Ehhh a człowiek takiego 70+ złapie i mało ze szczęścia z łódki nie wypadnie..
Szacun kolego do takich ryb trzeba mieć rękę!!
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 październik 2015 - 19:56
Napisano 07 październik 2015 - 20:12
Albo łowić tam gdzie są!proste
Napisano 07 październik 2015 - 20:17
Może i tak. Ale Łowić je "seryjnie" to trzeba mieć i dar. Dajmy coś i łowcy z tego a nie tylko przypadek i szczęście
Napisano 07 październik 2015 - 20:39
Ale Łowić je "seryjnie" to trzeba mieć i dar.
Oj są miejsca gdzie każdy może łowić smoki seryjnie przez kilka miesięcy tylko patrzeć na mięsiarstwo się nie chce a wynalezienie nowej cichej miejscówki wymaga dużo cierpliwości ale jak widać na zdjęciach popłaca .
Napisano 07 październik 2015 - 20:41
Albo łowić tam gdzie są!proste
No w sumie tak, to takie proste. Wystarczy, że jest tylko parę sztuk. Można je przecież łowić na okrągło.
Napisano 07 październik 2015 - 21:17
Oj są miejsca gdzie każdy może łowić smoki seryjnie przez kilka miesięcy tylko patrzeć na mięsiarstwo się nie chce a wynalezienie nowej cichej miejscówki wymaga dużo cierpliwości ale jak widać na zdjęciach popłaca .
Szczerze zazdroszczę Ci takich met. Idź tam, połów, nie przejmuj się mięsiarzami. Pokaż im jak powinno się obchodzić z rybą. Może któryś zrozumie na czym polega nasza pasja i czegoś się od Ciebie nauczą. Pozdrawiam
Napisano 08 październik 2015 - 06:26
W zeszłym roku wyciągnąłem z jednej miejscówki dwa smoki 80+ w ciągu 1h. W tym roku miejscówki już nie ma :/. Woda opadła. Niski stan zabrał mi większość miejscówek na innym z kolei jeziorze.
Wiem że to temat sandacze 2015 ale wrzucę dwa zdjęcia z 2014 bo i tak już tam ryby nie złowię Przynajmniej na razie.
W tym roku jeziora rozpracowywałem praktycznie od nowa. Tak się zmieniły przez ten niski stan. Sandaczy 75+ złowiłem 5 szt.
Napisano 08 październik 2015 - 14:55
Dragster szacun za piękne ryby:)
Napisano 08 październik 2015 - 15:02
Napisano 08 październik 2015 - 15:33
Gratulacje oczywiście, widać że niezbyt małe białe kopyto cieszy się dużym zaufaniem. Co to za guma jeśli można spytać ?
Lunker City SwimFish a kolory na które łowie, perłowy z różnymi domieszkami. Oczywiście 5". Nie łowie na mniejsze gumy.
Użytkownik Dragster edytował ten post 08 październik 2015 - 15:34
Napisano 09 październik 2015 - 14:03
Proszę moderatora o usunięcie moich wpisów w sandacz 2015.
Nie przejmuj sie, najwazniejsze ze nie jestes pazerny.Jezeli ktos zabierze raz na jakis czas rybe nic sie nie dzieje.Ja sam od dluzszego czasu chce sie zmusic aby zabrac jakiegos sandacza na obiad, ale jakos mi to nie wychodzi.Od czasu ogladniecia tu na jb.pl "wszytsko na temat ryb" uwazam ze nie powinienem miec skrupolow aby zabrac raz na jakis czas wymiarowa rybe a nie opychac sie sama chemia.Na dzien dzisiejszy wypuszczam kazda rybe, moze kiedys przyjdzie dzien ze bede zabieral cos czasem jak bede mial ochote, moze.I nawet mi w glowie tlumaczenie sie przed innymi , ty tez nie musisz.Wypuszczasz prawie wszytskie ryby, jesli bierzesz to z umiarem.Jest ok.
Napisano 09 październik 2015 - 14:07
Napisano 09 październik 2015 - 14:32
Nikt nikomu tu nie zarzucił wzięcia ryby. Regulamin jasno określa co powinno znajdować się w opisie połowu...
I tak to wszyscy przestrzegają, że hej! Szczególnie pewna grupa:)
Napisano 09 październik 2015 - 15:00
REGULAMIN! Jak zaznaczyłem nie robię fotek.Na łodzi przyklejona miara.Szybkie mierzenie i jak najszybciej rybę do wody.Na moim łowisku łowię sam.To moja tajemnica.Rybak siatki tam nie postawi.Grunciarz porwie wszystko,a spinnigista za dużo straci z pudełka.Ja to łowisko myślę,że będę miał jeszcze dla swoich wnuków.No chyba,że trafi się kataklizm.Na całe szczęście powoli odstępujemy od Państwa Policyjnego,i nawet Policja potrafi na prawa określone w regulaminie przymykać oko.Sądze,że userzy na Jerkbajcie to nie sam beton i będę chciał żyć w takim przekonaniu.Ale,że od kazdej reguły są wyjątki,więc staram się to zrozumieć.Nie było moją intencją wkładac kija do mrowiska i niech tak będę postrzegany.Ale nie chcę być postrzegany jako .A zresztą -sadzę,ze gdyby każdy miał tyle etyki wędkarskiej to Nasze wody byłyby naprawdę przebogate w ryby.Na tym definitywnie chcę zakończyć niezamierzony zamęt.Wodom Cześć i Chwała!
Napisano 09 październik 2015 - 15:37
Napisano 09 październik 2015 - 18:26
Napisano 09 październik 2015 - 21:47
dzisiejszy, wziął zaraz po zmierzchu. Wiało dość mocno z kierunku płn-wsch, ale coś wzięło. Branie delikatne, ledwo wyczuwalne. W sobotę tydzień temu był też jeden 80+, jednak nie chciał zapozować i przy podbieraniu osunał mi się kamień, niestety musiałem puścić rybę i odpiął się z koguta.
unnamed1.jpg 89,07 KB 27 Ilość pobrań
unnamed2.jpg 78,86 KB 28 Ilość pobrań
adit:
wobek od kolegi @robimax
Użytkownik Licus edytował ten post 09 październik 2015 - 22:37
Napisano 10 październik 2015 - 10:41
Licus ładna sztuka, graty !
Napisano 10 październik 2015 - 10:50
kolejny z dziś, branie w pierwszym rzucie na godzinę przed świtem. Było jeszcze jedno branie, ale bez ryby. Kolega miał jedno branie.
(niestety słabe zdjęcie robione Xperią kolegi)
DSC_2230.JPG 27,03 KB 27 Ilość pobrań
79 cm
Użytkownik Licus edytował ten post 10 październik 2015 - 10:50
Napisano 10 październik 2015 - 11:04
Licus, łowisz na jakieś selektywne duże przynęty?
Ostatnio łaziłem z klasycznym 7cm płytko schodzącym woblerem i same króciaki się zapinały
Pozdrawiam
Emson
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych