Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa

blanki pracownia fishing art blank

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3003 odpowiedzi w tym temacie

#2021 OFFLINE   zandermafija*SpinnigistaWT

zandermafija*SpinnigistaWT

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 566 postów

Napisano 01 grudzień 2018 - 11:12

Mało dostałem odpowiedzi, ale w oko wpadł mi jeszcze ULXF806-2N lub krótszy ULXF766-2N. Kiedyś ktoś mi je polecał. Będą one idealne pod 2-4g(max 5g) i smukłe gumy 3cale(easy shiner) ?

#2022 OFFLINE   adamklin

adamklin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 106 postów
  • LokalizacjaGdzie biorą ;)

Napisano 01 grudzień 2018 - 11:14

Posiadam, kraaga f 7lb co prawda w dwuskladzie.
Spady praktycznie się nie zdarzają .

#2023 OFFLINE   marcin186

marcin186

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 545 postów
  • LokalizacjaRadom
  • Imię:Marcin

Napisano 01 grudzień 2018 - 12:33

Ulxf 706-2N 6g i shiner 3'podbije 766-2N może być odrobinę wolniejszy,ale też powinien bez problemu dać radę.
  • zandermafija*SpinnigistaWT lubi to

#2024 OFFLINE   fkuzi555

fkuzi555

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaAndrychów / Myślenice
  • Imię:Irek

Napisano 01 grudzień 2018 - 19:21

Jeśli chodzi o okonie i spady to każdy rozmiar w ilości nawet 80% i nie ma w tym przesady. Spadały mi i 20cm i 40cm. Natomiast jeśli chodzi o akcję, to bardzo mi siadl budżetowy dam microflex i to ryb nie gubilo. Ale czucie nie to... No i motam sie

#2025 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 postów
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 13 grudzień 2018 - 12:11

Jeśli chodzi o okonie i spady to każdy rozmiar w ilości nawet 80% i nie ma w tym przesady. Spadały mi i 20cm i 40cm. Natomiast jeśli chodzi o akcję, to bardzo mi siadl budżetowy dam microflex i to ryb nie gubilo. Ale czucie nie to... No i motam sie

Połączyłem z wątkiem FA.

#2026 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 16 grudzień 2018 - 08:40

http://pl.fishingart...gowe-lexi-nano/

Ktoś już testował lub testuje owe blanki?Może coś o nich napisać?

• januszz i MarcinZ lubią to

#2027 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 grudzień 2018 - 11:17

Zbyszek Kawalec. Z tego co się orientuję to seria na jego zamówienie.

#2028 OFFLINE   skalka

skalka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 16 grudzień 2018 - 13:15

Józek, trochę pisałem na temat tych blanków str 91. Jeśli chcesz coś wiece chętnie uzupełnię. Kolega ma dwie wędki na blankach do 5 i do 9g. Pozostałe do 7 i 24 tylko oglądałem (blanki). Pozdrawiam 

• Friko i Jozi lubią to

#2029 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 grudzień 2018 - 14:03

Skalku mógłbyś wrzucić fotki z ugięciami wędek pod obciążeniem może ?

• januszz i MarcinZ lubią to

#2030 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 16 grudzień 2018 - 16:42

Zbyszek Kawalec. Z tego co się orientuję to seria na jego zamówienie.

Pawełku to wiem, rozmawiałem wczoraj z Panem Kawalcem, mówił że wspaniałe blanki Krzysiek wykonał.Chciałbym coś usłyszeć o d użytkowników.

Józek, trochę pisałem na temat tych blanków str 91. Jeśli chcesz coś wiece chętnie uzupełnię. Kolega ma dwie wędki na blankach do 5 i do 9g. Pozostałe do 7 i 24 tylko oglądałem (blanki). Pozdrawiam 

Piotr napisz coś więcej jak wiesz.

• januszz lubi to

#2031 OFFLINE   skalka

skalka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 16 grudzień 2018 - 17:49

Z fotkami nie obiecuję (coś ostatnio ciężko mi się wywiązać) ale się postaram :) . Wędka zbudowana na blanku do 5 g dla mnie jest zbyt specjalistyczna. Więc odniosę się do wędki zbudowanej na blanku do 9 g. Mi z całej serii ten leży najbardziej choć przy ostatnich zakupach przegrał z kraagiem elit do 6lb. Ten blank przy główkach 5g + przynęta 2"  zachowuje się przy animacji tak jak trzeba (dla mnie), hol bardzo przyjemny i faktycznie trzyma rybę (okonki po 20+cm łowiłem). Wiem, że są wędkarze używający wędek na tym blanku do łowienia sandaczy (ja chyba jeszcze do takich rozwiązań i łowienia nie dojrzałem). Dla mnie to wędka uniwersalna (do małych przynęt) jak nie wiesz na co będziesz łowił (gumy, woblerki, obrotówki) bierzesz właśnie taką wędkę (ograniczeniem jest tylko jedna długość). Ten blank do 24 g to ciekawa konstrukcja z szerokim zakresem jeśli chodzi o gramaturę przynęt (przynajmniej tak mi się wydaje na sucho). Józek trudno mi coś więcej napisać bo łowiłem tymi wędkami krótko, ale jak postawisz konkretne pytanie w miarę możliwości odpowiem (będzie mi łatwiej). Pozdrawiam 

#2032 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 16 grudzień 2018 - 19:46

Tak myślę by może coś poczynić na nowy sezon kijek 6-7 stopowy, który obsługuje główki 2-5g z gumkami 4-7cm ale bardzo smukłymi, jednym słowem ala jaskółki.Ma to być pod pasiaste zbóje nie wykluczając przyłowu sandacza i szczupaka.

Mam co prawda na lekko matagi area senso jig ale jest w stanie tak 3 g + gumka 3-4 cm obsłużyć komfortowo, tylko przy okoniu 30+ czy sandaczu może się zawinąć w okrąg.

Mam taką wklejkę poczynioną z kijka mikado, który  spełnia swoją rolę, ale jak będzie taki blank co komfortowo będzie spełniał powyższe warunki( choćby ten nano flex) to kto wie czy się nie skuszę.

Mowa o tym do 9 g.

Użytkownik Jozi edytował ten post 16 grudzień 2018 - 19:50

• januszz lubi to

#2033 OFFLINE   skalka

skalka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 16 grudzień 2018 - 20:13

Pod takie łowienie z czystym sumieniem polecam ULXF664-1N. Myślę również ze zakupiony w ostatnim czasie Kraag elit do 6lb czekający za szafą na swoją kolej z kilkoma innymi blankami byłby ok.

Podsumowując

Łowiąc dla przyjemności wziąłbym kraaga XF do 5lb,

Łącząc przyjemność z np. łowieniem na zawodach slima ULXF

Nanoflexa zabrałbym na zawody jako wędkę uniwersalną

Subiektywna ocena, moje łowienie okoni ewaluowało w ostatnim czasie w kierunku wędek szybkich. Na razie idę w tym kierunku znajdując w takim łowieniu sporo satysfakcji (zaczynałem od wklejek). Choć w zimie z premedytacją korzystam z tzw. klusków :) 

• Roofercat lubi to

#2034 OFFLINE   skalka

skalka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 16 grudzień 2018 - 20:15

Dla tego blanku do 9 g (5g + 7cm guma) pod agresywne prowadzenie może być ciut za dużo. Pozdrawiam

#2035 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 17 grudzień 2018 - 06:47

Dla tego blanku do 9 g (5g + 7cm guma) pod agresywne prowadzenie może być ciut za dużo. Pozdrawiam

Czyli tak 2-4g ołowiu z gumkami 4-6 cm spokojnie dałby radę.

Najważniejszą sprawą jest jego progresywna praca pod rybą, to powinien być priorytet dla dobrego kija i jak dla mnie to rzecz najważniejsza, dlatego nr 1 dla mnie jest rastek boron, jego praca pod rybą jest mega i takiego kija szukam. Może nano flex spełniłby rolę ewentualnie w Krzyśkowych 7 stopowych boronach wypada się rozejrzeć.

• januszz lubi to

#2036 OFFLINE   skalka

skalka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 17 grudzień 2018 - 15:18

No i teraz się dogadaliśmy 4 g ołowiu plus guma spokojnie da radę. Jeśli dla ciebie progresywne ugięcie czy praca jest najważniejsza to nanoflex spełni twoje oczekiwania (wg mnie) i pod okonia będzie lepszy niż boron pod tym względem. Warto rozmawiać. Józek, a nie będziesz wcześniej Lublinie (mógłbyś zobaczyć pomacać pomachać przed wyborem). Pozdrawiam Serdecznie

#2037 OFFLINE   januszz

januszz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 618 postów

Napisano 17 grudzień 2018 - 17:57

Czy ktoś ma uzbrojoną wędkę na blanku LEXI-NANO SX7313-3N?
Bardzo proszę o informację w tym temacie

Użytkownik januszz edytował ten post 17 grudzień 2018 - 17:57

#2038 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 17 grudzień 2018 - 20:01

No i teraz się dogadaliśmy 4 g ołowiu plus guma spokojnie da radę. Jeśli dla ciebie progresywne ugięcie czy praca jest najważniejsza to nanoflex spełni twoje oczekiwania (wg mnie) i pod okonia będzie lepszy niż boron pod tym względem. Warto rozmawiać. Józek, a nie będziesz wcześniej Lublinie (mógłbyś zobaczyć pomacać pomachać przed wyborem). Pozdrawiam Serdecznie

Piotr dzięki za info.Do Lublina jakoś ostatnio mi nie po drodze podobnie jak do Krzyśka do Krakowa.Jakoś tak się składa, że nie mam w te strony delegacji.Temat jest do przemyślenia na przyszły sezon.

• Daniel13 lubi to

#2039 OFFLINE   Wojt@l

Wojt@l

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaStrużki / Połaniec
  • Imię:Wojtek

Napisano 18 grudzień 2018 - 08:07

Witam,

czy Ktoś posiada wędkę na blanku z FishingArt Blaas Slim Nano SLS8615-2N / długość 8'6” / moc 8-15lb / cw 6-25g / szczyt 1,5mm dolnik 8,9mm podobają mi się takie blanki o małej średnicy. Mam już Kraaga XF cw 6-30, ale chętnie bym sobie jeszcze sprawił drugi kij na Sandacza taki odrobinę delikatniejszy z pełniejszym ugięciem... hi hi taka słabość do tego typu wędek z moich młodzieńczych początków wędkarstwa :rolleyes:  i tak już chyba zostanie z tą moją słabością. haha :D

Użytkownik Wojt@l edytował ten post 18 grudzień 2018 - 08:07

#2040 OFFLINE   skalka

skalka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 18 grudzień 2018 - 13:26

Trochę czasu do następnego sezonu jeszcze jest więc może akurat uda się jakoś spotkać (pozostaję do dyspozycji ;) ). Pozdrawiam Serdecznie

• Jozi lubi to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, pracownia, fishing art, blank

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych