Pstrągi 2015
#841 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 21:21
#842 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 21:55
Sesja zdjęciowa byłą bardzo krótka ,zależało mi na tym aby go szybko uwolnić stąd takie zdjęcia .
generalnie ten rok dał mi już kilka rybek w okolicach 60 cm.
przynętą był TROUT WORM na główce 2,5 grama
http://sklep.northro...olor-wr010.html
Diabelnie skuteczny:)
Kolejna rybka na WORMA to już dzieło mojej małżonki z której jestem bardzo dumny bo była ze mną na pstrągach pierwszy raz.
Krótki instruktaż i baaaam....50+
Pozdrawiam.
Konrad-Northrods
Gratulacje dla Żony
Ja cztery lata uganiam sie za pstragami i dla mnie 50 cm to magiczny wymiar
Chciałbym miec taki pierwszy wypad na pstragi
Fajne macie rzeczki
Wstaw te 60 to sie zmobilizuje i moze w koncu złowie fajną rybke
#843 ONLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 22:04
Konrad-Northrods
Gratulacje dla Żony
Fajne macie rzeczki
Nie chcialbym sie madrzyc . Bo ja 4 lat nie ganiam za pstragami, jeszcze.
Ale jesli sa problemy z 50tka, to zmien wody.
#844 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 22:09
Czy to przypadkiem nie jest reklama swojego sklepu ? Nazwa sklepu Northrods nick : Konrad-Northrods
Zgadza się , jednak żeby była jasność przynęty te są niesamowicie skuteczne a używają ich także zawodnicy.
Jest tak zaprojektowana aby nie zastanawiać się czy złowisz pstrąga w krótkim czasie tylko ile ich złowisz.
Tak samo na zwykłym prywatnym łowieniu pozwalają mi na uzyskanie lepszych wyników.
Co do zestawów ,wygląda to następująco:
Pierwszy to SLF706-2 nano , kołowrotek 2000 z nawiniętą plecionką 0.4 Light game lub 0,6
-obsługuje mi wszelkie przynęty robalopodobne zbrojone na główkach od 2,5- 6 gram oraz wobki do 6 cm
Drugi to Matagi Big Pond, młynek 1000 pletka 0,2 light game
Tylko jigi od 1-3gram
Przynętę prowadzę skokami ale w taki sposób by wpuścić ją w stanowisko pstrąga od przodu lub od jego boku
Przypomina to trochę łowienie na streamer. Po rzucie robię trzy skoki i odpuszczam przynętę z nurtem, wyciągam trochę plecionki i powtarzam do momentu aż będę blisko stanowiska pstrąga.
Ciężar główki dobieram odpowiednio do danego stanowiska i szybkości nurtu.
To jedna z kilku technik przy tej przynęcie, ale potrafi ruszyć największe i najostrożniejsze ryby a oto chyba chodzi.
Pozdrawiam.
- arti24 lubi to
#845 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 22:19
Konrad-Northrods
Gratulacje dla Żony
Fajne macie rzeczki
Czsami trzeba zmienić podejście i spróbować trochę innych kombinowanych technik a może się okazać że nasze wody wcale nie są takie złe.
Ja nie mam u siebie żadnych odcinków specjalnych a jednak kilka ładnych ryb 50 + już mi w tym roku wyjechało
#846 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 22:22
Piękny, w podbieraku wygląda na dużo większego niż w ręce
był duży ale chciałem szybko go wypuścić a pokazać jego pancerną głowę stąd nie widać zbyt jego długości za to w podbieraku już tak:)
#847 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 22:29
Dokarmiali dokarmiali ale nie w styczniu a w październiku już za nimi biegali gdzie tu etyka
- stachcore lubi to
#848 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 22:53
Piątkowy 45cm z małej rzeczki na rozpoczęcie sezonu:)
Tomek ładna rybka. Aż chce się nad wodę zasuwać.
Użytkownik Jacek_bp edytował ten post 02 marzec 2015 - 22:54
- tonyopole lubi to
#849 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 23:18
Jak na luty to brzuchol ma taki jakby zapomniał się wytrzeć.
Pstrągi nie występują tylko w małych płytkich, szybkich potoczkach gdzie żywią się przede wszystkim jakimiś bezkręgowcami, owadami i rzadko kiedy złapią jakąś rybkę. Pstrągi łowi się także w nizinnych rzekach o charakterze mało "pstrągowym", gdzie miejscami woda prawie stoi, mają masę pożywienia w postaci przeróżnych owadów a przedewszystkim wielu gatnków ryb - moim zdaniem W takiej rzece mają troszkę lepszy przyrost i znacznie łatwiej i szybciej mogą nabrać ciała, zregenerować się po tarle bo pożywienia mają pod dostatkiem.
Użytkownik Tomus edytował ten post 02 marzec 2015 - 23:22
- Kuballa44 i Kacperek lubią to
#850 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 23:27
Nie ma się co dziwić... Mnie parę dni temu "bardziej miejscowy niż ja" oswiecił, że "odtąd-dotąd", to nie mam co latać bo "Oni ze Staśkiem" i z glizdami, to od trzech miesięcy wszystkie dołki obskakiwali... Nie latali tylko "tam i tam" bo za daleko od chałupy. I faktycznie, nie kłamał, wczoraj wyjąłem w końcu takiego ze 22-23 centy...
A rzeczka wygląda z grubsza tak i to wcale nie są jakieś super miejscówki, bo są i mocno lepsze:
22022015126.jpg 91,56 KB 59 Ilość pobrań
22022015127.jpg 106,12 KB 28 Ilość pobrań
23022015130.jpg 120,46 KB 24 Ilość pobrań
- Guzu, hlehle, Karol Krause i 4 innych osób lubią to
#851 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 23:44
Panowie, jakie ku*wa leśne Staszki... Od tego roku na ryby chodzę z plecakiem tak wyglądającym, jak widze delikwenta, siadam, odpalam kiepa, i czekam aż podejdzie.
Rozmowa jest krótka, ew jest jej brak bo mimo gumowców na nogach gościu potrafi spieprzać przez rzekę jak bazyliszek, na pozór nie dotykając wody. Jak narazie 2 przypadki natknięcia się na kolegów z czerwonym twisterem, jeden grzecznie odstawił robaki i chyba zrozumiał aluzję, z drugim nie zdażyłem porozmawiać bo niczym łania zaczął przesadzać rzekę, przy okazji robiąc z wędki travelka.
- Guzu, maciekd07, CLAUDIO i 30 innych osób lubią to
#852 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2015 - 23:49
Gdyby "Oni ze Staskiem" i z glizdami u mnie biegali byłbym szczęśliwym człowiekiem. Tutaj "maszynka" rządzi!
U Ciebie Kuba też.
Użytkownik markir edytował ten post 02 marzec 2015 - 23:52
#853 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 08:25
Mój znajomy mówi ze dawniej pstrągi były w każdej rzeczce tylko jedne szybciej oddychały drugie wolniej......
#854 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 10:00
Dokarmiali dokarmiali ale nie w styczniu a w październiku już za nimi biegali gdzie tu etyka
Zastanów się kolego zanim coś napiszesz bo trawa w październiku to jest raczej zielona.
Przy okazji chciałbym wszystkim podziękować za miłe słowa a w szczególności koledze Tomus za przynęty i wiedzę dzięki której miałem okazje spotkać się już z kilkoma ładnymi kropkami w tym roku.
#855 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 10:57
Nie ma się co dziwić... Mnie parę dni temu "bardziej miejscowy niż ja" oswiecił, że "odtąd-dotąd", to nie mam co latać bo "Oni ze Staśkiem" i z glizdami, to od trzech miesięcy wszystkie dołki obskakiwali... Nie latali tylko "tam i tam" bo za daleko od chałupy. I faktycznie, nie kłamał, wczoraj wyjąłem w końcu takiego ze 22-23 centy...
A rzeczka wygląda z grubsza tak i to wcale nie są jakieś super miejscówki, bo są i mocno lepsze:
..zorro, mnie nie dziwią robaczkarze, bo działają niemal na każdej rzece pstrągowej..bardziej te zarzuty??
#856 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 16:47
..zorro, mnie nie dziwią robaczkarze, bo działają niemal na każdej rzece pstrągowej..bardziej te zarzuty??
Zara tam zarzuty... To taka paddzierzdka razgawora raczej była...
A co do gliździarzy, to niestety mogą sobie po "mojej" Kamiennej latać do woli bo to, niestety, k.....a, woda nizinna...
#857 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 18:46
No powiem że mając tak wyposażony plecak podróżny to bez skrupułów bym co niektórych z autochtonów pytał czy czują się bez-cznie....
Użytkownik Fred Arbogast edytował ten post 03 marzec 2015 - 18:48
#858 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 20:52
W końcu i u mnie zaczynają nabierać ciała
- Guzu, Artech, patu i 16 innych osób lubią to
#859 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 21:34
..jeden zrzuca, drugi nabiera...nic w przyrodzie nie ginie..
Szykuj formę na "ososie dla łubogich" ...
P.S.gratuluję kropiszcza...
- Piotr 75 i AdasCzeski lubią to
#860 OFFLINE
Napisano 03 marzec 2015 - 22:05
Na ,, ososie '' forma u mnie jest zawsze...
Ty też się szykuj... żeby później nie było ...szukania po slipie
- patu lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych