Wiosna w pełni.
Przyleciały kurierem gąsieniczki do sprawdzenia.
Ciekawe co na nie powiedzą okoliczne jazie i pstrągi.
Robaki.jpg 19,96 KB 37 Ilość pobrań
Jutro koniecznie nad wodę.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 kwiecień 2023 - 11:37
Wiosna w pełni.
Przyleciały kurierem gąsieniczki do sprawdzenia.
Ciekawe co na nie powiedzą okoliczne jazie i pstrągi.
Robaki.jpg 19,96 KB 37 Ilość pobrań
Jutro koniecznie nad wodę.
Napisano 15 kwiecień 2023 - 16:43
Napisano 15 kwiecień 2023 - 19:00
Użytkownik Pumba edytował ten post 15 kwiecień 2023 - 19:00
Napisano 15 kwiecień 2023 - 19:38
Napisano 15 kwiecień 2023 - 21:49
Napisano 16 kwiecień 2023 - 11:28
Lekki, poręczny i mocny
Czyli 22 Zillion TW HD 1000 HL.
Jerki i vertical - takie zastosowanie u mnie znajdzie.
IMG20230415173322.jpg
Krece nim juz od paru tygodni i choc sie nie znam na cascie powiem, ze lowi sie nim swietnie, mimo ze to opinia malo miarodajna....
Najwiekszym zaskoczeniem dla mnie byla jego praca i mozliwosci podawania przynet (odleglosci) w okolicach 10g z oryginalna szpula a jeszcze wiekszym zaskokiem bylo to co potrafi z najlzejszym Boostem ponizej 10g.
Co do korby i knobow to chyba madrze bedzie miec korbe na zapas,- bo jest na youtube kilka filmikow jak podczas lowineia ukreca sie jeden z knobow wraz z trzpieniem na ktorym jest osadzony....
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 11:31
Napisano 16 kwiecień 2023 - 11:46
Krece nim juz od paru tygodni i choc sie nie znam na cascie powiem, ze lowi sie nim swietnie, mimo ze to opinia malo miarodajna....
Najwiekszym zaskoczeniem dla mnie byla jego praca i mozliwosci podawania przynet (odleglosci) w okolicach 10g z oryginalna szpula a jeszcze wiekszym zaskokiem bylo to co potrafi z najlzejszym Boostem ponizej 10g.
Co do korby i knobow to chyba madrze bedzie miec korbe na zapas,- bo jest na youtube kilka filmikow jak podczas lowineia ukreca sie jeden z knobow wraz z trzpieniem na ktorym jest osadzony....
Napisano 16 kwiecień 2023 - 11:56
Fakt, w Lew's-ach ktore mialem, dostep i wygoda w tym aspekcie byla o niebo wyzsza, ale okupione to bylo takze mozliwoscia przypadkowego przestawienia owego docisku co mi sie pare razy przytrafilo....
Reasumujac potrafie sobie wyobrazic, ze jest to zapewne dla wielu denerwujacy akcent. Natomiast dla mnie poczatkujacego casting-owca nie ma to az tak duzego znaczenia.
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 11:56
Napisano 16 kwiecień 2023 - 12:52
Ja wszystkie łożyska w knobach porównuję z łożyskami w korbach Gomexus na których knoby kręcą się od podmuchu wiatruTak, drag click warczy konkretnie 😂
Ale z tymi łożyskami w knobach mi wbiłeś ćwieka - nigdy na to nie zwracałem uwagi 😎 Zaraz porównam z 18 Zillionem 🙃
Użytkownik Pumba edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 12:53
Napisano 16 kwiecień 2023 - 13:11
Wytłumaczcie mi. Jakie ma dla Was znaczenie użytkowe, żeby knoby kręciły się "od podmuchu wiatru "?
Napisano 16 kwiecień 2023 - 14:47
Napisano 16 kwiecień 2023 - 15:05
Dokladnie z rozpoczynajaca sie 13 minuta filmu slychac drobne trach...
Napisano 16 kwiecień 2023 - 15:15
I uważasz, że to "trach" ma coś wspólnego z łożyskowaniem knoba? Moim zdaniem to wada technologiczna trzpienia
Napisano 16 kwiecień 2023 - 16:02
To jednak troche zbyt daleko idaca interpretacja , jedank ten filik nie jest jedyny na ktorym jest to pokazane, co w dalszym ciagu nie daje odpowiedzi na pytanie,- co jest przyczyna owej powtarzalnej dolegliwosci. Za malo mam praktyki w urzytkowaniu multiplikatorow, zeby sie na ten temat wypowiadac, ale za bardzo polubilem je, zeby czekac w srodku sezonu az dojdzie pasujaca korba,wiec jak sie nadarzy okazja to zamowie jakas sensowna na wymiane i niech lezy i niech sie nie doczeka
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 16:04
Napisano 16 kwiecień 2023 - 16:40
Arku, tak ja jak zapewne i Ty zaczynaliśmy naszą przygodę wędkarką jeszcze w czasach 'knoba łupanego". Kto wtedy myślał o łożyskach w uchwycie kołowrotka? a nawet w prowadnicy żyłki. Nie wspomnę tu o delfinach, rexach, stabilach itp. Nawet renomowane ABU 33 i 44 nie zawracały sobie du ... , głowy taką ekstrawagancją. Nic się nie łamało. Jak piszczało nad wodą to się w niej zanurzało i po problemie, a po powrocie do domu wprowadzało się jakąś, niekoniecznie ful wypas firmową oliwkę. Tak samo było po przejściu na multiki. Raz złamałem trzpień knoba w baaaardzo renomowanym, złotym okrąglaku bo upadł mi na twardą podłogę. W tym przypadku to ewidentna wada firmowa i jestem pewien, ze dotyczy to tylko pewnej partii multika. Poważny producent na 100% też śledzi doniesienia o takich awariach. Jak dzisiaj widzę, że multik ma 11 łożysk w tym 4 w knobach to mnie śmiech ogarnia i pytanie? na jaka cholerę? Firmy produkujące samochody, wzywają wtedy klientów na naprawy serwisowe. Tutaj zrobią korekty a "normalnie" kupione multiki tzn. na gwarancji naprawią wymieniając korby. A że chcesz mieć rezerwowy zamiennik na wypadek takiej przedziwnej awarii jest bardzo słuszne ... w tamtych odległych czasach, wszyscy użytkownicy Trabantów, Syren wozili w bagażniku pół silnika tak na wszelki wpadek
Użytkownik BOB edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 16:42
Napisano 16 kwiecień 2023 - 17:20
A no takie, że badziewne łożyska w knobach nie pozwalające swobodnie kręcić się uchwytom potrafią skutecznie popsuć nawet najbardziej aksamitną pracę przekładni.Wytłumaczcie mi. Jakie ma dla Was znaczenie użytkowe, żeby knoby kręciły się "od podmuchu wiatru "?
Napisano 16 kwiecień 2023 - 17:23
...czyli wystarczą dobre tuleje. Trochę tych multików różnych klas i firm przekręciłem i powiem szczerze, że jeszcze nie trafiłem na tak badziewne łożyska, które zakłócały by pracę przekładni. Fart czy niefart? a może tylko taki prostak jestem bez wyczucia?
Użytkownik BOB edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 17:25
Napisano 16 kwiecień 2023 - 18:10
Napisano 19 kwiecień 2023 - 14:48
Napisano 19 kwiecień 2023 - 20:06
Użytkownik DumFish edytował ten post 19 kwiecień 2023 - 20:07
1 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych