No właśnie ! Co z tymi krętlikami ? Niech się Andrzej "wyspowiada" skąd (Ali ?) gdzie i jakie ?
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 27 listopad 2020 - 22:37
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 listopad 2020 - 22:35
No właśnie ! Co z tymi krętlikami ? Niech się Andrzej "wyspowiada" skąd (Ali ?) gdzie i jakie ?
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 27 listopad 2020 - 22:37
Napisano 27 listopad 2020 - 23:26
Guma lekko buja się korpusem na boki (super) ale nie ma szans aby obracała się wokół własnej osi (dla mnie niedopuszczalne).
Z ciekawości zważyłem moja dozbrojkę...10gr To jak dziesięcio gramowa wkręta w brzuchu
Dzięki, uspokoiłeś mnie Dodatkowo, zrobię a'la Godski czyli z potrójnymi krętlikami więc dociążenie będzie jeszcze trochę większe.
Napisano 27 listopad 2020 - 23:29
Napisano 28 listopad 2020 - 12:41
Niestety nie mam dłuższych "łańcuszków" krętlików i nie nazwałbym ich "praktycznie niezniszczalnymi". Uważam, że to często właśnie krętlik jest najbardziej nieprzewidywalnym elementem zestawu.
Wybacz ale tutaj się nie zgodzę. Porządny krętlik słusznej wielkości to teoretycznie 50-100 kg wytrzymałości, niech wytrzyma połowę tego a to wystarczy. Przy "tulejkowaniu" jest więcej elementów które mogą zawieść. Poza tym krętlika nic nie przegryzie.
Tak na sucho nie widzę wad rozwiązania które proponuję.
Napisano 28 listopad 2020 - 13:19
To trochę pasuje i nie pasuje do wątku?
Guma a właściwie cały zestaw siedmiu kolorów, kupiona u nas na forum jest nowa (choć już łowiłem tymi gumami i bardzo je cenię)
Natomiast dzisiaj ukręciłem sobie z nabytych elementów z opisaną wytrzymałością 30-40 kg, takie oto dozbrojki na wymiar ...taki mój nowy sprzęt
SORRY chłopaki , ale jak widzę takie skomplikowane "ustrojstwa" , od razu kojarzy mi się osobiście TO z pracą hydraulika
Napisano 28 listopad 2020 - 13:20
Napisano 28 listopad 2020 - 13:24
SORRY chłopaki , ale jak widzę takie skomplikowane "ustrojstwa" , od razu kojarzy mi się osobiście TO z pracą hydraulika
Aż zacytuję ..." nie bądź Pan rura i nie pękaj" ...
Napisano 28 listopad 2020 - 17:08
Nie ma to jak mieć kumatego syna (wiedziałem co robię inwestując w jego kumatość ) ... zamówił u chińczyka tatusiowi krętliki i nie tylko
Napisano 28 listopad 2020 - 20:29
Łowię na dozbrojki od jakiś 3 lat, sam sobie „kulam”. Potrójne krętliki, kółka łącznikowe, wkręty, kotwice, dobre szczypce i troche czasu- to tyle. Nigdy nie widziałem żeby guma „kręciła” na tym systemie, co innego lusterkowanie(chyba dobrze ująłem bujanie na boki) bo z każdej praktycznie gumy idzie to wycisnąć. Nigdy tez nie miałem problemów z zakupem zwłaszcza krętlików potrójnych bo tutaj(Niderlandy)w każdym sklepie są dostępne, prędzej wkrętów brak.Wygląda spoko, na przyszły sezon, sam chcę porobić trochę takich bardziej pro dozbrojek. Miałbym tylko pytanie, czy gumy z samymi dozbrojkami, bez dodatkowego dociążenia nie wykładają się na boki?
Użytkownik Thomas-xXx edytował ten post 28 listopad 2020 - 20:36
Napisano 30 listopad 2020 - 10:04
Napisano 02 grudzień 2020 - 20:43
Tydzień temu dopadłem na znanym portalu aukcyjnym takie o to cacuszko z '82 roku. Nie wygląda na używany. Ucieszył mnie bardziej niż kupiony jakiś czas temu nowy C4
Napisano 02 grudzień 2020 - 20:54
Super
Napisano 02 grudzień 2020 - 21:07
Ostatni tydzien mialem dylemat.... zodias czy expride
Padlo na adrene model 267ml 4-12gr 8lb
Wedka made in china i to widac. Nadlewka lakieru na startowej przelotce ktory juz jest spękany i klika. Za tą kase oczekiwal bym duzo lepszej estetyki przy zbrojeniu. Dolnik jest obłędny... kijek lezy w dloni wysmienicie. Blank bardzo szybki, akcja bliska RF.
Troche dziwny dobor przelotek bo star na klh 25, troche duza jak na ta moc wedki. Jest jeszcze kwesta tego co pisza w internetach w sprawie tytanowych ramek w gornej czesci wędziska...wiec tytanowa jest tylko szczytowa.
Pomijajac babola na startowej przelotce kij jest zajefajny, blank naprawde zrobi robote
Napisano 03 grudzień 2020 - 11:32
Napisano 03 grudzień 2020 - 16:19
Napisano 05 grudzień 2020 - 10:50
Miałem wpaść do Decatlonu tylko na chwilkę, aby odebrać zamówione Magnumy ... a skończyło się jak zwykle
Napisano 05 grudzień 2020 - 11:11
Jak poszedłem ostatnio do znajomego sklepu wędkarskiego po agrafki i fluorocarbon to zostawiłem 500 złMiałem wpaść do Decatlonu tylko na chwilkę, aby odebrać zamówione Magnumy ... a skończyło się jak zwykle
Napisano 05 grudzień 2020 - 13:03
Nowa zabawka pod lajta
Jestem bardzo pozytywnie zadowolony
Vanford (1).jpg 26,8 KB 49 Ilość pobrań Vanford (2).jpg 32,6 KB 49 Ilość pobrań
Napisano 05 grudzień 2020 - 21:38
ABU ALC-BF7 jest już u mnie od jakiegoś czasu, ale chyba nareszcie dobrałem do niego właściwy kijek ... ABU Mass Beat do 9gr.
Fajnie wygląda ten duet. A jak jutro przestanie wiać to nad wodą sprawdzę czy się dogadują
Napisano 06 grudzień 2020 - 11:24
Użytkownik Qcyk edytował ten post 06 grudzień 2020 - 11:33
1 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych