Napewno cieszą
Ja o takich mogę tylko pomarzyć.
Użytkownik rrthc edytował ten post 19 kwiecień 2015 - 18:05
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 kwiecień 2015 - 18:04
Użytkownik rrthc edytował ten post 19 kwiecień 2015 - 18:05
Napisano 19 kwiecień 2015 - 18:05
Gratuluje Panowie, piekne rybki. Dajecie niezle do pieca. U mnie jeszcze nedza z kropkami.
Wczoraj i ja zaliczylem wypad nad swoj ulubiony ciurek ale niestety mimo ze wydawalo mi sie ze warunki sa lepsze jak 2 tygodnie temu to wynik wcale tego nie potwierdzil. Kilka kropkow siadlo ale glownie same maluchy, do tego maly lipionek. Woda tym razem nizowa i jak w szklance. Duzych kleni widzielismy setki, kilka sporych kropkow ale niestety nie za bardzo chcialy brac. Ryby jeszcze malo aktywne, Cale w pijawkach, niektore ryby byly tak oblezone ze wygladalo to jakby mialy wlosy . Temp wody troche podskoczyla ale to jeszcze nie to. Teraz szykujemy z kumplem wypad na nasza Dream River i damy rybka dojsc do siebie. Ponizej 2 fotki, moj kropasek na Bobeskowa 5tke i najladniejsza rybka dnia zlapana przez mojego przyjaciela + Taki krotki klip
Moj.jpg 83,01 KB 10 Ilość pobrań
Nico.jpg 52,43 KB 10 Ilość pobrań
www.youtube.com/watch?v=2c0EMpIsPHM
Użytkownik Predatorhunter edytował ten post 19 kwiecień 2015 - 18:06
Napisano 19 kwiecień 2015 - 18:08
Masz zdrowie Mariusz Dzisiaj to nawet psa musiałem na pole wyganiać Naciapałeś tych przedszkolaków W taki ziąb to każda rybka cieszy.
Napisano 19 kwiecień 2015 - 18:15
'Jasiu trza pokluc troszke rybkow to cos do tarla moze sie ostanie z czego tlow w "Maciejowce" jest zrobiony?
Napisano 19 kwiecień 2015 - 18:36
Cholera wie.Jak znałem Wacka to nigdy nic poza chaczykami nie kupił w sklepie Pewnie urwał jakiś rękaw ze swetra na dzikim wysypisku nad Dunajcem.
Napisano 19 kwiecień 2015 - 21:48
Dzisiejsze
20150419_112112.jpg 261,92 KB
10 Ilość pobrań
20150419_084138.jpg 238,01 KB
10 Ilość pobrań
Ten ponad 0,5m gruby, pierwszy raz taki się trafił. Widziałem tak szerokie tęczaki ale potok pierwszy raz taki.
Użytkownik rutra edytował ten post 20 kwiecień 2015 - 12:02
Napisano 19 kwiecień 2015 - 22:51
A to moje wypociny z zeszlego czwartku i piatku.
Napisano 19 kwiecień 2015 - 23:07
Rewelacja rzeczka Piekne klimaty
Napisano 20 kwiecień 2015 - 08:43
co to za avid ze tak ci spadają ??? tez avidem łowie pstrągi i nie miałem takiego dnia .
Napisano 20 kwiecień 2015 - 14:56
co to za avid ze tak ci spadają ??? tez avidem łowie pstrągi i nie miałem takiego dnia .
To jest AVS90MLF2. Nie mysle, ze to wina wedki. Juz bardziej brak mojego doswiadczenia. Byc moze rowniez slabej jakosci kotwiczki, ktore musze wymienic. Moze rowniez byc to, ze uzywam pletki. Moze brak zadziorow w hakach? Nie wiem jeszcze co, ale do tego dojde. Bede systematycznie wprowadzal korekty i powinno byc z czasem lepiej. Pstragowania to sie dopiero ucze.
Napisano 20 kwiecień 2015 - 15:24
Zbieracz miedzi.
Napisano 20 kwiecień 2015 - 15:38
Kijaszek pracuje w miarę poprawnie choć do ideału pstrągowego trochę mu brakuje.Te spady i fruwające rybki to ewidentnie wina plecionki.Skoro spinają się takie maleństwa to lepiej od razu coś w zestawie zmienić.Rzeczka śliczna a i filmik zrobiony super.
Napisano 20 kwiecień 2015 - 16:22
Kijaszek pracuje w miarę poprawnie choć do ideału pstrągowego trochę mu brakuje.Te spady i fruwające rybki to ewidentnie wina plecionki.Skoro spinają się takie maleństwa to lepiej od razu coś w zestawie zmienić.Rzeczka śliczna a i filmik zrobiony super.
Dziekuje Panie Januszu za rade i komplement. Tak wlasnie myslalem, ze to plecionka powoduje tyle spadow. We wtorek bedzie okazja na weryfikacje, zmieniam pletke na zylke.
Napisano 20 kwiecień 2015 - 16:26
Podeślij następny filmik z żyłką.
Napisano 20 kwiecień 2015 - 16:30
Ja bym przy holu trzymal kija w miare mozliwosci bardziej pionowo,bedzie lepiej amortyzowac
Napisano 20 kwiecień 2015 - 16:37
Też mi się wydaje , że kij bardziej pionowo , bo on prawie nie pracuje.Całą amortyzację przejmuje linka.
Napisano 20 kwiecień 2015 - 17:51
Na pstrągi tylko żyłka.
Napisano 20 kwiecień 2015 - 18:05
Na pstrągi tylko żyłka.
A na ławce było napisane "dupa" i mam teraz drzazgi w ...
Napisano 20 kwiecień 2015 - 18:29
To jest AVS90MLF2. Nie mysle, ze to wina wedki. Juz bardziej brak mojego doswiadczenia. Byc moze rowniez slabej jakosci kotwiczki, ktore musze wymienic. Moze rowniez byc to, ze uzywam pletki. Moze brak zadziorow w hakach? Nie wiem jeszcze co, ale do tego dojde. Bede systematycznie wprowadzal korekty i powinno byc z czasem lepiej. Pstragowania to sie dopiero ucze.
Ryśku, dwie rzeczy rzuciły mi się w oczy oglądając Twój film pod kątem możliwych powodów spadania ryb.
1. Przy plecionce w krótkim dystansie widać najwięcej spadów i to jest moim zdaniem standard szczególnie jak chodzi o mniejsze ryby...
Zwróć uwagę, że ryby zacięte z większej odległości i większe już tak szybko nie spadają nawet mimo "nieszczęśliwego" trzymania kija
2. Kij na sztorc w holu ryb łososiowatych ale i innych silnych i dynamicznie walczących ryb to hol bez wykorzystania mocy dolnika z przeciążoną
szczytówką ale o tym pisali koledzy już wyżej i ja to również potwierdzam.
Nie zrażaj się do plecionki bo są sytuacje gdzie bez niej nie połowisz, choć w takim łowisku żyłka na więcej zalet niż plecionka.
Dwie szpulki jedna podstawowa z żyłką i jedna z plecionką powinny zasilić twoją kamizelkę
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 20 kwiecień 2015 - 18:31
Napisano 20 kwiecień 2015 - 18:40
Arek praktycznie powiedzial wszystko,osobiscie lowie na plecke tylko dla tego,ze czuc to "lupniecie" dla mnie to najwieksza frajda ..........zylka wybacza duuuuuuzo wiecej ,plecka juz nie..............pozdrawiam Mario
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych