po prostu nie czuje sie gotow.

Dam znac...

• Raffaello i tomek80 lubią to

#925 OFFLINE   tomek80

tomek80

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano 03 grudzień 2016 - 20:57

Osobiscie jeszcze po nie nie siegnalem, bo po prostu nie czuje sie gotow.

Dam znac...

Czekamy, czekamy na opinie

• Guzu lubi to

#926 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 20:59

Z pewnoscia nie omieszkam :)

#927 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:00

To chyba długo poczekamy! :D  chyba że zrobimy składkę i kupimy Danielowi prezent na imieniny!okumę!lub pod choinkę!

Użytkownik Raffaello edytował ten post 03 grudzień 2016 - 21:02

• Guzu lubi to

#928 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:01

Z pewnoscia nie omieszkam :)

wyprzedziłeś mnie! :D

#929 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:06

To chyba długo poczekamy! :D  chyba że zrobimy składkę i kupimy Danielowi prezent na imieniny!okumę!lub pod choinkę!

Nie ma najmniejszej potrzeby Koledzy :)

Lepiej wspierac potrzebujacych niz takiego darmozjada jak ja . Powaznie .  B)

#930 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:18

Serio!już bez jaj okuma ma naprawdę mocne konstrukcję! salina 30/40 i w wzwyż raw 55 łowią tym sumy i to duże i nic nie pęka!zresztą mój kolega który siedzi na stałe w Szwecji  łowi od kilku lat rav40,przynęty od 10/35cm do 150gr i od kilku lat nie smarowana itp! i zap.......la jak tala!

Użytkownik Raffaello edytował ten post 03 grudzień 2016 - 21:20

#931 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:22

I da sie :) tylko, ze to okuma :) dla mnie producent nie ma znaczenia. Jesli mialbym wydac za kolowrotek 300+ euro i mialby byc niezawodny to ok , jezeli to loteria to wole nizsza polke :)

#932 OFFLINE   tomek80

tomek80

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:29

Pewnie, przecież dojedziemy w góry i Dacią i Bentley. A co do mocnych konstrukcji to mamy Saltigę i Stella SW. Poza tym to czymś Daiwa czy Shimano wyrobiły sobie markę która jest poważana na całym świecie od kilkunastu lat. No ale przecież to ściema.

#933 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:30

Nurtuje mnie pytanie, dlaczego któraś z "nowszych" firm na rynku nie wyprodukowała do tej pory fajnego, trwałego i maślanie pracującego modelu kołowtotka. Teoretycznie urządzenie nie jest bardzo skomplikowane, materiały nie muszą być bardzo nowoczesne bo udane konstrukcje powstawały w latach 90tych, chociaż z tymi obecnie też nie ma problemu... Tendencja w produkcji jest znana ale przecież młody wilk mógłby namieszać, zrobić świetny produkt i sprzedać duże ilości? Czy może jednak nie jest to jednak takie proste ?

Użytkownik guciolucky edytował ten post 03 grudzień 2016 - 21:32

• Guzu i malinabar lubią to

#934 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 21:32

I da sie :) tylko, ze to okuma :) dla mnie producent nie ma znaczenia. Jesli mialbym wydac za kolowrotek 300+ euro i mialby byc niezawodny to ok , jezeli to loteria to wole nizsza polke :)

Kolego okuma okumą ale jest młynek marki jaxon zx za śmieszne pieniążki i Ci powiem szczerze że przeżyje nie jednego TP (mówię serio jestem trzeźwy!) bebechy ma jak betoniarka! i gdyby miał napis shimano/daiwa WSZYSCY! by go polecali!

#935 OFFLINE   Negra

Negra

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3377 postów
  • LokalizacjaNiebo

Napisano 03 grudzień 2016 - 22:02

Wiem wiem :) nie jestem tu od wczoraj :)

#936 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 22:35

I prosze, temat dociera do szerokich kregow, juz gielda zapelnia sie tymi niby lepszymi, przykladowo Existami. One tez stukaja widocznie 😏

Okumy? Drogie w sumie, a Jaxon to ponad 2 stowki, tez nietanio. Pojawily sie za to korby z chinckiego rynku, nazwa jak tamtejsza plecionka, cena w okolicach pol ZX Machine! Tylko skad wziac teraz frajerow na moje Shimano? Bo chyba czas sie ich pozbyc i przeniesc sie do krainy chinskiej jakosci za uczciwe 130 zl...juz sie doczekac nie moge 😉

#937 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 22:39

I prosze, temat dociera do szerokich kregow, juz gielda zapelnia sie tymi niby lepszymi, przykladowo Existami. One tez stukaja widocznie

Okumy? Drogie w sumie, a Jaxon to ponad 2 stowki, tez nietanio. Pojawily sie za to korby z chinckiego rynku, nazwa jak tamtejsza plecionka, cena w okolicach pol ZX Machine! Tylko skad wziac teraz frajerow na moje Shimano? Bo chyba czas sie ich pozbyc i przeniesc sie do krainy chinskiej jakosci za uczciwe 130 zl...juz sie doczekac nie moge

A ile tamte na kg masy wlasnej wychodza w PLNach ? 

Bo to chyba teraz tak sie liczy czy OK ? 

#938 OFFLINE   tomek80

tomek80

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaToruń

Napisano 03 grudzień 2016 - 22:44

A bo człowiek jest głupi. Kupuje TP czy inne drogie młynki, jak ma to samo za 200zł w postaci Jaxona czy Okumy. Ogólnie frajerzy na całym świecie wydają kupę kasy jak mają takie kosmiczne tanie rzeczy. 

#939 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 03 grudzień 2016 - 22:50

Nurtuje mnie pytanie, dlaczego któraś z "nowszych" firm na rynku nie wyprodukowała do tej pory fajnego, trwałego i maślanie pracującego modelu kołowtotka. Teoretycznie urządzenie nie jest bardzo skomplikowane, materiały nie muszą być bardzo nowoczesne bo udane konstrukcje powstawały w latach 90tych, chociaż z tymi obecnie też nie ma problemu... Tendencja w produkcji jest znana ale przecież młody wilk mógłby namieszać, zrobić świetny produkt i sprzedać duże ilości? Czy może jednak nie jest to jednak takie proste ?

jest to bardzo proste, ale zupełnie nie biznesowe, Mercedes już raz się prawie wywrócił przez "Beczkę"

• olb lubi to

#940 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 03 grudzień 2016 - 22:52

Jakby nie liczyc, wychodzi tanio. Produkt doskonaly. Na stronach zagranicznych przy wielu modelach juz niestety 'out of stock', moze nie starczyc, jesli sie nie pospieszymy. To kres nienadazajacych za trendami firm, takich jak Daiwa i Shimano...zwlaszcza Daiwa i Shimano! Zaspali, nie rozumieja, czego nowoczesny wedkarz poszukuje. Coz, brutalne prawa rynku. Japonczycy sa jednak naiwni, ekonomicznie glupi, no i przede wszystkim technicznie niewydolni, nie potrafia zrobic niestukajacego za 1000$, gdy Chinczycy klepia takie za setna tego wartosc. Albo i taniej! Fuszerka. Nie dajmy sie dluzej dymac, cokolwiek to znaczy, placmy tym, ktorzy nas szanuja! Placmy rzecz jasna malo, bo kolowrotki to prostackie krecidelka, tu nie ma za co bulic wiecej niz 100-150 zl brutto z przesylka 😏

Użytkownik coloumb edytował ten post 03 grudzień 2016 - 22:56

• Mariusz Gulbiński lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych