Nie dość, żem gorszego sortu to jeszcze burak co w styczniu pstrągi łowi...
Jak żyć...?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 grudzień 2015 - 22:25
Nie dość, żem gorszego sortu to jeszcze burak co w styczniu pstrągi łowi...
Jak żyć...?
Napisano 26 grudzień 2015 - 22:33
Same okropne tytuły na nas spadają tej zimy
Napisano 26 grudzień 2015 - 22:46
.. pomijajac to ze jestes strasznie wrazliwy na swoim punkcie swojego ego..
Dla dokończenia tu kompletnie nie chodzi o moje ego...tu chodzi o zwykłą komunikacje miedzy ludzka....masz inne zdanie, szanuje je. Ale nie nazywam cie w żaden sposób....nie potrzebuje tego,robisz to sam.
Napisano 27 grudzień 2015 - 14:54
tak na rozluźnienie tematu moja życiówka - 64 cm z 6 kwietnia b.r.
Napisano 27 grudzień 2015 - 15:13
hmm? Jeśli łowiskiem była rzeczka z północy Polski, to czy nie jest to przypadkiem troć wędrowna?
Napisano 27 grudzień 2015 - 15:24
Wygląda raczej na najbrzydszą rzeke pstragową w kraju na wschodzie Polski Oczywiście moge się mylić bo może to być wolniak jakieś innej rzeki, choć wszystkie elementy pasują
Użytkownik DAWIDspinn edytował ten post 27 grudzień 2015 - 15:24
Napisano 27 grudzień 2015 - 15:35
O tej porze roku kelty są już dobrze odpasione i lekko wysrebrzone. Podobno troć włocławek już pokonuję więc i na wschodzie też się ją widuje. Wiele lat temu w "WP" zamieścili zdjęcie mojego samca kelta 75cm z Regi złowionego w kwietniu i napisali że to pstrąg potokowy
Napisano 27 grudzień 2015 - 15:40
Moga pokonywać owszem, ale jeśli to ta rzeka o ktorej myśle to nie ma możliwości wejścia tam troci wędrownej. Jak większość malych rzek na wschodzi Polski są dzielone kilkunastoma tamami w swoim biegu. Nie spotyka się u nas jak i u naszych "dolnych" sąsiadów troci wędrownej. Na "nizzinych" rzekach zwanych krainą pstrąga i lipenia, takie wybarwienie podobne do troci jak i brak czerwonych kropek to normalka.
Napisano 27 grudzień 2015 - 15:51
Spierał się nie będę bo sam wiem jak różnorodne może być ubarwienie pstrąga potokowego. A rzeczka sama w sobie, rzeczywiście typowo nie pstrągowa, ale pstrągi mają to gdzieś. Szkoda, że do niej mam taki kawał bo czasem lubię takie bagienno-łąkowe kropy.
Pozdrawiam
Napisano 27 grudzień 2015 - 15:58
Wygląda raczej na najbrzydszą rzeke pstragową w kraju na wschodzie Polski Oczywiście moge się mylić bo może to być wolniak jakieś innej rzeki, choć wszystkie elementy pasują
Czyżbyś miał na myśli rzekę - warzywo?
Napisano 27 grudzień 2015 - 16:18
Napisano 27 grudzień 2015 - 16:52
Napisałeś to ponieważ jestes ichtiologiem czy może posiadasz wiedze na temat populacji ryb w rzece w której została złowiona? Czy po prostu wygląda jak troć i ciut za duża na pstraga więc troć ?
Też pewnie troć?
Użytkownik DAWIDspinn edytował ten post 27 grudzień 2015 - 16:58
Napisano 27 grudzień 2015 - 17:11
Napisano 27 grudzień 2015 - 17:12
Zero dymu kolego Jestem po prostu ciekaw bo interesuje się Salmo Trutta
Napisano 27 grudzień 2015 - 17:16
Panowie powyżej jest troc nie pstrąg chociaż zaraz bedą głosy ze pstrąg to troc
Fajne jest to ze potrafisz stwierdzić czy to wędrowna czy osiadła forma pstrąga potokowego na podstawie zdjęcia. Ichtiologom do tego jest potrzebny mikroskop. Oj będą się uczelnie na całym świecie o Ciebie bić.....
Napisano 27 grudzień 2015 - 18:49
Napisano 27 grudzień 2015 - 19:21
Napisano 27 grudzień 2015 - 19:23
To może aby uniknąć głupich dyskusji jak powyżej napisz po prostu dlaczego wg Ciebie jest to troć, a nie pstrąg?
Przyznam bez bicia ze również jestem bardzo ciekawy.
Napisano 27 grudzień 2015 - 19:53
Napisano 27 grudzień 2015 - 20:22
Napisze cos co bardzo mi się podoba jak ktoś zadaje pytania wałkowane 100 razy " poszukaj odpowiedniego wątku a nie zadawaj pytania na które są juz odpowiedzi "
wałkowane na tym forum było 100 razy dlaczego uważasz ze ta ryba to troć a nie pstrąg??
Podaj mi proszę link bo nie mogę znaleźć. Z góry dziękuję.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych