Pochwal się nowym sprzętem ! ;)
#1481 OFFLINE
Napisano 03 październik 2016 - 16:56
I to nowka sztuka!
- Karol Krause, 5384, malinabar i 4 innych osób lubią to
#1482 OFFLINE
Napisano 03 październik 2016 - 16:59
Pod spinnerbaity, duze obrotówki i mocno pracujące woblery bedzie idealny.
I to nowka sztuka!
Ładna sztuka. Tak się zastanawiam gdzie ty to wszystko mieścisz.
#1483 OFFLINE
Napisano 03 październik 2016 - 17:10
Wedek mam moze ze 2-3 wiecej niz multikow.
Ogólnie, od 2 lat mam zasadę, ze aby moc sobie kupic cos nowego (kij lub kreciol), to musze sprzedac stary poprzedni. Stad głownie następuje wymiana sprzętu na nowszy i lepszy, a nie zakup kolejnego
Użytkownik Żbiku edytował ten post 03 październik 2016 - 17:13
- Guzu lubi to
#1484 OFFLINE
Napisano 03 październik 2016 - 19:04
Pod spinnerbaity, duze obrotówki i mocno pracujące woblery bedzie idealny.
I to nowka sztuka!
już cię nie lubię Kuba super maszynka - gratuluję zakupu....
#1485 OFFLINE
Napisano 04 październik 2016 - 20:20
W końcu są Mega bryle
Modele dla fishingmenów
WX Tide i Echo
DSC_5240.JPG 38,21 KB 29 Ilość pobrań DSC_5241.JPG 28,44 KB 30 Ilość pobrań DSC_5242.JPG 36,49 KB 32 Ilość pobrań
- malinabar lubi to
#1486 OFFLINE
Napisano 04 październik 2016 - 20:32
Cholera. Fajne. Gdzie i po ile te cacka? Czy na dużą twarzoczaszkę nie są za małe? Nie mam gdzie przymierzyć.
To na pewno nie podróby? Bo na zdjęciach te napisy wydają się być byle jak zrobione.
Użytkownik godski edytował ten post 04 październik 2016 - 20:33
#1487 OFFLINE
Napisano 04 październik 2016 - 20:33
Moja facjata jest spora i te modele są okej
Wcześniej miałem model |Gravity i dziwnie opadały na nos a te są okej.
Kupiłem w Lublinie/Elizówce w sklepie Rybka Cena niestety normalna rynkowa ale warto!!!!
Użytkownik 5384 edytował ten post 04 październik 2016 - 20:34
- popper i rybak109 lubią to
#1488 OFFLINE
Napisano 04 październik 2016 - 22:15
- kubazmech lubi to
#1489 OFFLINE
Napisano 05 październik 2016 - 17:39
Znad morza.Zamiana za wobki.
.
Załączone pliki
#1490 OFFLINE
Napisano 07 październik 2016 - 17:06
BB Custom Rods - Phenix M1 SWIMBAIT - dziękuje serdecznie Bartek.
M1 SWIMBAIT.jpg 125,04 KB 26 Ilość pobrań
- Guzu, jersey, Meme i 4 innych osób lubią to
#1491 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 16:01
A to moja nowa Daiwa Certate 3012H 2016
Pierwszy kołowrotek (3012H Certate 2016) zakupiony w czerwcu. Chyba po 3 wypadzie zaczęły intrygować mnie kliki dochodzące z kołowrotka. Początkowo pojedyncze i myślałem, że to ponton mi klika, ale po czasie były już po każdym przekręceniu korbką. Nakręciłem film, podobny do tego, tylko nie w formacie mp4 i trochę dłuższy, porobiłem zdjęcia i odesłałem do sklepu, w którym zakupiłem kołowrotek. Przedstawiciel Daiwy odesłał go do Niemiec, gdzie uwzględniono moją reklamację przysyłając mi nowy kołowrotek. Ucieszony pojechałem nad wodę, ale niestety już na drugim wypadzie usłyszałem znajome kliki. Znów źle kręcę? Mam pecha, drugi z rzędu? Do trzech razy sztuka? Może cała seria w Polsce trzeszczy?...
Znowu film, zdjęcia, tym razem więcej, uszkodzonego gwintu mocowania korby z powodu jakiegoś luzu… Ciekawe co się tam w środku dzieje, skoro na zewnątrz są takie uszkodzenia.
Znowu wysyłka do sklepu na mój koszt, przedstawiciel do Niemiec wysłał i tym razem reklamacji nie uznali. Niemiecki serwis stwierdził, że wszystko jest w należytym stanie i reklamacji nie będzie, odpowiedź przesłali mi oczywiście po niemiecku, bo to jeden z języków urzędowych w tym kraju, który mógłby być.
Trzeciego razu nie będzie?
Dlatego właśnie i pomimo, że nie cierpię forów, ani youtuba, to zalogowałem się dla Daiwy tu i ówdzie, by podzielić się ze światem moją ciekawą historią. Z błogosławieństwem przedstawicieli Daiwy – Pani S. zamieszczam film i zdjęcia też. Posiadam całą dokumentację, z potwierdzeniem nadania na pocztę, maile do daiwy, sklepu... no i kołowrotek też sobie leży, bo nad wodę go nie wezmę, żeby mi za każdym klikiem całej tej historii nie przypominał.
Nie chcieli grzecznie po cichu, to proszę.
Z pozdrowieniami dla przedstawicieli Daiwy.
- coma i Alexspin lubią to
#1492 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 16:07
napisz do Daiwy JP / SLP Works
idź do sądu
- Alexspin lubi to
#1493 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 16:09
Kolego, nie ma się co dziwić, to niestety DAIWA...
#1494 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 16:15
hym, aż dziw bierze, że ta firma jeszcze istnieje ...
- popper, haja1978, malinabar i 5 innych osób lubią to
#1495 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 16:17
Już wysłałem do Daiwy AU, EU. Do JP nie bo tam tylko w krzaczkach piszą a ja nie czaję.
O zwrocie też myślę, ale wpierw trochę reklamy się należy.
Pocieszeniem jest już to, że ja mniej na tym stracę.
Jak macie jeszcze jakieś pomysły to proszę o podpowiedź. Chętnie temu czas poświecę.
Użytkownik SpecialForDaiwa edytował ten post 08 październik 2016 - 16:38
#1496 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 17:03
oglondalem właśnie Twój film na YouTube i jeżeli chodzi o kliknięcie kiedy szybko ruszysz korbka i ja momentalnie zatrzymasz Kolowrotkowi nic nie jest ma to większość high speed kołowrotków!!Już wysłałem do Daiwy AU, EU. Do JP nie bo tam tylko w krzaczkach piszą a ja nie czaję.
O zwrocie też myślę, ale wpierw trochę reklamy się należy.
Pocieszeniem jest już to, że ja mniej na tym stracę.
Jak macie jeszcze jakieś pomysły to proszę o podpowiedź. Chętnie temu czas poświecę.
Mam parę Stella SW,swb,Daiwa expedition, saltiga, Catalina wszystkie wydają taki sam dźwięk kiedy kręcę tak jak na filmie i miałem takie same odczucie kiedy w 2008 kupiłem pierwszy high speed kołowrotek spinningowy była to Stella SW 8000 hg w czasie kręcenia też będziesz słyszał klikanie jedno kiedy szpula jest w najwyższym miejscu drugie kiedy w opadzie dojdzie do najniższego
Przy szybkim starcie i zatrzymaniu porostu stuka luz pomiędzy trybami każda przekładnia musi mieć luz żeby się obracać
Właśnie krecilem Stella 4000 xg 2014 nówka ma tak samo
Pierwsza wizyta w serwisie i pożądane nałożenie smaru wyeliminuje klikanie prawie do zera
- rally_Wojtek lubi to
#1497 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 19:01
Chyba słyszysz nie te kliki. Posłuchaj wtedy, kiedy robię krótkie, wolne ruchy. Korba chodzi na boki i dlatego gwint mocowania się wyciera, niszczy. Niestety nie wiem jak fotkę umieścić. Wtedy mógłbym pokazać Ci jakie ubytki są po kilku łowieniach. Dla mnie to on mojego lekkiego sezonu nie wytrzyma. A żaden smar tu sprawy nie rozwiąże.
Problemu takiego nie mam z 2510PE-H 2016. Więc Twoja teoria na temat H, w tym przypadku, nie jest chyba do końca właściwa.
Co Ty na to?
Użytkownik SpecialForDaiwa edytował ten post 08 październik 2016 - 19:11
#1498 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 19:05
raczej nie, mam Presso 2025H pracuje jak złoto, równiutko i gładko, no Shimano po prostu - tylko bez Shimanowskiego luzu na korbie i bujającego się rotora
Użytkownik BazyL edytował ten post 08 październik 2016 - 19:06
- Alexspin lubi to
#1499 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 20:16
A to moja nowa Daiwa Certate 3012H 2016
Pierwszy kołowrotek (3012H Certate 2016) zakupiony w czerwcu. Chyba po 3 wypadzie zaczęły intrygować mnie kliki dochodzące z kołowrotka. Początkowo pojedyncze i myślałem, że to ponton mi klika, ale po czasie były już po każdym przekręceniu korbką. Nakręciłem film, podobny do tego, tylko nie w formacie mp4 i trochę dłuższy, porobiłem zdjęcia i odesłałem do sklepu, w którym zakupiłem kołowrotek. Przedstawiciel Daiwy odesłał go do Niemiec, gdzie uwzględniono moją reklamację przysyłając mi nowy kołowrotek. Ucieszony pojechałem nad wodę, ale niestety już na drugim wypadzie usłyszałem znajome kliki. Znów źle kręcę? Mam pecha, drugi z rzędu? Do trzech razy sztuka? Może cała seria w Polsce trzeszczy?...
Znowu film, zdjęcia, tym razem więcej, uszkodzonego gwintu mocowania korby z powodu jakiegoś luzu… Ciekawe co się tam w środku dzieje, skoro na zewnątrz są takie uszkodzenia.
Znowu wysyłka do sklepu na mój koszt, przedstawiciel do Niemiec wysłał i tym razem reklamacji nie uznali. Niemiecki serwis stwierdził, że wszystko jest w należytym stanie i reklamacji nie będzie, odpowiedź przesłali mi oczywiście po niemiecku, bo to jeden z języków urzędowych w tym kraju, który mógłby być.
Trzeciego razu nie będzie?
Dlatego właśnie i pomimo, że nie cierpię forów, ani youtuba, to zalogowałem się dla Daiwy tu i ówdzie, by podzielić się ze światem moją ciekawą historią. Z błogosławieństwem przedstawicieli Daiwy – Pani S. zamieszczam film i zdjęcia też. Posiadam całą dokumentację, z potwierdzeniem nadania na pocztę, maile do daiwy, sklepu... no i kołowrotek też sobie leży, bo nad wodę go nie wezmę, żeby mi za każdym klikiem całej tej historii nie przypominał.
Nie chcieli grzecznie po cichu, to proszę.
Z pozdrowieniami dla przedstawicieli Daiwy.
Ktoś pisał, że widział już Św. Mikołaja w sklepie Widzę, że i Tobie udzielił się świąteczny klimat- ta Ceratka pracuje jakby w środku orzechy łuskała!
Myślę, że UOKiK pomoże Ci załatwić sprawę.
Dobrze, że masz przynajmniej odpowiedź z niemieckiego serwisu. Są w Polsce sklepy, które "regenerują" sprzęt tej marki na kolanie za pomocą młotka/noża i tubki super glue...
Powodzenia!
Wojtek
- Alexspin lubi to
#1500 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 20:30
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych